ΠΑΟΚ

Χρέη 39 εκ. ευρώ

Χρέη 39 εκ. ευρώ
Βεζυρτζής-Κούδας

Στα 39 εκ. ευρώ φτάνουν τα συνολικά χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. "Δεν ειμαι Κόπερφιλντ" δήλωσε ο Βεζυρτζής

Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ και των ελεγκτών της από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης από 1-7-05 ως 30-6-06, αποφάσισε, η σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σύμφωνα με το Νόμο 2190/20 περί ανωνύμων εταιρειών και σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου.

Οι δυο μεγαλομέτοχοι κ. Γούμενος και Παγώνης με την πλειοψηφία του 77.08% του μετοχικού κεφαλαίου ψήφισαν με τους νομικούς εκπροσώπους τους την απαλλαγή από κάθε ευθύνη για την χρονική περίοδο από 1-7-05 ως 30-6-06.

Παρ' όλα αυτά η διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ και αρκετοί από τους παρόντες στην συνέλευση μικρομέτοχοι και εκπρόσωποι συνδέσμων επίσης μικρομέτοχοι καταψήφισαν την απαλλαγή της διοίκησης από την ευθύνη της διαχειρίσης στο παραπάνω χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την έρευνα του ορκωτού λογιστή κ. Μάριου Ελευθεριάδη τα χρέη του ΠΑΟΚ επιβαρύνονται με ποσοστό 2,5% ανά μήνα λόγω μη έγκαιρης καταβολής των βεβαιωμένων χρεών και πλέον αυτά φθάνουν στα 39,4 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των δόσεων των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών μέχρι την λήξη τους.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Νίκος Βεζυρτζής αφουγράστηκε την σημερινή κατάσταση της ομάδας του και τόνισε ενημερωτικά στα μέλη και τους μετόχους της ομάδας.

"Θα κάνουμε σαν διοίκηση το ανθρωπίνως δυνατό για την ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι ψυχολογικό το πρόβλημα. Εμείς όλοι πρέπει να είμαστε δίπλα στην ομάδα, να είμαστε δίπλα στους παίκτες και να σταθούμε κοντά τους και την Πέμπτη στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Αυτούς έχουμε, αυτούς στηρίζουμε και μ’ αυτούς θα πορευτούμε. Θεωρώ βέβαιο πως την διαχείριση που θα κάνουμε ως το τέλος θα έχει αίσιο τέλος. Κάνουμε σωστή διαχείριση γιατί το έχουμε ανάγκη.

Ακόμα και το πεντακοσάρικο δεν μας περισσεύει και το έχουμε ανάγκη. Θέλουμε να φέρουμε την ομάδα σε εκείνη την θέση ώστε να έρθει κάποιος επενδυτής που θα περάσει από το "κόσκινο" όχι το δικό μας αλλά όλους του κόσμου του ΠΑΟΚ και να είναι αντάξιος της ιστορικής αυτής ομάδας.

Πιστεύω πως το οικονομικό με σωστή διαχείριση μπορεί να έρθει σε επίπεδο που να γίνει κερδοφόρο ώστε ο επενδυτής που θα προκύψει να έχει και κέρδη από την ομάδα.

Γιατί για έναν ισχυρό μπορεί 2-3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως να μην είναι ένα τεράστιο ποσό, αλλά για μας την δική μας οικογένεια, είναι ένα σεβαστό και αξιόλογο ποσό. Το αγωνιστικό στην ομάδα είναι δεύτερο, γιατί μια ομάδα μπορεί να γίνει καλύτερη και βλέπουμε και σήμερα πως ομάδες με πολλαπλάσια χρήματα και δυνατότητες από την δική μας δεν έχουν καλύτερη πορεία και τύχη.

Πίστευα και πιστεύω πως αν δεν ξεκαθαρίσει η εικόνα της ομάδας δεν υπάρχει περίπτωση πως μπορεί να έρθει κάποιος και να βάλει τόσα εκατομμύρια για να εισπράξει μόνο χρέη.

Κόπερφιλντ δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου στην διοίκηση. Δουλεύουμε πολύ και θέλουμε να μπορέσουμε να κάνουμε υγιή τον σύλλογο και αυτό θα γίνει αν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα συμφωνήσουν να γίνει μια ουσιαστική και ειλικρινής ρύθμιση, που έτυχαν όλες οι άλλες ομάδες στο παρελθόν εκτός από μας. Να μας απαλλάξουν από τα πρόσθετα πρόστιμα και να πληρώσουμε εμείς τα χρέη που μας αναλογούν και δεν θέλουμε να μας τα χαρίσουν"











είπε ο Νίκος Βεζυρτζής.

"Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την ομάδα. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία του ισολογισμού, για τα οποία υπάρχουν ερωτήματα, που έμειναν αναπάντητα" δήλωσε στο Αθλητικό Metropolis ο ορκωτός λογιστής , μικρομέτοχος και μέλος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Ζιγκερίδης.


Αναβλήθηκε η υπόθεση Χριστοδουλόπουλου

Η εκδίκαση της προσφυγής του ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, δεν εκδικάστηκε σήμερα όπως και όλες οι υπόλοιπες ενώπιον της συγκεκριμένης Επιτροπής που δεν συνεδρίασε για λόγους οικονομικούς λόγω διαφορών που έχουν τα μέλη της με την διοίκηση της Σούπερ Λιγκ.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ξεκίνησε για τον αγώνα της Πέμπτης με τον Εργοτέλη, που θα γίνει στην Τούμπα για το Κύπελλο. Πριν απ΄ την προπόνηση ο προπονητής κ. Βούκοτιτς μίλησε στους παίκτες του, επισημαίνοντας την αναιτιολόγητη αγωνιστική καθίζηση που διέρχεται η ομάδα.





















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ