COPA AMERICA

Copa America: Ο Λούκας Πακετά θα αγωνιστεί με την Εθνική Βραζιλίας παρά τις κατηγορίες για παράνομο στοιχηματισμό

Brazil's Lucas Paqueta reacts after scoring his side's third goal with a penalty kick during a friendly soccer match between Spain and Brazil at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday, March 26, 2024. (AP Photo/Jose Breton)
Ο πανηγυρισμοί του Λούκας Πακετά. © 2024 JOSE BRETON/AP IMAGES

Ο Λούκας Πακετά θα έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί κανονικά με την Εθνική Βραζιλίας στο επικείμενο Copa America παρόλο που ο ίδιος κατηγορείται για παράνομο στοιχηματισμό στην Αγγλία.

Ο Λούκας Πακετά μπορεί να κινδυνεύει με 10ετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο σε περίπτωση που ο ίδιος κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες περί παράνομου στοιχηματισμού, όμως φαίνεται πως αυτές οι τωρινές συνθήκες δεν θα του αποτρέψουν την συμμετοχή του στο Copa America με την Εθνική Βραζιλίας.

Ο Βραζιλιάνος θα επιχειρήσει να "καθαρίσει" το όνομά του, ωστόσο προτού κλείσει θετικά ή αρνητικά η υπόθεση ο ίδιος δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει εμπόδια προκειμένου να συνεχίζεται να αγωνίζεται. Ο παίκτης της Γουέστ Χαμ έχει κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και η ίδια η ομοσπονδία επιβεβαίωσε πως δεν θα ανακληθεί η κλήση του.

Σε δήλωσή της, η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου Βραζιλίας (CBF) ανέφερε: "Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που ανέφερε η αγγλική ομοσπονδία, η CBF, υποστηριζόμενη από την κοινή γνωμοδότηση των Διευθύνσεων Νομικής και Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης και της Μονάδας Ακεραιότητας, αποφάσισε να διατηρήσει την κλήση του παίκτη.

Με βάση τις πληροφορίες που παρείχε η FA, συνάγεται κατηγορηματικά το συμπέρασμα ότι ο παίκτης Λούκας Πακέτα, παρά τη συμπεριφορά για την οποία κατηγορήθηκε ενέκρινε την προληπτική απομάκρυνση (από την ομάδα). Δεν έχει τιμωρηθεί μέχρι σήμερα από το εισαγγελικό όργανο που είναι εξουσιοδοτημένο να του επιβάλει κυρώσεις.

Είναι σωστό να πούμε ότι ο παίκτης είναι ελεύθερος να ασκήσει μέχρι σήμερα την επαγγελματική του εργασία, πηγή βιοπορισμού για τον ίδιο και την οικογένειά του, με πλήρη και απεριόριστο τρόπο, είτε για τον σύλλογό του είτε για την εθνική ομάδα της χώρας του".

TAGS COPA AMERICA ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ