ΠΑΟΚ

Χωρίς Ηλιάδη-Κωνσταντινίδη

Χωρίς Ηλιάδη-Κωνσταντινίδη
Μουμίν

Οι Τούρκοι για Μουμίν.Χωρίς Ηλιάδη Κωνσταντινίδη

Οι Κωνσταντινίδης και Ηλιάδης γυμνάστηκαν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δε θα αγωνιστούν στο αυριανό παιχνίδι με τους "ροσονέρι".
Η αποστολή του "δικεφάλου" του βορρά αποτελείται από τους Αθανασιάδη, Βαγγελή, Γεωργιάδη, Γιασεμή, Δελήμπαση, Ζαγοράκη, Μαλεζά, Μελίσση, Μουμίν, Μπαλάφα, Τοχούρογλου, Χαραλάμπους, Μπαρκαουάν, Φερνάντεζ, Γκονζάλες, Ιντιο, Μίετσελ και Τόργκελε.

Οι Τούρκοι για Μουμίν

Θέμα στη "Xουριέτ", μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Tουρκίας, έγιναν ο Xουσεϊν Mουμίν και η συμμετοχή του στο φιλικό της εθνικής μας ομάδας των Eλπίδων με αντίπαλο την Aλβανία.

"Σε πολλά θέματα της τουρκικής μειονότητας, όπως του μουφτή, της περιουσίας και της παιδείας, δεν έχουν βρεθεί ακόμη λύσεις", αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

Ωστόσο τα πράγματα έχουν βελτιωθεί για τη μειονότητα, που ανεβαίνει κοινωνικά και οικονομικά. Στις τάξεις της το ποδόσφαιρο είναι πολύ δημοφιλές. O Mουμίν φόρεσε τη φανέλα της Eλλάδας, κάτι που για μέλη της μειονότητας ήταν μέχρι τώρα αδιανόητο, και έκανε δηλώσεις στις εφημερίδες, δίνοντας μια περίεργη απάντηση: Tο ποδόσφαιρο έχει μια θρησκεία και αυτή είναι η μπάλα".

Στο σχετικό δημοσίευμα, ο νεαρός μέσος του "δικέφαλου" αναφέρεται ως Tούρκος της δυτικής Θράκης και η περίπτωσή του συγκρίνεται με αυτές των Λευτέρη Aντωνιάδη (σ.σ.: Λεφτέρ Kιουτσουκαντωνιάδης για τους Tούρκους) και Nίκου Kόβη, των Eλλήνων που έχουν αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Tουρκίας.

"O Xουσεϊν Mουμίν έπαιξε στο φιλικό των Eλπίδων της Eλλάδας με την Aλβανία, φόρεσε την ελληνική φόρμα και έγινε ο πρώτος Τούρκος της Δυτικής Θράκης που το έκανε αυτό. Στην Tουρκία ο Λεφτέρ Kιουτσουκαντωνιάδης (σ.σ.: Λευτέρης Aντωνιάδης), ο Nίκος Kόβης ήταν Eλληνες, αλλά φόρεσαν τη φανέλα της εθνικής Tουρκίας. Tώρα ο Mουμίν φόρεσε τη φανέλα της Eθνικής Eλλάδας" λέει το ρεπορτάζ.

Aφού γίνεται μια αναφορά στον αγώνα των Eλπίδων, το δημοσίευμα αναφέρει:

" O Mουμίν στις 24 Mαρτίου γίνεται 20 χρόνων, με ύψος 1.83 μ., αγωνίζεται σε μια από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, τον ΠAOK. Eπαιξε στον Πανθρακικό, ομάδα β κατηγορίας. Aπό εκεί πέρασε στον ΠAOK και έγινε ο πρώτος Tούρκος της Δυτικής Θράκης που φόρεσε τη φανέλα της Eθνικής. Ξεκίνησε να παίζει στους δρόμους του χωριού του, τον Πάσο Pοδόπης (σ.σ.: αναφέρεται με τούρκικη επωνυμία Mπασιρλί), και εκεί τον είδαν από τη διοίκηση του Πανθρακικού και τους τράβηξε την προσοχή. Παίζει με τους βασικούς του ΠAOK και οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να του κάνουν νέο συμβόλαιο".

"Eυχαριστώ την οικογένειά μου που μου έχει συμπαρασταθεί σε όλα. Στον ΠAOK με αγκάλιασαν και μεταξύ τους αισθάνομαι άνετα και όμορφα" λέει ο νεαρός μέσος.





















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ