ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

''Δεκάρι'' ο Νίνης (;)

''Δεκάρι'' ο Νίνης (;)
Νινης

Ο Ζοσέ Πεσέϊρο σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Νίνη σε θέση επιτελικού μέσου

Ο Σωτήρης Νίνης εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στα γηπεδα της Αυστρίας, ωστόσο το ''όνειρο'' με την Εθνική Νέων ολοκληρώθηκε και σε λίγες μέρες ο 17χρονος μέσος του Παναθηναϊκού θα ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας.
Ο Ζοσέ Πεσέϊρο λοιπόν, έχει ξεκινήσει να σκέφτεται διάφορες θέσεις στις οποίες μπορεί ν' αξιοποιήσει το ταλέντο του Νίνη, με τον Πορτογάλο τεχνικό να εξετάζει το ενδεχόμενο να τον δοκιμάσει στην θέση του επιτελικού μέσου. Ο Νίνης την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής του ''τριφυλλιού'', ωστόσο με την Εθνική Νέων είχε ελεύθερο ρόλο πίσω απο τον Μήτρογλου που ήταν στην κορυφή της επίθεσης και εντυπωσίασε με την απόδοση του.

Φέτος, οι ''πράσινοι'' έχουν αρκετούς παίκτες που μπορούν ν' αγωνιστούν σε πολλές θέσεις στην μεσαία γραμμή (Καραγκούνης, Εντογέ, Ίβανσιτς), ωστόσο ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτεται να βάλει σε αυτή την ''λίστα'' και το όνομα του Σωτήρη Νίνη. Απο την Τετάρτη ο νεαρός άσος θα ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας, οπότε στα φιλικά με την Ίπσουϊτς και την Λάτσιο ο Πεσέϊρο θα έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις σκέψεις του.

Δεύτερο τεστ με Λε Μαν

Απόψε στις 20.30, οι ''πράσινοι'' θα τεθούν αντιμέτωποι με την Λε Μαν σε μια φιλική αναμέτρηση όπου θα μπορούν να βγουν καλύτερα συμπεράσματα σε σχέση με το πρώτο φιλικό κόντρα στην Άρτζες Πιτέστι. Οι Γάλλοι σε σχέση με τον Παναθηναϊκό είναι σε προχωρημένο στάδιο, καθώς στις 04/08 αρχίζει το πρωτάθλημα, οπότε αυτό θα είναι κάτι σαν πρόβα τζενεράλε για τον γαλλικό σύλλογο.

Ο Ζοσέ Πεσέιρο δούλεψε την Παρασκευή πάνω σε δύο συστήματα που φαίνεται να προτιμά για την φετινή σεζόν. Το ένα ήταν το 4-1-3-2 και το δεύτερο το 4-4-2. Στο διπλό που ακολούθησε η μία ομάδα εφάρμοσε το πρώτο σύστημα και η άλλη το δεύτερο. Την ομάδα των ''κίτρινων'' αποτελούσαν οι: Γκαλίνοβιτς, Νίλσον (δεξί μπακ), Δάρλας (αριστερό μπακ), Κατράνας-Πάγκαλης (κεντρικό αμυντικό δίδυμο), Τσίτσης (αμυντικός μέσος), Κωνσταντινίδης, Ρομέρο, Ίβανσιτς (η τριάδα στην μεσαία γραμμή), Παπαδόπουλος-Εντογιέ (επιθεση).

Στην ομάδα των ''πρασίνων'' ήταν: Μάλαρτζ (Καρνέζης), Βύντρα (δεξί μπακ), Σέριτς (αριστερό μπακ), Γκούμας-Σιόντης (κεντρικό αμυντικό δίδυμο), Καραγκούνης (δεξί χαφ), Λεοντίου (αριστερό χαφ), Τζιόλης-Μάτος (αμυντικοί μέσοι), Σαλπιγγίδης-Μάντζιος (επίθεση).

Τη νίκη πήραν οι ''πράσινοι'' με 1-0 χάρη σε γκολ του Σαλπιγγίδη έπειτα από κάθετη πάσα του Τζιόλη. Ο Θανάσης Τσίγκας ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Αναμονή για τον κεντρικό αμυντικό

Όσον αφορά την υπόθεση του κεντρικού αμυντικού, πέρασε άλλη μια μέρα χωρίς να υπάρξει ανακοίνωση. Όμως (όσο κοινότυπο και αν ακούγεται), είναι θέμα ώρων ν' ανακοινωθεί η απόκτηση του πρώτου κεντρικού αμυντικού, χωρίς ν' αποκλειστεί το ενδεχόμενο ν' ανακοινώθούν ''πακέτο'' οι δυο αμυντικοί και οι ''πράσινοι'' να εξετάσουν το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ακόμη επιθετικού.

Θετικός ο Δήμος

Θετικά αντιμετωπίζει ο Δήμος Αθηναίων την πρόταση του Παναθηναϊκού να αναλάβει την εύρεση χρηματοδότη και κατασκευαστή για το γήπεδο η ΠΑΕ, προκειμένου να αποφευχθούν οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις από την εμπλοκή του δημόσιου φορέα και να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς το έργο.

Ο Δήμος θα μελετήσει την πρόταση και αν δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια και δεν έχει αντιρρήσεις ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, οι πιθανότητες να προχωρήσει αυτό το σχέδιο είναι πολλές. Σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα θα είναι αναγκαία μία τροποποίηση της σύμβασης ανάμεσα σε ΠΑΕ και Δήμο.

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρχουν ως τα μέσα του επόμενου μήνα και αν ο Δήμος πει το ''ναι'', τότε η ΠΑΕ θα θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά της. Άλλωστε έχει γίνει ήδη μία σχετική προεργασία, προκειμένου να μη χαθεί ούτε μία μέρα. Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα θα βγει η άδεια κατεδάφισης όχι μόνο του κτιρίου της ΕΤΜΑ, αλλά και όλων των εκτάσεων που πρέπει να κατεδαφιστούν για να γίνει το γήπεδο.


















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ