ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χόφενχαϊμ-Παναθηναϊκός 1-0

Χόφενχαϊμ-Παναθηναϊκός 1-0
Παναθηναϊκός

Ηττα (1-0) σε πρόβα ενόψει Σπάρτα Πράγας. Τεν Κάτε: "Δεν ανησυχώ". Σισέ: "Διψάω για τίτλους"

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ



Η καταλυτική μέρα που οι "πράσινοι" καλούνται να δείξουν το καλό τους πρόσωπο είναι σαφώς 28 ή 29 Ιουλίου. Τότε που θα επισκεφτούν την πανέμορφη Πράγα για το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την γνώριμη Σπάρτα Πράγας.

Στην "πρώτη" πρόβα σήμερα, με αντίπαλο την σαφώς πιο έτοιμη Χόφενχαϊμ, ο Παναθηναϊκός έμεινε μεταξεταστέος και ο Χενκ Τεν Κάτε θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις στην εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του, που δημιούργησε μια ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στους αναπληρωματικούς παίκτες του γερμανικού συλλόγου.

Ναι, αν δικαιολογήσουμε την κούραση από τις προπονήσεις στην Αυστρία "καλύπτουμε" το πρώτο μέρος που έπαιζαν οι βασικοί παίκτες για το συγκρότημα του Ράνγκνικ, ωστόσο στην επανάληψη, αγωνίστηκαν τα "δεύτερα" που και πάλι έπεισαν πιο πολύ από την ελληνική ομάδα.

Παρά την παρουσία των Σισέ και Λέτο στο αρχικό σχήμα (που είχε αρκετά πρόσωπα από τον περσινό "κορμό") ο Παναθηναϊκός από τα πρώτα λεπτά έδειξε πρόβλημα στην κυκλοφορία και την σωστή αξιοποίηση του Γάλλου επιθετικού.

Ακόμα οι "πράσινοι" έδειξαν και στοιχεία από την περσινή ομάδα με πρώτο και καλύτερο τα λάθη και την αδράνεια της άμυνας. Αν φέτος η παρουσία των Μπιάρσμιρ και Καντέ αλλάξει τα δεδομένα σε συνεργασία πάντα με τους "παλιούς" Βύντρα και Σαριέγκι θα φανεί σύντομα, μετά και την προσθήκη του Σουηδού στην ομάδα (πραγματοποιόντας μάλιστα το ντεμπούτο του στο ματς).

Μετά από ένα "κοπιαστικό" όπως αναμένεται Σαββατοκύριακο, οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε θα δώσουν το τρίτο φιλικό επί Αυστριακού εδάφους την Δευτέρα (19:00) κόντρα στην Γκλάντμπαχ, ολοκληρώντας τα "τεστ" που θα κάνει ο Ολλανδός τεχνικός πριν πάρει τις πρώτες του αποφάσεις για την φετινή χρονιά και την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Με ενδεκάδα... Τσάμπιονς Λιγκ





Οπως ο ίδιος ο Χενκ Τεν Κάτε είχε προαναγγήλει παρέταξε την ομάδα του με αρκετά πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ενδεκάδα των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολλανδός τεχνικός στην πιθανή του πρόβα είχε στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά τους Τζιμπρίλ Σισέ και Σεμπαστιάν Λέτο και ένα σχήμα με παράταξη 4-3-3.

Την εστία των "πράσινων" προστάτευε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, στο δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Μουν και το αριστερό ο Σπυρόπουλος με κεντρικό "δίδυμο" τους Βύντρα, Σαριέγκι. Μπροστά τους ως αμυντικά χαφ ο Μάτος με τον Κατσουράνη και με τον Γκάμπριελ σε ρόλο επιτελικό να συμπληρώνει την τριάδα στο κέντρο.

Στην επίθεση ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε ως βοήθεια τον Σαλπιγγίδη από δεξιά και τον Λέτο από αριστερά με τους δύο ακραίους να έχουν εντολές για να μπαίνουν μέσα στην περιοχή.

Μουδιασμένο "ξεκίνημα"

Τα πρώτα δέκα λεπτά κύλησαν με αναγνωριστικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες με τους τυπικά φιλοξενούμενους "πράσινους" να δείχνουν εξ' αρχής σημάδια κούρασης. Οι Γερμανοί με όλους τους βασικούς παίκτες έδειχνε έτοιμη ομάδα με σωστά "πατήματα" στο χορτάρι και με τους παίκτες σαφώς να τρέχουν με περισσότερη άνεση στις θέσεις τους.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς, ήρθε στο 9' με το συγκρότημα του Ραλφ Ράνγκνικ ν' απειλεί από αριστερά, όταν το λάθος του Βύντρα στην μεσαία γραμμή σχεδόν, προσπάθει να εκμεταλλευθεί ο Μαϊκοσουέλ, αλλά η προσπάθεια του Βραζιλιάνου άσου και η σέντρα του στον Ιμπίσεβιτς ανακόπηκε την ύστατη ώρα με προβολή από τον Σαριέγκι.

Ατυχος ο "Σάλπι"... σπουδαίος ο Μαϊκοσουέλ


Η απάντηση του Παναθηναϊκού, ήρθε στο 14' όταν σε στημένη φάση ο Γκάμπριελ εκτέλεσε το φάουλ με σέντρα στην περιοχή των Γερμανών, ωστόσο η κεφαλιά του Σαλπιγγίδη ανάμεσα σε πολλούς παίκτες αποκρούστηκε εξ' επαφής από τον Χίλντεμπραντ.

Στην αντεπίθεση, οι πολλοί γρήγοροι Γερμανοί απείλησαν εκ νέου και το σουτ του εντυπωσιακού σε κινήσεις Μαϊκοσουέλ, απομάκρυνε με την σειρά του ο Μάριο Γκαλίνοβιτς.

"Χτύπησε" ο γνωστός σκόρερ, μετά από γνώριμο λάθος


Συνήθως τα λάθη πληρώνονται και όσο γίνονται στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ακόμα και στα φιλικά δεν μένουν ατιμώρητα. Ετσι, παρά το πρώτο λάθος του Βύντρα στην αρχή του ματς, ο Ελληνας αμυντικός έκανε και πάλι μια λάθος μεταβίβαση και ο Ιμπίσεβιτς πέρασε στο 27' με εντυπωσιακή κίνηση τον Σαριέγκι και με σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε και τον Γκαλίνοβιτς, ανοίγοντας το σκορ για την Χόφενχαϊμ.

Ο σκόρερ της γερμανικής άμυνας, απείλησε και πάλι δέκα λεπτά αργότερα, και αφού νωρίτερα οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία τους. Ο επιθετικός των τυπικά γηπεδούχων, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Πίεζαν οι Γερμανοί, σταματούσε ο Μάριο

Τα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Ραλφ Ράνγκνικ έδειχναν σαφώς καλύτεροι και πιο "φρέσκοι" πιέζοντας σε όλους τους χώρους και μη αφήνοντας τους αντιπάλους τους να αναπτυχθούν. Στο 41' ο καλύτερος παίκτης των "μπλε" Μαϊκοσουέλ αφού πέρασε πάνω στην γραμμή της μεγάλης πειοχής δύο παίκτες σούταρε και ανάγκασε τον Κροάτη τερματοφύλακα του "τριφυλλιού" να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν και πάλι για τον γερμανικό σύλλογο, με τον Σαλίκοβιτς και πάλι να σουτάρει από μακριά και τον Γκαλίνοβιτς σωστά τοποθετημένο να αποκρούει.

Χωρίς αλλαγές ο Τεν Κάτε, μόνο ο Χίλντεμπραντ έμεινε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Χενκ Τεν Κάτε να αφήνει την ίδια ενδεκάδα στον αγωνιστικό χώρο σε αντίθεση με τον ομόλογό του στην Χόφενχαϊμ να αλλάζει τους δέκα από τους έντεκα παίκτες με μοναδική παρουσία από την αρχή του αγώνα τον Γερμανό τερματοφύλακα, Χίλντεμπραντ να μένει κάτω από την εστία.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, το πρώτο απειλητικό σουτ του δευτέρου ημιχρόνου έγινε από τον Παναθηναϊκό και τον Σισέ. Στο 56' ο Γάλλος επιθετικός χωρίς να έχει στήριγμα στην επίθεση είχε την μπάλα στα πλάγια έξω από την μεγάλη περιοχή και σούταρε προς την αντίπαλη εστία χωρίς ωστόσο να έχει τύχη για κάτι καλό.

Μέσα ο Σιμάο και ντεμπούτο για Μπιάρσμιρ

Δύο λεπτά αργότερα, ο Σιμάο πήρε την θέση του Μάτος στην μεσαία γραμμή με τον Ολλανδό τεχνικό ωστόσο να ανατρέπει την μορφή της αμυντικής του λειτουργίας, όταν στο 64' απέσυρε τον Μουν και έβαλε στο ματς τον Ματίας Μπιάρσμιρ στο ντεμπούτο του με την "πράσινη" φανέλα.

Ετσι, ο Βύντρα πέρασε στο δεξί άκρο και ο Σουηδός διεθνής με την Ελπίδων έγινε παρτενέρ του Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, οι "πράσινοι" ανέβασαν ρυθμούς ωστόσο δεν είχαν την κατάλληλη και "καθαρή" σκέψη προκειμένου να διασπάσουν την άμυνα των Γερμανών.

Και Καντέ... και Λάζαρος


Θέλοντας να ξεκουράσει κάποιους παίκτες αλλά και να "φρεσκάρει" ακόμα περισσότερο την μεσαία του γραμμή, ο τεχνικός του "τριφυλλιού" πέρασε στο ματς τον Καντέ αντί του "κουρασμένου" Κατσουράνη, που σε συνεννόηση με τον Τεν Κάτε αποσύρθηκε, ενώ λίγα λεπτά μετά ο Χριστοδουλόπουλος αντικατέστησε τον Λέτο στο αριστερό άκρο με τον Αργεντίνο παίκτη να κερδίζει το χειροκρότημα αποχωρώντας.

Χειροκρότημα για Σισέ, ευκαιρία ο "Πετρό"


Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με τον Χενκ τεν Κάτε να αποσύρει και τον Τζιμπρίλ Σισέ βάζοντας στην θέση του τον Αντώνη Πετρόπουλο που στο 86' εξαπέλυσε ένα εντυπωσιακό σουτ που λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα του Χίλντεμπραντ στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Χόφενχαϊμ (Ραλφ Ράνγκνικ):

Χίλντεμπραντ, Μπεκ, Κόμπερ, Μαϊκοσουέλ, Σίμουνιτς, Ομπάσι, Γκουστάβο, Σαλίκοβιτς, Ιμπερτσμπέργκερ, Ιμπίσεβιτς, Εντουάρντο.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν (64' Μπιάρσμιρ), Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Μάτος (58' Σιμάο), Κατσουράνης (72' Καντέ, 88' Μαχλελής), Λέτο (77' Χριστοδουλόπουλος), Γκάμπριελ, Σαλπιγγίδης, Σισέ (83' Πετρόπουλος).

Μικρά-Μικρά από το Λέογκανγκ


- Για πρώτη φορά με την "πράσινη" φανέλα και ως βασικοί αγωνίστηκαν οι Σισέ και Λέτο. Ντεμπούτο στο δεύτερο ημίχρονο με τα "πράσινα" και για τον Ματίας Μπιάρσμιρ που έδειξε να μην έχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού.

- Υπό το βλέμμα του προέδρου Νικόλα Πατέρα αλλά και του διευθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου πραγματοποιήθηκε το δεύτερο φιλικό των "πράσινων" στην Αυστρία.

- Με σημαιάκια εξοπλισμένοι οι οπαδοί της Χόφενχαϊμ που είχαν κατακλύσει την κεντρική κερκίδα και όχι μόνο του γηπέδου.

- Παρών στο γήπεδο και ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ και του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Κωστένογλου που παρακολουθεί αρκετά φιλικά στην Αυστρία.

- Εντυπωσιάστηκαν οι περισσότεροι από την αποστολή του "τριφυλλιού" με το πανέμορφο μέρος που ήταν το γήπεδο στο Λέογκανγκ.






































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ