ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν διαψεύδει πρόταση για Τετέι ο Χοφτούν στο SPORT24

Fotball
La Manga - Spania
02.02.2008
Rosenborg v Strømsgodset 1-0
Foto: Morten Olsen, Digitalsport

Alexander Tettey - RBK
Fredrik Winsnes - SIF
Τέτει DIGITALSPORT

Με δηλώσεις του στο SPORT24, ο Χοφτούν δεν διαψεύδει πρόταση του Ολυμπιακού για τον Τετέι

Ο μύθος του νορβηγικού ποδοσφαίρου Έρικ Χοφτούν ανέκοψε με ευκολία τη λεκτική επίθεση του SPORT24, που αναζητούσε απάντηση στο αν ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει πρόταση στην Ρόζενμποργκ για την απόκτηση του Αλεξάντερ Τετέι.
« Δεν θέλω να πω τίποτα για αυτή την υπόθεση» είπε κοφτά, χωρίς να αφήνει χώρο για ελιγμούς, ο Χοφτούν στο SPORT24 που αναστέναξε βαθιά όταν στην προσπάθεια να λιώσει ο πάγος ρωτήθηκε αν τις τελευταίες ημέρες έχουν επικοινωνήσει… όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι μαζί του.

«You can’t imagine»(Δεν φαντάζεσαι) είπε αφήνοντας κάτι σαν γέλιο να ξεφύγει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, δίνοντας ελάχιστο χώρο για την τελική αντεπίθεση.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει ήδη πρόταση» του αντιγύρισα για να μην διαψεύσει την πληροφορία. «Δεν θέλω να πω αν μας έχει υποβληθεί πρόταση ή όχι» ήταν η καταληκτική του απόκρουση, δίνοντας τροφή για σενάρια για την μετεγγραφική υπόθεση του ταλαντούχου μέσου Τετέι.

Σίγουρος ότι ο Τετέι θα αποχωρήσει μέχρι το καλοκαίρι από την Ρόζενμποργκ εμφανίζεται στο SPORT24 ο δημοσιογράφος της νορβηγικής εφημερίδας “Adresseavisen”, Όλε Σάγκμπακεν. «Το ίδιο πρόβλημα με τον Χοφτούν έχουμε και εμείς. Δεν λέει σχεδόν τίποτα για τις μετεγγραφές.

Είναι η πρώτη του χρονιά ως αθλητικού διευθυντή, καθώς διαδέχθηκε τον Ρούνε Μπράτσεθ και προτιμά να μην κάνει κανένα σχόλιο για τις μετεγγραφές. Ο Τετέι είναι αυτές τις ημέρες στην Γκάνα και είναι πολύ δύσκολο να τον βρούμε.

Οπότε δεν ξέρουμε αν ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του. Αυτό που μοιάζει σίγουρο είναι ότι σύντομα θα επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Της Ρεν, η οποία τον παρακολουθεί εδώ και αρκετό καιρό αλλά και της Έβερτον με την Στόουκ και την Μπέρμιγχαμ»

λέει ο Σάγκμπακεν, ο οποίος εκτιμά ότι το κόστος της μετεγγραφής θα είναι πολύ υψηλότερο από ότι υπολογίζουν στον Πειραιά.

« Το καλοκαίρι η Τορίνο είχε υποβάλλει πρόταση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία απορρίφθηκε. Οπότε καταλαβαίνεις ότι με ανάλογη πρόταση δεν έχει τύχη ο Ολυμπιακός. Πιστεύω ότι με ένα ποσό ανάμεσα στα 3,5 ως 4 εκατομμύρια ευρώ η Ρόζενμποργκ θα τον παραχωρήσει».

Ο Τετέι που έχει γεννηθεί στην Άκρα της Γκάνας έχει πλέον νορβηγική υπηκοότητα και θεωρείται ένα από τα ελάχιστα απομεινάρια ποιότητας στο πρωτάθλημα της χώρας. « Αυτό που μπορώ να πω για τον Τετέι είναι πως στα 22 του είναι ήδη καταξιωμένος παίκτης της Ρόζενμποργκ.

Είναι ένας πολύς καλός αμυντικός μέσος, με εξαιρετική αντοχή και περίφημος στο αμυντικό κομμάτι της λειτουργίας της ομάδας. Έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στο δημιουργικό κομμάτι και πιστεύω ότι θα πρέπει να δουλέψει πολύ στα τελειώματα του. Πάντως εδώ στη Νορβηγία λογίζεται ως το νέο μεγάλο αστέρι της εθνικής ομάδας».


















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ