ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Χωρίς ανάσα η Eredivisie

Χωρίς ανάσα η Eredivisie
nkufotwente

Εντέκατη αγωνιστική για την Eredivisie με τους περισσότερους από τους πρωτοπόρους να δοκιμάζονται εκτός έδρας

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει την Παρασκευή με τη Ναϊμέγκεν να υποδέχεται τη Βίλεμ και να ζητά να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τη συντριβή με 4-0 στα χέρια της Τβέντε την περασμένη αγωνιστική. Οι σημερινοί γηπεδούχοι διέκοψαν έτσι ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων και απέναντι στην ασθενική εκτός έδρας Βίλεμ έχουν τις δυνατότητες να επανέλθουν στις επιτυχίες.

Η Βίλεμ έχει καταφέρει να μαζέψει έναν μόλις βαθμό μακιρά από το γήπεδό της ενώ δεν έχει σκοράρει γκολ στα δυο τελευταία της ματς, ενώ και η παράδοση είναι κάθε άλλο παρά ευνοϊκή με τη Ναϊμέγκεν να μετρά 7 σερί νίκες στις τελευταίες επισκέψεις της Βίλεμ.

Τοπικό αλλά με καθαρό φαβορί

Η Αϊντχόβεν υποδέχεται το Σάββατο την Μπρέντα σε μια αναμέτρηση που έχει τοπικό χαρακτήρα ντέρμπι, όμως ταυτόχρονα και καθαρό φαβορί μιας και η ομάδα του Κούμαν μοιάζει ασταμάτητη τις τελευταίες αγωνιστικές. Η PSV εξασφάλισε μεσοβδόμαδα και το εισιτήριο για τη φάση των 16 του Champions League, ενώ στην Eredivisie προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες έχοντας μάλιστα σκοράρει ούτε λίγο ούτε πολύ 17 τέρματα σε αυτό το διάστημα.

Απουσίες δεν υπάρχουν για τους γηπεδούχους που θέλουν νίκη και στραβοπάτημα του Άγιαξ στην έδρα της Χεράκλες για να πατήσουν και πάλι κορυφή, ενώ με την επιστροφή των τραυματιών την τελευταία περίοδο, η ομάδα δείχνει πολύ το περσινό αχτύπητο προφίλ της.

Η Μπρέντα έχει καταφερει να μαζέψει βέβαια εννιά βαθμούς σε 5 εξόδους και δεν θα είναι πολύ εύκολος αντίπαλος έχοντας και ένα συγκριτικο πλεονέκτημα φρεσκάδας μιας και δεν είχε υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα, όμως η PSV έχει βρεί ρυθμό και πιθανότατα δε θα συνατήσει προβλήματα.

Ασταμάτητος Αίαντας

Ο Άγιαξ μοιάζει φέτος ικανός να σταματήσει την κυριαρχία της Αϊντχόβεν και οδηγεί μέχρι στιγμής την κούρσα στο πρωτάθλημα προερχόμενος μάλιστα από έξι σερί νίκες. Με το δεξί και στο κύπελλο UEFA με την ομάδα να φιλοδωρεί με τρια γκολ την Αούστρια και να μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να μείνει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας όσο κι αν οι όμιλοι έχουν δρόμο ακόμα.

Ο Τεν Κάτε ανακατεύει αρκετά την τράπουλα των σχημάτων που παρατάσσει προκειμένου ο Άγιαξ να μπορέσει να ανταποκριθεί στις πολλές αγωνιστικές υπόχρεώσεις, όμως η ομάδα κρατά ταυτόχρονα την ομοιογένειά της και πετά από επιτυχία σε επιτυχία. Την Κυριακή ταξιδεύει στην έδρα της αήττητης μπροστά στο κοινό της Χεράκλες με το ματς να έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα.

Η τελευταία εντός έδρας ήττα της ισχυρής εντός έδρας Χεράκλες είχε έρθει στο περσινό αντίστοιχο ματς των δυο ομάδων και ο Άγιαξ ζητά να προκαλέσει και φέτος κάτι ανάλογο για να κρατηθεί στην κορυφή. Οι γηπεδούχοι πάντως είναι σκληρά καρύδια και έχουν στο ενεργητικό τους φέτος νίκες απέναντι σε ισχυρές ομάδες όπως η Χέρενφεν και η Τβέντε.

Τα κανόνια του Φαν Χάαλ

Μετά την εντός έδρας ήττα από την Αϊντχόβεν στο ντέρμπι, η Αλκμάαρ "θύμωσε" για τα καλά και άρχισε να κατατροπωνει όποια ομάδα βρέθηκε στο πέρασμά της. Παραμένει η μοναδική ομάδα με το απόλυτο εκτός έδρας και την Κυριακή θα επιχειρήσει να το διατηρήσει στην έδρα της Βάαλβαϊκ απέναντι στην οποία δεν έχει και την ευνοϊκότερη παράδοση, αφού έχει φύγει νικήτρια από το συγκεκριμένο γήπεδο μόλις μια φορά τα τελευταία έξι χρόνια.

Οι παίκτες του Φαν Χάαλ πάντως βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και μετά από τα 9 τέρματα ενεργητικό στις δυο τελευταίες τους αναμετρήσεις για την Eredivisie, φιλοδώρησαν με πέντε γκολ τις ακρίδες της Γκρασχόπερς και μάλιστα στην Ελβετία εξασφαλίζοντας κατ ουσίαν και την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του κυπέλλου UEFA.

Η Βάαλβαϊκ προέρχεται από την έντος έδρας ήττα στα χέρια της Αϊντχόβεν με 3-0, δεν κερδίζει για τρια σερί μπροστά στο κοινό της και με την έως τώρα εικόνα των ομάδων θα περάσει πολύ δύσκολα απεναντι στην ασταμάτητη Αλκμάαρ.

Από τα υπόλοιπα ματς της αγωιστικής ξεχωρίζει η δύσκολη έξοδος για την πολύ φορμαρισμένη φετος Τβέντε που παίζει ελκυστικότατο ποδόσφαιρο και συνέτριψε με 4-0 τη Ναϊμέγκεν την περασμένη αγωνιστική, με τους "Tukkers" να ταξιδεύουν στην Ουτρέχτη για να αντιμετωπίσουν την τοπική ομάδα. Σημαντικό και το Φέγενοορντ-Φίτεσε με την ομάδα του Χαριστέα να επιθυμεί να χτίσει στο σερί των δυο πρόσφατων νικών της και να βρει το δρόμο της στο πρωτάθλημα με τον Έλληνα στράικερ να προέρχεται από γκολ απέναντι στη Ρόντα την περασμένη αγωνιστική.

Το πρόγραμμα της εντέκατης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Παρασκευή 3/11
Ναϊμέγκεν-Βίλεμ 21:15

Σάββατο 4/11 20:30

Ντεν Χάαγκ-Εξέλσιορ
Αϊντχόβεν-Εξέλσιορ
Γκρόνιγκεν-Ρόντα (21:00)

Κυριακή 5/11 15:30

Χεράκλες-Άγιαξ
Φέγενορντ-Φίτεσε
ΒάαλβαϊκΑλκμάαρ
Ουτρέχτη-Τβέντε
Χέρενφεν-Σπάρτα




































TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ