EUROPA LEAGUE

"Δεν είμαστε ομάδα τρομοκρατών"

"Δεν είμαστε ομάδα τρομοκρατών"
Λουτσέσκου, Ραπίντ Βουκουρεστίου

Για την περιπέτεια του Μαφτέι και την συλληψή του αλλά και τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟ, μίλησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος με το επεισόδιο και τη σύλληψη του Μαφτέι, λέγοντας: " Δεν έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Λυπάμαι για ότι έγινε γιατί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μία ομάδα τρομοκρατών ή μαφίας. Αν ήταν μόνο ένα λάθος τότε οι Αρχές θα έπρεπε να δείξουν κατανόηση. Εμείς στη Ρουμανία θα είχαμε δείξει πολύ περισσότερο σεβασμό, για να τελειώσουμε με το θέμα και να περάσουμε στα αγωνιστικά".

Θετικό ότι δεν έχει επιθυμία να κερδίσει...

Ξεκινώντας τα αγωνιστικά ο Λουτσέσκου τόνισε τόσο για την ομάδα του "τριφυλλιού" όσο και την δικιά του: " Αντιμετωπίζουμε μία πολύ δυνατή ομάδα με θετικά αποτελέσματα, από τότε που ανέλαβε ο κύριος Μουνιόθ. Είναι εξαιρετικά οργανωμένη και ίσως είναι θετικό για εμάς το γεγονός ότι δεν έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει, αφού έχει ήδη 6 βαθμούς.

Και εμείς όμως είμαστε μία καλή ομάδα και διανύουμε καλή περίοδο με θετικά αποτελέσματα. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να νικήσουμε και να προκριθούμε. Το καλό για εμάς είναι ότι έκλεισε θετικά το θέμα με τον Μπέτε και έτσι θα έχουμε δύο τερματοφύλακες στη διάθεση μας

".

Αναφερόμενος εκ νέου στο θέμα με τον Μαφτέι είπε: " Ο Μαφτέι δεν είναι απλά ένα μέλος μας, είναι ο αρχηγός μας και οι ελληνικές αρχές δεν έπρεπε να τον υποβάλλουν σε αυτή την ταλαιπωρία. Θα έπρεπε να έχουν μιλήσει με τον γενικό διευθυντή της Ραπίντ για να λυθεί το θέμα".

Για το φραστικό λάθος του κ. Μουνιόθ να πει την Ραπίντ Βουκουρεστίου ως Ραπίντ Βιέννης ο τεχνικός της ομάδας ύποστήριξε: " Αυτά συμβαίνουν. Μπορεί ο κ. Μουνιόθ να είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του. Από την άλλη εμάς μας ενδιαφέρει μόνο το παιχνίδι" ενώ για τις πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας του ήταν απόλυτος: " Αυτά δεν μπορούμε να το συζητήσουμε τώρα, αλλά μετά το παιχνίδι. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να πάρουμε την πρόκριση".

Για την παρουσία και βοήθεια του "ξεχασμένου" Σανμαρτεάν στον Παναθηναϊκό, ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε: " Η παρουσία του Σανμαρτεάν στον Παναθηναϊκό δεν είχε καμία σχέση μ’ εμάς. Ο Σανμαρτεάν είναι επαγγελματίας, αφού έπαιξε στον Παναθηναϊκό. Θα παίξουμε κόντρα σε μία καλή ομάδα, η οποία βελτιώνεται συνεχώς και σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για εύκολο παιχνίδι" ενώ για τα επιθετικά "όπλα" του αντιπάλου του τόνισε:

" Πρόκειται για δύο καλούς παίκτες που κάνουν τα πάντα, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Έχουν και καλό κέντρο άμυνας με Γκούμα-Μόρις και δυνατά άκρα με Βύντρα-Σέριτς. Ο Παναθηναϊκός δεν στηρίζεται μόνο σε δύο παίκτες".

Τέλος, ο Λουτσέσκου απαντώντας σε ερώτηση αν ο πατέρας του αποτελεί τον ποδοσφαιρικό του "μέντορα" είπε ότι παρά το γεγονός ότι δουλεύουν σε δύο διαφορετικές χώρες είναι δύσκολο να συμβεί αυτό όμως όποτε έχουν την ευκαιρία ασχολούνται με το αγαπημένο τους άθλημα, το ποδόσφαιρο.

Βασικός ο Μπέτε χάρη σε ΟΥΕΦΑ


Το "πράσινο φως" έδωσε τελικά η ΟΥΕΦΑ για την συμμετοχή του Εντελ Απούλα Εντίμα Μπέτε κάτω από τα δοκάρια της Ραπίντ Βουκουρεστίου, στον αυριανό αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο εκπρόσωπος του ρουμανικού συλλόγου, Κρίστιαν Κοστάκε, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έδωσε τελευταία στιγμή τη συγκατάθεσή της για να επιτραπεί η χρησιμοποίηση του Μπέτε, ο οποίος αρχικά δεν είχε δηλωθεί από τη Ραπίντ.

Ομως, ο τραυματισμός του βασικού γκολκίπερ, Ντάνουτ Κόμαν, σε συνδυασμό με την... έμπνευση των Ρουμάνων να δηλώσουν μόνο δύο τερματοφύλακες (ο άλλος είναι ο 22χρονος Μιχάι Μίνκα) δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα. Τελικά η UEFA έδωσε τη λύση κι έτσι αύριο εναντίον του Παναθηναϊκού θα παίξει ο Μπέτε.

Πρόκειται για έναν τερματοφύλακα μόλις 20 ετών, που είναι... περίεργη περίπτωση. Εχει γεννηθεί στο Καμερούν και αγωνίστηκε στην Εθνική παίδων της αφρικανικής χώρας, ενώ μόλις στα 16 του αποκτήθηκε από την Πιουνίκ Ερεβάν. Μέσα σε λίγους μήνες πήρε την αρμενική υπηκοότητα και έχει παίξει στις Εθνικές ανδρών και ελπίδων της Αρμενίας.

Τον Αύγουστο του 2002 ήταν ένας από τους επτά ποδοσφαιριστές της Εθνικής που αντιμετώπισαν πρόβλημα εισόδου στη Λετονία για ένα φιλικό, επειδή δεν ήταν δυνατόν να αποδειχθεί από τα διαβατήριά τους, ότι ήταν Αρμένιοι πολίτες. Ο Μπέτε είχε διαβατήριο από το Μάλι!






















TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ