ΕΛΛΑΔΑ

Διακογιάννης: "Φώναζαν Μπόμπεκ, όχι ΠΑΟ"

Διακογιάννης: "Φώναζαν Μπόμπεκ, όχι ΠΑΟ"

Για το θάνατο του Στέφαν Μπόμπεκ μίλησε ο Γιάννης Διακογιάννης. Ο γνωστός δημοσιογράφος τόνισε ότι ο Σέρβος τεχνικός κατέχει εξέχουσα θέση στη χώρα του, ενώ τόνισε ότι την εποχή που ήταν στον Παναθηναϊκό ο κόσμος δεν φώναζε "Παναθηναϊκός, αλλά "Μπόμπεκ".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Διακογιάννη στον "Sentra 103.3":

"Τελευταία φορά που μίλησα μαζί του ήταν το 1989-90. Κροατικής καταγωγής, τον πήρε ο Τίτο και τον πήγε στην Παρτίζαν, θα έλεγα οτι ο Μπόμπεκ κατέχει εξέχουσα θέση στην χώρα του τόσο σαν παίκτης όσο και σαν τεχνικός.

Ήταν ένας παίκτης με έντονη προσωπικότητα, μεγάλη γκάμα στο παιχνίδι του, όμως στην Ελλάδα δεν είχαμε την δυνατότητα να τον δούμε στην τηλεόραση. Σαν προπονητής θα έλεγα οτι είναι απο τους προπονητές που προσέφεραν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έφερε το 4-3-3 που δεν γνωρίζαμε στην Ελλάδα.

Στον Παναθηναϊκό έμεινε 4 χρόνια, έκανε πετυχημένη ανανέωση στην ομάδα και την έμαθε να παίζει 4-3-3 με τα μπακ να βγαίνουν στην επίθεση κάτι που εμείς δεν γνωρίζαμε τότε.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού τον αγαπούσε και είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνη την εποχή δεν φώναζαν "Παναθηναϊκός" αλλά "Μπόμπεκ" και αυτό ενόχλησε τον τότε πρόεδρο του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να φύγει απο την ομάδα.

Στην συνέχεια πήγε στον Ολυμπιακό και διαδέχθηκε τον Μπούκοβι, ξεκίνησε καλά αλλά έφυγε από την ομάδα λόγω της κόντρας που είχε με τον Σιδέρη.

Ήταν ένας άνθρωπος που του άλλαζες εύκολα την γνώμη, ωραίος τύπος, καλαμπουρτζής. Ήταν μεγάλη προσωπικότητα και μην ξεχνάμε οτι στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας είχε 38 γκολ σε 63 αγώνες".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ