COPA AMERICA

Copa America: Γκέλα για Βραζιλία, ο Χάμες ανέβασε στην κορυφή την Κολομβία

Brazil's Bruno Guimaraes, left, and Costa Rica's Brandon Aguilera battle for the ball during a Copa America Group D soccer match Monday, June 24, 2024 in Inglewood, Calif. (AP Photo/Ryan Sun)
Brazil's Bruno Guimaraes, left, and Costa Rica's Brandon Aguilera battle for the ball during a Copa America Group D soccer match Monday, June 24, 2024 in Inglewood, Calif. (AP Photo/Ryan Sun) @2024 RYAN SUN/AP IMAGES

Ποδαρικό με το αριστερό στο Copa America έκανε η Βραζιλία αφού κόλλησε στο 0-0 με την Κόστα Ρίκα για τον 4ο όμιλο, με την Κολομβία να το εκμεταλλεύεται και με πρωταγωνιστή τον Χάμες Ροντρίγκες (δύο ασίστ) να επικρατεί με 2-1 της Παραγουάης και να ανεβαίνει στην κορυφή.

Η Αργεντινή και η Ουρουγουάη πανηγύρισαν νίκες στην πρεμιέρα τους στο Copa America τις προηγούμενες ημέρες, όμως το άλλο ποδοσφαιρικό μεγαθήριο της Νοτίου Αμερικής δεν ακολούθησε στα χνάρια της.

Ο λόγος για την Βραζιλία, με την πεντάκις παγκόσμια πρωταθλήτρια να μην πιάνει υψηλά στάνταρντς απόδοσης απέναντι στην Κόστα Ρίκα και να το πληρώνει με δύο χαμένους βαθμούς, μένοντας στο στείρο 0-0 για την πρεμιέρα του 4ου ομίλου.

Οι παίκτες του Ντοριβάλ Τζούνιορ είδαν το γκολ του Μαρκίνιος στο 30' να ακυρώνεται ως οφσάιντ ενώ στο δεύτερο μέρος είχαν για καλύτερες στιγμές τους το δυνατό σουτ του Πακετά που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι και το άστοχο σουτ του Μπρούνο Γκιμαράες στο 91' από πλεονεκτική θέση.

Στο έτερο ματς του ομίλου, η Κολομβία ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο μέρος απέναντι στην Παραγουάη και πέτυχε δύο γκολ με τους Μουνιόθ (32') και Λέρμα (42') έπειτα από ισάριθμες ασίστ του Χάμες Ροντρίγκες, με τους Παραγουανούς να μειώνουν σε 2-1 με τον Ενσίσο στο 69' αλλά το τρίποντο και η κορυφή του 4ου ομίλου να ανήκει στους "καφετέρος".

TAGS COPA AMERICA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ