ΑΡΗΣ

Διαφωνία Φερέρ-Σκόρδα

Διαφωνία Φερέρ-Σκόρδα
Φερερ, Σκορδας, μονταζ

Σε ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις του Μανέλ Φερέρ με τον Λάμπρο Σκόρδα

Ο Μανέλ Φερέρ μίλησε στον Αθλητικό Metropolis για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην ΠΑΕ Άρης, δηλώνοντας ενοχλημένος από το γεγονός πως ο πρόεδρός της, Λάμπρος Σκόρδας, δεν έχει υπογράψει ακόμη τη σύμβαση της ONCE, δίνοντας του μάλιστα προθεσμία δύο ημερών για να το πράξει.
Ο Μανέλ Φερέρ τόνισε αρχικά για το παιχνίδι του Σαββάτου με αντίπαλο τον Πανιώνιο πως: " Δεν μου άρεσε το παιχνίδι, γιατί κανείς από τους παίκτες δεν έδειξε την ποιότητα του. Δεν ήταν πρόβλημα τακτικής και προπονητή. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, οι παίκτες δεν έδειξαν αυτά που μπορούν να κάνουν. Έτσι και η Μπαρτσελόνα γκέλαρε στο πρώτο παιχνίδι, όπως και η Σαραγόσα που έχασε στην έδρα της. Πάντως δεν θα είναι αυτός ο Άρης που θα δείτε στην συνέχεια".



Στη συνέχεια άφησε αιχμές για την συνεργασία που έχει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρο Σκόρδα, λέγοντας: "Δεν γνώριζα ότι κλήθηκε να συζητήσει με την ΠΑΕ ο κύριος Ολίβα, αλλά πολλά πράγματα συμβαίνουν τελευταία στην ομάδα χωρίς να τα γνωρίζω".



Για το θέμα των χορηγιών που υποσχέθηκε να φέρει στην ΠΑΕ Άρης δήλωσε πως: "Το συγκεκριμένο σημείο είναι παραπληροφόρηση. Δεν είμαι άνθρωπος των δημοσίων σχέσεων, είμαι μάνατζερ παικτών. Στόχος μας είναι ο Άρης να αποκτήσει μια κληρονομιά. Ποτέ δεν υποσχέθηκα να φέρω χορηγό φανέλας. Ο κύριος Γιούντγκεβιτς γυρίζει τον κόσμο για να βρει χορηγούς. Η δουλειά συνεχίζεται, υπάρχει πιθανότητα ο χορηγός να κλείσει αυτή την εβδομάδα. Η δουλειά γίνεται απλά μυστικά για ευνόητους λόγους. Τα τηλεοπτικά είναι η ειδικότητα του κ. Γιούντγκεβιτς. Εδώ θα ήθελα να πω ότι η ομάδα έκλεισε τα τηλεοπτικά με ένα βλαβερό συμβόλαιο (εξηγώντας αργότερα ότι εννοεί πως δεν θα μπορούσε να έρθει σε άλλες συμφωνίες για φιλικούς αγώνες κ.τ.τλ). Επίσης οργάνωσε την προετοιμασία στη Γαλλία".



Εν συνεχεία αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στο ζήτημα που προέκυψε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ: "Δεν υπάρχει μεταξύ των προσώπων η απαραίτητη πληροφόρηση και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Θέλω να αναφερθώ στην κατάσταση με αφορμή την πληροφορία ότι ο κ. Σκόρδας δεν θέλει να υπογράψει τη σύμβαση της εταιρίας ONCE. Δεν μπορώ να επικοινωνήσω με τον κύριο Σκόρδα. Η απόφαση του φαίνεται πως μετράει περισσότερο από την απόφαση 1500 ανθρώπων σε δύο γενικές συνελεύσεις. Πως είναι δυνατόν να ξαναψηφίσουν κάτι εφόσον η γνώμη τους δεν μετράει; Αυτό είναι ένα θέατρο. Αυτή τη στιγμή ο κ. Σκόρδας σταματάει την διαδικασία και του δίνω ένα περιθώριο δύο ημερών για να υπογράψει, γιατί αλλιώς θα πετάξει ένα χρόνος δουλειάς δικής μου και των συνεργατών μου. Πέρυσι η ομάδα είναι είχε έσοδα 6 εκατομμύρια ευρώ και φέτος 11. Δεν είναι δουλειά μου να φέρω σπόνσορα για τη φανέλα. Οι παίκτες που έφερα αξίζουν πολλά. Δεν με έφερε ο Σκόρδας, αλλά ο κ. Κόντης ζήτησε την βοήθεια μου γιατί είμαστε φίλοι. Όταν είδε τη δουλειά μου ο κ. Σκόρδας μου ζήτησε να συνεργαστούμε".


"Αν δεν υπογράψει πάω σπίτι μου"
Ο Μανέλ Φερέρ ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν έχει κοντραριστεί ποτέ του με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρο Σκόρδα, υπογραμμίζοντας πως: "Δεν έχω κοντραριστεί, αλλά από το Νοέμβριο δεν έχει τελειώσει το θέμα με την ONCE. Η ομάδα από την 3η θέση στη Β΄ Εθνική ήρθε πέρυσι στην 4η της Α΄ Εθνικής. Μία ομάδα για να πάει καλά χρειάζεται ηρεμία και σταθερότητα. Μέχρι στιγμής νιώθω προσκεκλημένος στον Άρη. Δεν έχω πάρει τίποτα για αυτούς τους παίκτες που έφερα. Μου έκαναν πρόταση με ένα μεγάλο ποσό να αφήσω τον Κόκε, αλλά δεν το έκανα. Δεν γεννήθηκα στη πόλη, αλλά μου αρέσει αυτή η ομάδα και το κλίμα μου δημιουργούν οι οπαδοί. Αν δεν υπογράψει ο κύριος Σκόρδας θα πάω σπίτι μου. Δεν μπορώ να αφήνω την οικογένεια μου και τις δουλειές μου χωρίς λόγο. Ήρθα στην ομάδα γιατί ήταν μία πρόκληση για μένα.

Δεν έφερα τους παίκτες για προσωπικό κέρδος, Οι παίκτες ανήκουν στον Άρη. Αν ο κ. Σκόρδας θελήσει να πει ποτέ κάτι κακό για τον κύριο Φερέρ δεν θα έχει να πει. Το Σάββατο βλέπαμε μαζί το ματς και την Κυριακή έμαθα ότι δε θα υπογράψει. Αφού δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας είναι δύσκολο να λύσουμε το πρόβλημα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό. Οι παίκτες δεν έρχονται εύκολα στην Ελλάδα, αλλά ήρθαν κάποιοι λόγω του Φερέρ. Αν φύγω δεν θα είναι περίεργο αν κάποιοι παίκτες θελήσουν επίσης να φύγουν. Ξέρω ότι ο κόσμος με αγαπάει για αυτά που προσφέρω στην ομάδα, ήταν μια πρόκληση για μένα και ο προσωπικός εγωισμός δεν θα πρέπει να βλάψει την ομάδα.



Υπάρχει θέμα προσωπικού εγωισμού και σκοπιμότητας. Κάποιες καταστάσεις γίνονται εκμεταλλεύσιμες για πολιτικούς λόγους. Θέλω την ηρεμία, την ειρήνη, αγαπάω το άθλημα. Δεν θέλω να πω παραπάνω για αυτό το θέμα. Απλά πιστεύω ότι ο Άρης βρίσκεται σε χέρια ερασιτεχνικά και είναι αδύνατο να αναπτυχθεί παραπάνω η ομάδα. Γιατί ο κ. Σκόρδας δεν παρουσιάζει τον προϋπολογισμό στο κοινό; Ίσως θέλει να κρύψει το πόσο πού έχει αναπτύξει η ομάδα φέτος.

Είναι δυνατό μια εταιρία να κλείσει χορηγίες για 2 εκατομμύρια ευρώ; Αυτό πρέπει να το κάνει η ΠΑΕ. Ήδη σπάσαμε ένα συμβόλαιο ζημιογόνο για τον Άρη, ενώ ο κ. Γιούντγκεβιτς έχει φέρει ήδη 120.000 ευρώ στην ομάδα",

κατέληξε ο Μανέλ Φερέρ.

Σκόρδας: "Τα συμφέροντα του Άρη"

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρου Σκόρδα, στα όσα είπε ο Μανέλ Φερέρ στο Αθλητικό Metropolis.

"Αρχικά δεν θέλω να σχολιάσω πολλά γιατί δεν είναι ο ρόλος μου να μιλάω για τέτοια θέματα στο ραδιόφωνο", τόνισε αρχικά ο κ. Σκόρδας και πρόσθεσε: "Υπήρχαν υποσχέσεις από τον κύριο Φερέρ που δεν τηρήθηκαν.
Δεν είναι υποχρεωμένος να είναι εθελοντής στον Άρη. Αν δεν τηρούνται οι συμφωνίες, εγώ είμαι υποχρεωμένος να προασπίσω τα συμφέροντα του Άρη. Έτσι δεν βάζω την υπογραφή μου για ένα σχέδιο μεταβίβασης σε κάποιους ανθρώπους που δεν θα εμπιστεύομαι για να αναλάβουν το μάνατζμεντ.

Όταν αυτά που λέγονται δεν γίνονται πραγματικότητα, τότε πρέπει ο καθένας να κρατήσει ανάλογη στάση. Θεώρησα θεμιτό και σωστό να συνεργαστούμε. Του πρότεινα ένα σχέδιο. Επειδή εγώ έχω την ευθύνη δεν νομίζω ότι μπορώ να υπογράψω ένα τέτοιο συμφωνητικό.

Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος είναι καλός συνεργάτης, μπορεί να γίνει και καλός διοικητικά. Ο Άρης έχει σε όλες τις βαθμίδες του διασφαλισμένη την οικονομική του κατάσταση και όλα γίνονται φανερά και με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας. Με ενοχλεί ότι εμπλέκονται κάποιοι παίκτες γιατί με ενδιαφέρει το αγωνιστικό κομμάτι πάνω από όλα.

Έχω τις ενστάσεις μου για πολλά πράγματα κα τα έχω πει στον Φερέρ. Είμαι υποχρεωμένος να προασπίσω πρώτα τα συμφέροντα του Άρη και όχι παικτών ή κάποιου άλλου. Στις 8 Φεβρουαρίου θα υπογράφαμε με μεγάλη πολυεθνική εταιρία, αλλά ποτέ δεν έγινε. Όταν δεν υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι δεν μπορεί να διασφαλιστεί το μέλλον της ομάδας".









"Θετικές και αρνητικές επιλογές"

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης αναφέρθηκε και στις επιλογές του Μανέλ Φερέρ λέγοντας: "Έκανε καλές κινήσεις με τους Κόκε και Χαβίτο, αλλά έγιναν και λάθη, με τους Κοϊρα, Εσκουντέρο, Πέρεζ και με την υπόθεση του Παλαθουέλος.

Η ομάδα πέρσι είχε 16 χορηγούς και το ίδιο θα έχει και φέτος. Παρά τις επαφές που έκαναν με τους Έλληνες δεν υπήρξαν κέρδη. Δεν έφεραν έσοδα ούτε από το εξωτερικό. Οι παίκτες έχουν συμβόλαια και είναι επαγγελματίες.

Με πολλές θυσίες έχουμε φέρει την ομάδα σε μια ηρεμία. Έχουν πληρωθεί οι παίκτες εκτός από τα πριμ για τα οποία υπήρχε συμφωνία να τα πάρουν μετά την Ευρώπη. Ούτε ο Άρης, ούτε ο Σκόρδας μπορεί να υποκύψει σε κανένα εκβιασμό",



για να συμπληρώσει: "Η ομάδα δεν έχει χρέη, έχει επενδύσει πολλά στο γήπεδο με κινήσεις που έχουμε κάνει εμείς αυτά τα χρόνια. Αυτός είναι ο στόχος μας άλλωστε. Ο Άρης είναι πολύ δυνατός σε επίπεδο συνείδησης από τον κόσμο και λαϊκά, δεν τρώει παπά από κανένα".









TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ