ΑΕΚ

Δεν δόθηκε εγγυητική, συνεχίζουν για το deal

Δεν δόθηκε εγγυητική, συνεχίζουν για το deal
Νοτιάς-Θανόπουλος

Δεν δόθηκε εγγυητική στον Κοζώνη. Μένει το οικονομικό πρόβλημα. Το deal προχωρά, υπογράφηκε προσύμφωνο

Οι μέτοχοι που έχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια τους τις τύχες της Ένωσης, δεν υπέγραψαν την εγγυητική για τα 5.000.000 που χρειάζεται η ομάδα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην δώσει τα λεφτά ο Μπομπ Κοζώνης.
Στα θετικά της συνάντησης το γεγονός πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν στους όρους για το προσύμφωνο και την Δευτέρα θα πέσουν οι υπογραφές ώστε να ξεκινήσει ο έλεγχος στα βιβλία της ΠΑΕ. Η εξέλιξη με την εγγυητική δεν επηρεάζει το deal με τον Κοζώνη αλλά δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα και αρκετά ερωτήματα.

Διαβάστε ΕΔΩ τα ΠΟΛΥ ενδιαφέροντα στοιχεία που έδωσε ο Νίκος Μαυρομάτης (νομικός εκπρόσωπος του Κοζώνη) για τις συζητήσεις, τις προθέσεις του Μπομπ Κοζώνη και τους νυν μετόχους της ΑΕΚ.

Δεν δόθηκε εγγυητική

Στο ραντεβού που θα έκρινε πολλά για το μέλλον της ΑΕΚ η πλάστιγγα έγειρε δυστυχώς προς τα άσχημα νέα. Η εξέλιξη με την υπογραφή του προσύμφωνου (η οποία αναμένεται να γίνει την Δευτέρα), δίνει την δυνατότητα για την συνέχεια των εξελίξεων όσον αφορά την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, αλλά η εγγυητική δεν δόθηκε και τα άμεσα προβλήματα ξεκινούν για την ΑΕΚ.

Στα γραφεία της ΠΑΕ συναντήθηκαν ο Πρόεδρος Νίκος Θανόπουλος, ο Οικονομικός Διευθυντής Μιχάλης Δημαράκης, ο Νομικός Εκπρόσωπος της εταιρίας Χάρης Γρηγορίου και οι Χρήστος Παπαδημητρίου και Χρήστος Μαυρομμάτης (Νομικός Εκπρόσωπος) από την πλευρά του Κοζώνη.

Η πλευρά του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία είχε έτοιμα προς διάθεση τα 5.000.000 ευρώ που είχε ζητήσει η ΑΕΚ ώστε να καλύψει τρέχοντα έξοδα της, αλλά οι μέτοχοι δεν είχαν υπογράψει την εγγυητική που ζητούσε ο Κοζώνης.

Οικονομικό πρόβλημα και ερωτήματα

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί άμεσο πρόβλημα καθώς αυτά τα χρήματα χρειάζονται στην ομάδα και κανένας από τους υπάρχοντες μετόχους δεν φαίνεται διατεθειμένος να βάλει αυτά τα λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ. Τα ερωτήματα που γεννούν τα τελευταία γεγονότα είναι αρκετά σημαντικά καθώς από την μία οι μέτοχοι δεν βάζουν λεφτά και από την άλλη δεν δίνουν εγγυητική ώστε να τα βάλει ο Κοζώνης.

Είναι πάντως απορίας άξιο γιατί δεν υπογράφουν οι μέτοχοι, από τη στιγμή που είναι τόσο σίγουροι πως ο έλεγχος που θα γίνει στα βιβλία θα πιστοποιήσει πως υπάρχει έλλειμμα περίπου 30.000.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως ο Κοζώνης έχει ενημερωθεί για τα χρέη της ΑΕΚ και συμφωνεί να την αναλάβει και να τα καλύψει, αρκεί να είναι πραγματικά τα νούμερα που του έχουν πει ο Θανόπουλος και ο Νοτιάς.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς πρέπει να πληρώσει αλλά δεν έχει λεφτά. Ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα και τα συνθήματα εις βάρος του στους τοίχους των γραφείων της ΠΑΕ, ο Νίκος Θανόπουλος έχει αρχίσει να σκέφτεται και το ενδεχόμενο παραίτησης.

Συνεχίζουν κανονικά για το... deal

Το θετικό είναι πως η παραπάνω ιστορία δεν επηρεάζει στο ελάχιστο το deal με τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Οι δύο πλευρές οι δύο πλευρές συμφώνησαν στους όρους για την σύνταξη του προσύμφωνου και την Δευτέρα θα πέσουν οι υπογραφές.

Αμέσως μετά μπορεί να ξεκινήσει και ο έλεγχος στα βιβλία της ΠΑΕ για να μπούμε στην τελική ευθεία της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στον Κοζώνη. Όλα δείχνουν να είναι στο σωστό δρόμο και ο νομικός εκπρόσωπος του Κοζώνη, Νίκος Μαυρομάτης, αναμένεται να βγάλει ανακοίνωση εντός της ημέρας.

Ανακοίνωση ελπίδας, από την ΠΑΕ



Μετά το τέλος της συνάντησης ανέβηκε μία ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, η οποία δίνει μία ελπίδα για τη συνέχεια όσον αφορά την εγγυητική επιστολή.

" Πλέον αναμένεται από την πλευρά των μετόχων της ΠΑΕ, η άμεση έκδοση της εγγυητικής επιστολής για το συγκεκριμένο ποσό", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αφήνοντας ένα ανοιχτό παράθυρο, μήπως οι μέτοχοι υπογράψουν την άλλη εβδομάδα την εγγυητική.

Η ανακοίνωση

" Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, στην οποία παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ.Νίκος Θανόπουλος, ο Οικονομικός Διευθυντής κ.Μιχάλης Δημαράκης, ο Νομικός Εκπρόσωπος της εταιρίας κ.Χάρης Γρηγορίου και οι κ.κ. Χρήστος Παπαδημητρίου και Χρήστος Μαυρομμάτης (Νομικός Εκπρόσωπος) από την πλευρά του κ.Κοζώνη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν απόλυτα και σε όλα τα σημεία σχετικά με το ιδιωτικό συμφωνητικό που είναι προγραμματισμένο να υπογραφεί και αφορά το ποσό των 5 εκατ. ευρώ που πρόκειται να δοθεί ως ταμειακή διευκόλυνση από τον κ.Κοζώνη προς την ΠΑΕ.

Πλέον αναμένεται από την πλευρά των μετόχων της ΠΑΕ, η άμεση έκδοση της εγγυητικής επιστολής για το συγκεκριμένο ποσό. Η όλη διαδικασία δεν έχει σχέση με την πρόοδο των συζητήσεων για την επικείμενη συμφωνία αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ από τον κ.Κοζώνη, η οποία και προχωρά απερίσπαστα



".



































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ