ΠΑΟΚ

Χούτος μέχρι το καλοκαίρι

Χούτος μέχρι το καλοκαίρι
χουτος

Παίκτης του ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι θα είναι ο Λάμπρος Χούτος που αναμένεται την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα ΠΑΟΚ και Χούτος είχαν συμφωνήσει εξαρχής η συνεργασία τους να είναι μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια να συζητήσουν εκ νέου για ενδεχόμενο νέο συμβόλαιο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μεταγραφή του ΠΑΟΚ θα του κοστίσει 150.000 ευρώ ποσό το οποίο αυτόματα ο Έλληνας επιθετικός θα το δώσει στην ομάδα της Νέας Σμύρνης για να αποκτήσει την ελευθερία του.

Υπενθυμίζεται πως εξαρχής η ομάδα της Θεσσαλονίκης από την περασμένη εβδομάδα όταν και της είχε προταθεί ο Χούτος ήταν ξεκάθαρη ότι δεν ήταν διατεθειμένη να μπει σε διαδικασία συζητήσεων με τον Πανιώνιο.

Ο Έλληνας επιθετικός αναμένεται πλέον αύριο το απόγευμα να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το συμβόλαιό του και ακολούθως το βράδυ της Τετάρτης (04/02, 21:15) να παρακολουθήσει από τις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας τον πρώτο προημιτελικό για το Κύπελλο hellas online με τον Ολυμπιακό.

H ανακοίνωση της ΠΑΕ

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Λάμπρου Χούτου από τον Πανιώνιο. Ο 29χρονος επιθετικός υπέγραψε σημερα συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν".

Το βιογραφικό του Λάμπρου Χούτου

Τα πρώτα χρόνια

Ο Χούτος, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Αστέρα Πολυγώνου, ενώ πριν ακόμα γίνει 13 ετών, τον ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι των τμημάτων υποδομής του Παναθηναϊκού, παίρνοντάς τον στις ακαδημίες της Παιανίας. Εκεί, στα οικοτροφεία του Παναθηναϊκού, γνώρισε και τον αδελφικό σήμερα φίλο του, Γιώργο Καραγκούνη.

Από τα πρώτα βήματα του νεαρού ποδοσφαιριστή, αυτό που γινόταν άμεσα αντιληπτό, ήταν πως η Ελλάδα δεν μπορούσε να χωρέσει το ταλέντο αυτού του παιδιού. Πρώτος από όλους το κατάλαβε ο πατέρας του Λάμπρου, Γιώργος Χούτος, ο οποίος το 1995, πήρε το γιό του και τον πήγε να δοκιμαστεί στη Ρόμα. Εκεί οι Ιταλοί διέγνωσαν άμεσα τις ικανότητες του 16χρονου, ο οποίος εντάχθηκε άμεσα στο δυναμικό της ομάδας της "αιώνιας" πόλης.

Εκεί, υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ως ποδοσφαιριστής ενώ ακόμα θα μπορούσε να πάρει και κάποιες συμμετοχές στο ιταλικό πρωτάθλημα, όμως τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με τους τραυματισμούς, δεν τον άφησαν να έχει την πορεία που θα ήθελε τόσο αυτός όσο και οι προπονητές του στη Ρόμα.

Παράλληλα και χάρις στην πορεία του στην ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας, ο Λάμπρος Χούτος καλείται στην Εθνική Ελπίδων, της οποίας εκλέκτορας, είναι ο "ειδικός" της εποχής (και αργότερα προσωρινός τεχνικός του Ολυμπιακού) Γιάννης Κόλλιας. Με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η καριέρα του εκτινάσσεται και γίνεται γνωστός σε όλη την Ευρώπη, καθώς τα ρεκόρ του στα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό U-21 του 2000, μένουν ακόμα και σήμερα αξεπέραστα. Τρία χατ-τρικ και συνολικά 15 τέρματα σε 10 αγώνες. Μέσος όρος 1,5 γκολ ανά αγώνα!

Τα δύο τέρματα που πετυχαίνει εναντίον του Ολυμπιακού σε φιλικό αγώνα με τη φανέλα της Ρόμα, σε εκείνο το βαρύ 6-1, τον βάζουν οριστικά στο "μπλοκάκι" των... κυνηγών του Ολυμπιακού. Το 1999 με την συμπλήρωση του 20ού έτους της ηλικίας του, ο Χούτος αφού έχει αποδείξει ότι είναι πολύ... μπροστά από τα υπόλοιπα παιδιά της "κλάσης" του, λαμβάνει κλήση για την Εθνική που ανήκε. Την Ανδρών, στην οποία προπονητής τότε είναι ο Βασίλης Δανιήλ. Τη φανέλα με το εθνόσημο φόρεσε συνολικά 12 φορές, με απολογισμό 2 τέρματα.

Ο Ολυμπιακός και τα χρόνια της παρακμής

Στον Ολυμπιακό, ο Χούτος φτάνει τον Ιανουάριο του 1999, όταν οι "ερυθρόλευκοι" τον κλέβουν από τα... χέρια της ΑΕΚ, καθώς έχουν εξασφαλίσει σε αντίθεση με τον "δικέφαλο" τη σύμφωνη γνώμη των Ρωμαίων. Στον πάγκο του Ολυμπιακού κάθεται ο Αλμπερτίνο Μπιγκόν, ο οποίος στο πρόσωπο του Χούτου βλέπει ένα εξαιρετικό "όπλο" στα χέρια του.

Στα πέντε χρόνια που έμεινε στην ομάδα του Πειραιά, ο Λάμπρος Χούτος κέρδισε 4 πρωταθλήματα (2000, 2001, 2002, 2003), ενώ πετύχαινε σχεδόν ένα τέρμα ανα δύο παιχνίδια, μέσος όρος, ο οποίος προκύπτει από τις 47 μόλις συμμετοχές (με 22 τέρματα) του στην ομάδα. Κατά την διάρκεια αυτών των 5 χρόνων, ο Χούτος είναι πολλές φορές τραυματίες, ακόμα περισσότερες στα... μαχαίρια με την διοίκηση (ποιός άλλωστε μπορεί να ξεχάσει την ατάκα του πατέρα του: "Ο γιός μου είναι Πόρσε...") και έτσι με την έλευση του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ομάδα το 2005, ο διεθνής επιθετικός αποχαιρετά το "μεγάλο λιμάνι".

Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, κάνει το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας να "τρίβει" τα μάτια του. Ο Λάμπρος Χούτος επιστρέφει στην Ιταλία, όμως αυτή την φορά προορισμός του είναι το Μιλάνο και η Ίντερ. Στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, θα μείνει τρία χρόνια, μέχρι το 2007, όμως σε αυτήν θα έχει μόλις μία (12λεπτη) συμμετοχή, σε αγώνα Κυπέλλου κόντρα στη Μεσίνα τον Νοέμβρη του 2006, όταν και πέρασε στη θέση του Μαριάνο Γκονζάλες στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Ίντερ δάνεισε τον επιθετικό της, στην αρχή στην Αταλάντα, όπου ο ποδοσφαιριστής είχε μόλις μία συμμετοχή, στη συνέχεια στη Μαγιόρκα, όπου πέτυχε 2 τέρματα σε 9 συμμετοχές, ενώ μέχρι πέρυσι ο Χούτος βρισκόταν δανεικός στη Ρετζίνα της οποίας τη φανέλα φόρεσε σε 9 επίσημους αγώνες, χωρίς όμως να πετύχει κάποιο τέρμα.

Από την αποθέωση στον παραγκωνισμό του στην Πλατεία

Πριν ένα χρόνο περίπου ο 29χρονος επιθετικός επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Πανιώνιο. Η έλευση του στην Πλατεία δεν έφερε ενθουσιασμό στους φίλους των κυανέρυθρων καθώς λίγο ο προβληματικός του χαρακτήρας, λίγο οι συχνοί τραυματισμοί, έβαζαν σε σκέψεις τους ανθρώπους της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Παρόλα αυτά ο Λάμπρος Χούτος έπιασε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν από τα μαλλιά και με την απόδοση του κέρδισε γρήγορα θέση βασικού. Η μοναδική του ικανότητα στο σκοράρισμα έκανε την εμφάνιση της και στον Πανιώνιο με την φανέλα του οποίου πέτυχε 10 γκολ σε 18 αγώνες.

Ο προβληματικός του χαρακτήρας όμως, έφερε σύννεφα στις σχέσεις του με τους κυανέρυθρους και την φετινή χρονιά βρισκόταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Την φετινή σεζόν πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε 9 ματς, πετυχαίνοντας 2 γκολ, όμως η κίνηση του να φύγει από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν η αποστολή του Πανιωνίου για το ματς με την ΑΕΚ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο 29χρονος επιθετικός ήταν θέμα χρόνου να αποχωρήσει από την Πλατεία και ο ΠΑΟΚ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη... Η διοίκηση του δικεφάλου θέλοντας να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας, αποφάσισε να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή με πολλά χαρίσματα αλλά και αρκετά προβλήματα.










































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ