ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Δεν θα πήγαινα ποτέ στον ΟΣΦΠ..."

"Δεν θα πήγαινα ποτέ στον ΟΣΦΠ..."
Βαζεχα

Να αναλάβει τον ΠΑΟ κάποια στιγμή θέλει ο Βαζέχα. Παράπονα Μουνιόθ παρά τη νίκη στην Κρήτη

Ο αγαπημένος "Χρηστάρας" των οπαδών του Παναθηναϊκού παρευρέθηκε στο κάλεσμα των σπουδαστών Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ "ΟΜΗΡΟΣ", και στις παρακάτω "ατάκες" της ομιλίας του έδωσε ένα "στίγμα" από τις μελλοντικές του βλέψεις αλλά και τις εικόνες που έζησε στο παρελθόν.

Παράλληλα, τόνισε ότι ποτέ δεν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στο ματς της Ριζούπολης, τους Μπορέλι και Σαραβάκο, τον "αιώνιο" αντίπαλο και τα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει, τους καλύτερους αντιπάλους του αλλά και τα "μυστικά" του Γιώργου Βαρδινογιάννη.

- « Θέλω να γίνω προπονητής του Παναθηναϊκού, αυτό είναι το όνειρο μου. Ηδη τελειώνω τη σχολή προπονητών. Πρώτα, όμως, θα ήθελα να θητεύσω ως βοηθός. Κάποτε στον Παναθηναϊκό, έπρεπε να πληρώνεις για να παίζεις. Από την εποχή Κόκκαλη όμως, που έδινε περισσότερα χρήματα, άλλαξαν τα πράγματα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού άρχισαν να επηρεάζονται μιλώντας με τους παίκτες του Ολυμπιακού για τα χρήματα».

- « Το ματς στη Ριζούπολη δεν έπρεπε να γίνει. Ο γενικός αρχηγός έπρεπε να πάρει την ομάδα και να φύγει. Τότε ήταν ευκαιρία να ξεκινήσει κάτι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

- « Λείπουν από του Παναθηναϊκό Μπασινάς, Καραγκούνης και Λυμπερόπουλος. Δεν έπρεπε να διαλυθεί η ομάδα της Ριζούπολης».

- « Ο Ολυμπιακός πήρα δίκαια μερικά πρωταθλήματα, αλλά σε μερικά τον βοήθησε η διαιτησία».

- « Στον Παναθηναϊκό του 1996 όλοι ήμασταν φίλοι μεταξύ μας και καθοριστικό ρόλο στην μεγάλη μας πορεία έπαιξε ο Ρότσα. Του Οσίμ φοβόμασταν να του μιλήσουμε».

- « Ο Μπορέλι ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ποτέ, ενώ πολύ καλή συνεργασία είχα και με τον Σαραβάκο».

- « Oταν τελείωσα το ποδόσφαιρο έμαθα ότι είχαν έρθει προτάσεις για μένα από ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά ο τότε πρόεδρος Γιώργος Βαρδινογιάννης τις κρατούσε στο γραφείο του κλειδωμένες».

- « Δεν θα πήγαινα στον Ολυμπιακό, αλλά καταλαβαίνω τον Κωνσταντίνου. Είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

- « Οι χειρότερες στιγμές της καριέρας μου ήταν η εγχείρηση που έκανα στους κοιλιακούς και η απρεπή συμπεριφορά μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τον τελικό του κυπέλλου με τον Πανιώνιο».

- « Καραταϊδης και Μανωλάς ήταν οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ο Τσίρο Φεράρα της Γιουβέντους».

« Καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να φτάσει πέρα από τις "8" του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ».

Μπόβιο: "Γινόμαστε καλύτεροι"


Ο Ρικάρντο Μπόβιο δηλώνει ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό. Ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος στο κυριακάτικο ματς με τον Εργοτέλη τονίζει πως η ομάδα του βρίσκεται σε διαρκώς ανοδική πορεία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βραζιλιάνου μέσου στη Sportday:

-Ρικάρντο, και πέρυσι είχες βάλει γκολ με σουτ κατά της Ρεάλ...

" Πιο εύκολο ήταν το γκολ με τη Ρεάλ στο "Μπερναμπέου". Το είχα βάλει με το αριστερό, σήμερα το έβαλα με το δεξί. Το γκολ που έβαλα πέρυσι σε βάρος της Ρεάλ ήταν με σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από απόκρουση του τερματοφύλακα. Από τέτοια απόσταση που το πέτυχα σήμερα ήταν πολύ δύσκολο να μπει.

Ηρθε η μπάλα από τον Μόρις δεν το σκέφτηκα και κατευθείαν σούταρα, αφού είχα πάρει και κατάλληλη θέση. Κάθε τέτοιο σουτ θέλει και λίγο τύχη. Λίγο αν φύγει το πόδι, μπορεί να πάει άουτ η μπάλα. Εγινε το ιδανικό σουτ την κατάλληλη χρονική στιγμή".



-Δεν σκοράρεις πάντως συχνά. Εχεις ξαναβάλει παρόμοιο γκολ;

" Ναι. Εχω βάλει ένα παρόμοιο γκολ με φάουλ από ίδια απόσταση, όταν έπαιζα στη Βάσκο ντα Γκάμα. Παίζαμε κατά της Ρεσίφε. Τώρα παίζω πιο πίσω, δεν βγαίνω τόσο μπροστά για να έχω την ευχέρεια να κάνω τέτοια σουτ".

- Ολοι μετά το γκολ που έβαλες μιλούν για σένα;

" Το κατάλαβα από τα αποδυτήρια από αυτά που μου έλεγαν τα παιδιά, ότι έκανε σε όλους αίσθηση το γκολ. Ηταν δύσκολο, αλλά το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι και θα το δείτε. Οι δυνατότητες αυτής της ομάδας είναι μεγάλες".

-Πώς βλέπεις τη μάχη του τίτλου;

" Ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός έχει στόχο μόνο τον τίτλο, τίποτα άλλο. Δουλεύουμε καλύτερα και πιο έντονα τώρα. Δουλεύουμε όλοι μαζί και βελτιωνόμαστε. Πιστεύω στο τέλος να τα καταφέρουμε".

-Είσαι ευχαριστημένος από τον εαυτό σου;

" Ανεβαίνω και εγώ, όπως και οι άλλοι συμπαίκτες μου. Το πιο σημαντικό είναι ότι τόσο εγώ όσο και οι άλλοι ξένοι που ήρθαν φέτος φαίνεται ότι προσαρμοζόμαστε όλο και περισσότερο. Νιώθω πολύ καλά".

-Το ματς με τον Εργοτέλη πώς το είδες;

" Ηταν δύσκολο, κάναμε ευκαιρίες, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι κερδίσαμε. Κάνουμε ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι και νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί".




















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ