ΓΑΛΛΙΑ

Δέσμια της παράδοσης η Λιλ

Δέσμια της παράδοσης η Λιλ
troyesmarseille

Δέσμια της παράδοσης η Λιλ

Ο -σε δαιμονιώδη φόρμα- δεκαενιάχρονος Γκακπέ των Μονεγάσκων κατάφερε να δείξει από πολύ νωρίς στη Λιλ, πόσο "άτιμο" πράγμα είναι η παράδοση. Με ένα απίστευτο σουτ από τα τριάντα μέτρα αιφνιδίασε τον Σίλβα στο 37ο λεπτό για να κάνει το 0-1.

Ήταν το δεύτερο γκολ του νεαρού στο πρωτάθλημα και μάλιστα για δεύτερη σερί αγωνιστική μετά από αυτό που είχε πετύχει κόντρα στη Λοριάν, με τον Γάλλο να δίνει κρίσιμο προβάδισμα στην ομάδα του.

To ημίχρονο έκλεισε με τη Μονακό να βρίσκεται μπροστά στο σκορ, όμως η επανάληψη επεφύλασσε αλλαγή του σκηνικού και τη Λιλ να βγαίνει αποφασισμένη να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Η ομάδα του Πιέλ πάτησε γκάζι στην επανάληψη και πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση σε ένα συναρπαστικό δεύτερο μέρος.

O τεχνικός των λιλουά πέρασε στο 46' τον Κεϊτά στη θέση του Φοβέργ που είχε σκοράρει μεσοβδόμαδα κόντρα στην Άντερλεχτ, αλλά και τον Μποντμέρ (στο ίδιο λεπτό) προκειμενου να ενισχύσει τη δημιουργικότητα της ομάδας του.

H γηπεδούχος πίεσε έχοντας και την αμέριστη υποστήριξη του κοινού της και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 77΄ με την χρυσή όπως αποδείχτηκε αλλαγή, τον Μποντμέρ που σκόραρε ένα ακόμα κρισιμότατο τέρμα.

O Πιέλ στο μεταξύ είχε περάσει στο ματς και τον Μιραλάς στη θέση του Καμπαγιέ και τα "χρειάστηκε" ένα λεπτό άργότερα όταν ο Ταυλαρίδης έδειξε να κουτσαίνει μετά από μια διεκδίκηση. Ο Τουρέ που είχε για άλλο ένα ματς εξαιρετική παρουσία και στάθηκε αιτία αποτροπής σε μια περιπτώση του δεύτερου τέρματος της Λιλ, έκανε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση για να ανατικατασταθεί στο 87', όταν και ο τεχνικός της Μονακό προσπάθησε να εξαντλήσει όλα του τα όπλα για να κρατήσει το θετικό αποτέλεσμα.

Τίποτα δεν άλλαξε τελικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, παρά τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων και την πίεση της Λιλ και έτσι η Μονακό πήρε ένα χρυσό πόντο διατηρώντας την παράδοση που τη θέλει αήττητη από το 1995 στο Μετροπόλ.

H προέλαση της Σόσό

Το ματς της Σοσό στην έδρα της Λοριάν επιβεβαίωσε τον τίτλο μιας αναμέτρησης ανάμεσα σε δυο από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Ένα από τα δυο σερί έμελε να σπάσει στο συγκεκριμένο ματς και τελικά ήταν αυτό της Λοριάν, που είχε αποδειχθεί "φονέας γιγάντων", που σταμάτησε.

Οι γηπεδούχοι μετά τα σκαλπ της Μαρσέιγ και της Νανσί αλλα και το αήττητο των τεσσάρων αγωνιστικών κατάφεραν να βάλουν τις βάσεις για μια ακόμα μεγάλη επικράτηση μόλις στο δεύτερο λεπτό, όταν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ κόντρα στην -χωρίς ήττα για έξι αγωνιστικές- Σοσό, χάρις στο γκολ του Μαρσάλ στο δεύτερο μόλις λεπτό.

Η απάντηση της Σοσό όμως ήταν εκτός από άμεση και καταιγιστική και μετά τα δυο τέρματα του 22χρονου Λε Ταλέκ στο 22' και το 24 κατάφεραν να σφραγίσουν μια ακόμα μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο 45' χάρις σε πέναλτι του συνήθους υπόπτου Ζιανί που καθάρισε το ματς από νωρίς και επιβεβαίωσε την πλήρη ανατροπή, μόλις στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

3/3 εντός 7 ημερών για τη Μπορντό
Από τα υπόλοιπα ματς ξεχώρισε η μεγάλη όσο και δύσκολη επικράτηση των Γιρονδίνων της Μπορντό κόντρα στην Σεντ Ετιέν με 1-0, χάρις στο τέρμα του Αλόνσο 20 λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν την τρίτη σερί τους επικράτηση μέσα σε μια μόλις εβδομάδα και να πλησιάσουν χάρις και στα υπόλοιπα αποτελέσματα τη δεύτερη προνομιούχο θέση.

Περισσότερο ρεαλιστές και παθιασμένοι οι συμπαίκτες του Μικού κατάφεραν να πάρουν ένα ακόμα τρίποντο, τη στιγμή που οι στεφανουά δεν μπόρεσαν για μια ακόμα φορά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός εκτός έδρας αγώνα, κάτι που μέχρι στιγμής άλλωστε είναι αυτό που έχει κοστίσει στη Σεντ Ετιέν την υπέρβαση.

Ματς ακατάλληλο για καρδιακούς το Νις-Σεντάν που συν τοις άλλοις ήταν μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε ομάδες που μάχονται κατά του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν αφενώς να γυρίσουν το σε βάρος τους 0-1 του πρώτου μέρους με τους Κονέ και Καντέ στο 55' και 76' αντίστοιχα, όμως η Σεντάν ήταν αυτή που γέλασε τελευταία, ισοφαρίζοντας για το τελικό 2-2 στο 86' με τον Πουγιόλ, που επανήλθε στα γκολ μετά το διάλειμμα της περασμένης αγωνιστικής.

Η Τουλούζ τέλος κερδισε δυο πέναλτι απένατι στη γεμάτη προβλήματα Ρεν, και παρά το ότι κατάφερε να ευτοχήσει μονάχα στο πρώτο, πέτυχε να πάρει το τρίποντο με 1-0 κόντρα στον εξαιρετικό κίπερ της ομάδας της Βρετάνης Πουπλέν που κόντεψε με τις επεμβάσεις του να κερδίσει για τη Ρεν εστω και το βαθμό.

Γκέλαρε η Μαρσέιγ στην έδρα της Τρουά
Η Μαρσέιγ επιβεβαίωσε την μετριότατη αγωνιστικη κατάσταση που διέπει τις τελευταίες της εμφανίσεις και δεν τα κατάφερε στην έδρα της Τρουά. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν από νωρίς και παρά την ισοφάριση των Μασσαλών στην επανάληψη κράτησαν το βαθμό εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Παζίς.

Το πρώτο εικοσάλεπτο βρήκε την Τρουά να πιέζει ασφυκτικά τη Μαρσέιγ και να έχει μπει αποφασισμένη για να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Οι γηπεδούχοι φάνηκε να αφήνουν πίσω τους τα κακά πρόσφατα αποτελέσματα και παίζοντας με αυτοπεποίθηση πέτυχαν να προηγηθούν στο δέκατο έβδομο μόλις λεπτό.

Ένας από τους γερόλυκους της Ligue 1, ο Λασουέρ με θητεία και στην Οσέρ μεταξύ αλλων, κατάφερε με μια πολυ όμορφη ενέργεια και φαλτσαριστό σουτ να κερδίσει τον Κορασό και να κάνει το 1-0 για την Τρουά, αφήνοντας την ομάδα του Εμόν να κυνηγά το σκορ από πολύ νωρίς. Ήταν το παρθενικό γκολ στο πρωτάθλημα για τον Λασουέρ και μαζί το πρώτο της Τρουά μετά από τρια ματς αφλογιστίας

Οι Μασσαλοί ανέβηκαν στη συνέχεια και διατήρησαν τη μερίδα του λέοντος σε ότι αφορά την κατοχή της μπάλας, όμως απέτυχαν να φτιάξουν τις κλασσικές ευκαιρίες σε αντίθεση με τη γηπεδούχο που έμοιαζε πιο επικίνδυνη κατά τις επισκέψεις της στα καρέ του Κορασό. Η απουσία για δεύτερη σερί αγωνιστική του Ριμπερί ήταν για άλλη μια φορά καθοριστική αιτία για τη μειωμένη δημιοργικότητα της Μαρσέιγ.

Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε την Τρουά να κρατά δίκαια το προβάδισμα αφού οι γηπεδούχοι είχαν στο ενεργητικό τους τις καλύτερες ευκαιρίες, τη στιγμή που η Μαρσέιγ ήταν φλύαρη και δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους.

Η έναρξη της επανάληψης βρήκε τη Μαρσέιγ να μπαίνει καλυτερα στο γήπεδο και να αρχίζει να απειλεί σταδιακά περισσότερο τον Λε Κρομ, χάνοντας ευκαιρίες με τους Νασρί, Μαουλιντά και Νιανγκ. O δεύτερος ήταν αυτός που αφού συνδυάστηκε με τους Παζίς και Νιανγκ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με άψογη εκτέλεση στο 61' και να δώσει εκ νέου μεγάλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Οι φιλοξενούμενοι φαίνονταν πως θα καταφέρουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να πάρουν το προβάδισμα στη συνέχεια όμως τα σχέδιά τους δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα, όταν ο Παζίς αποβλήθηκε με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα μετά από χτύπημα στον Ματουιντί.

O Εμόν αναγκάστηκε να τραβήξει πιο πίσω τους Νασρί και Μαουλιντά μετά από αυτό και να αφήσει τον Νιανγκ μόνο προωθημένο στην κορυφή της επίθεσης κάτι που δυσκόλεψε σημαντικά της βλέψεις της Μαρσέιγ για το νικητήριο τέρμα.

To ματς έφτασε στο 90' και η υπόδειξη των πέντε λεπτών εξτρα χρόνου λόγω των αρκετών καθυστερήσεων και αλλαγών στο δεύτερο μέρος επέτεινε την αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα. Τίποτε δεν άλλαξε μέχρι τέλους με τους Μασσαλούς να χάνουν ένα ακόμα κρίσιμο τρίποντο και την Τρουά να μαζέυει έναν κρίσιμο πόντο στον αγώνα κόντρα στον υποβιβασμό

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και το πρόγραμμα της δέκατης πέμπτης αγωνιστικής της Ligue 1 έχουν ως εξής:

Σάββατο 25/11 21:00

Τρουά-Μαρσέιγ 1-1 (Λασουέρ 17' - Μαουλιντά 61')
Toυλούζ-Ρεν 1-0 (Μπιέργκουνιού πεν. 65')
Νις-Σεντάν 2-2 (Κονέ 54', Καντέ 75' - Γιόμπ 17', Πουγιόλ 85')
Λοριάν-Σοσό 1-3 (Μαρσάλ 2' - Λε Ταλέκ 22', 24', Ζιανί πεν. 44')
Λιλ-Μονακό 1-1 ( Μποντμέρ 77-Γκακπέ 37')
Μπορντό-Σεντ Ετιέν 1-0 (Αλόνσο 70')

Kυριακή 26/11 19:00

Λε Μαν-Λανς
Νάντ-Παρί
Λυών-Οσέρ (22:00)


























































TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ