ΙΩΝΙΚΟΣ

Διαψεύδει για Ντα Κόστα

Διαψεύδει για Ντα Κόστα
Ντα Κόστα

Aνακοίνωση διάψευση για την μετακίνηση του Ντα Κόστα στην Λιντς εξέδωσε η διοίκηση του Ιωνικού

" Η ΠΑΕ Ιωνικός δεν έχει, ούτε πρόκειται να έχει κάποια επαφή με τη διοίκηση της Λιντς, πολύ δε περισσότερο δεν ζήτησε και ούτε πρόκειται να ζητήσει χρήματα για τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή, Φιλίπ Ντα Κόστα.

Το μόνο που έκανε η διοίκηση του Ιωνικού ήταν να ενημερώσει επισήμως τη Λιντς ότι ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο και δεν είναι ελεύθερος, όπως, προφανώς είχε υποστηρίξει η πλευρά του ποδοσφαιριστή, παραπλανώντας τη διοίκηση της αγγλικής ομάδας.

Για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις και για την έγκυρη ενημέρωση των φιλάθλων, είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε δηλώνοντας κατηγορηματικά πως ο ποδοσφαιριστής Φιλιπ Ντα Κόστα δεσμεύεται με την ΠΑΕ Ιωνικός, έχοντας υπογράψει κλειστό συμβόλαιο μέχρι το 2011. Στο συμβόλαιο αυτό υπάρχει ρήτρα η οποία αναφέρει πως ο ποδοσφαιριστής μπορεί να μεταπηδήσει σε άλλη ομάδα αν φέρει στον Ιωνικό το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000). Συνεπώς, η ΠΑΕ Ιωνικός δεν έχει κανένα λόγο να έρθει σε επαφή με τη Λιντς, ούτε να διαπραγματευτεί την πώληση του παίκτη από τη στιγμή που στο συμβόλαιό του υπάρχει η ρήτρα του ενός εκ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Λιντς, μέσω της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ζήτησε από την ΕΠΟ τη μπλε κάρτα του Ντα Κόστα, αλλά η ελληνική ομοσπονδία, λειτουργώντας μέσα στο πλαίσιο των νόμων και κανονισμών, απάντησε αρνητικά ενημερώνοντας τους Αγγλους πως ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ιωνικό.

Το θέμα, ούτως ή άλλως, θα περιέλθει στην αρμοδιότητα της FIFA, καθώς ο Ιωνικός ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του για την παντελώς αδικαιολόγητη, αντισυμβατική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του, να εγκαταλείψει την ομάδα φεύγοντας κρυφά από το προπονητικό κέντρο του Καρπενησίου. Η Παγκόσμια ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα αποφασίσει σχετικά για το αν ο παίκτης μπορεί να παίξει σε άλλη ομάδα, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα επιδικάσει και τα χρήματα που πρέπει να πάρει ο Ιωνικός.

Και επειδή σε κάποιες εφημερίδες γίνεται λόγος και για τον Ονουάτσι, ενημερώνουμε ότι ισχύουν ακριβώς τα ίδια με τον Ντα Κόστα. Οι δύο ποδοσφαιριστές ανανέωσαν την ίδια ημέρα τα συμβόλαιά τους, μέχρι το 2011 και στο συμβόλαιο του Ονουάτσι υπάρχει ακριβώς η ίδια ρήτρα με αυτήν του Ντα Κόστα. Δηλαδή, μπορεί να φύγει από τον Ιωνικό πριν τη λήξη του συμβολαίου του, αν η ομάδα που ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει, πληρώσει το ποσόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Κάθε άλλη ερμηνεία και εκδοχή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".









TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ