ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Χάβος: "Να σωθούμε και μαθηματικά"

Χάβος: "Να σωθούμε και μαθηματικά"
INTIME SPORTS

Ο Παναιτωλικός μπορεί να απέχει εννιά βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού αλλά ο τεχνικός της ομάδας Μάκης Χάβος υποστήριξε πως ο πρώτος στόχος παραμένει η εξασφάλιση της παραμονής καθώς κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια.

Η εξασφάλιση και μαθηματικά της παραμονής παραμένει ο πρώτος στόχος του Παναιτωλικού παρά την επικράτηση επί της Ξάνθης και το γεγονός ότι η ομάδα του Αγρινίου έφτασε τους 37 βαθμούς και απέχει εννιά πόντους από την ζώνη του υποβιβασμού. Εν συνεχεία ο στόχος που έθεσε ο κ. Χάβος ήταν η σταθεροποίηση του Παναιτωλικού στην Super League.

Ο τεχνικός του Παναιτωλικού δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά απέναντι σε μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Το ότι δεν βάλαμε δεύτερο γκολ, μας έφερε άγχος και νευρικότητα στις τελικές με αποτέλεσμα χωρίς ο αντίπαλος να έχει κάνει ούτε μια κλασσική ευκαιρία, να επικρατήσει νευρικότητα και στην ομάδα μου και στον κόσμο. Τέλος καλό όμως, όλα καλά.

Ήταν μια πάρα – πάρα πολύ σημαντική νίκη. Συγχαρητήρια στα παιδιά και ευχαριστώ από την καρδιά μου τον κόσμο που και στο διάστημα που δεν ήμασταν καλοί, ήταν μαζί μας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να περιμένουμε από τον Παναιτωλικό στα επόμενα πέντε παιχνίδια μετά και τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής ο κ. Χάβος τόνισε:
«Μαθηματικά η ομάδα δεν έχει σωθεί ακόμη. Όταν σωθεί και μαθηματικά… Το σίγουρο είναι ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Ο στόχος που είχαμε χαράξει από την αρχή και ήταν η παραμονή, ήταν πάρα πολύ σημαντικός και του χρόνου με καλά βήματα, ταπεινά και με δουλειά, να μπορέσουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Να σταθεροποιηθεί ο Παναιτωλικός στην Α’ Εθνική και τα βήματα να είναι προσεκτικά».

Σε επόμενη ερώτηση για το αν ο Παναιτωλικός ήταν επηρεασμένος απόψε και από το παιχνίδι της Λειβαδιάς και τα όσα συνέβησαν, απάντησε:
«Θέλουμε δε θέλουμε… Με τα παιδιά είπαμε από την επόμενη μέρα συζητώντας ότι πρέπει να το ξεχάσουμε. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό το παιχνίδι με την Ξάνθη και το θέλαμε. Θεωρώ ότι μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Η αποβολή κάποιες φορές βοηθάει, ίσως όμως μας έφερε μια νευρικότητα. Στο δεύτερο ημίχρονο ενώ ξεκινήσαμε καλά και εκμεταλλευτήκαμε ιδανικά τον παίκτη παραπάνω, το άγχος και ειδικά στην τελική ενέργεια μας εμπόδισε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε».

Για το πόσους βαθμούς χρειάζεται η ομάδα για να σωθεί ακόμη είπε:
«Ο στόχος μας είναι όσο ψηλότερα μπορέσουμε να τερματίσουμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας. Και για την ομάδα και για τα παιδιά. Μένουν πέντε παιχνίδια. Δεν ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν οι ομάδες που κινδυνεύουν. Μπορεί να κάνουν και πέντε νίκες. Όλα μπορούν να γίνουν στο ποδόσφαιρο γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι, πρώτα να διασφαλίσουμε μαθηματικά την παραμονή και μετά βλέπουμε».

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ