ΕΥΡΩΠΗ

Δίχτυα στη Νορβηγία

Δίχτυα στη Νορβηγία

Δύο παίκτες της νορβηγικής Άαλεσουντ βρίσκονται στην ατζέντα του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, Άρναρ Γκρέταρσον. Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ του Νορβηγού διεθνή Γιόναθαν Παρ και του Κοσταρικανού, Πάμπλο Χερέρα.

Από τις ανερχόμενες δυνάμεις του νορβηγικού ποδοσφαίρου η Άαλεσουντ απέδειξε πως η κατάκτηση του Κυπέλλου το 2009 δεν ήταν πυροτέχνημα.

Οι "Tangotrøyene" κατατετάγησαν στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr από τη Νορβηγία, δύο από τους παίκτες-κλειδιά του συλλόγου φέρονται να απασχολούν και την ΑΕΚ. Ο Άρναρ Γκρέταρσον ταξίδεψε στη Λα Μάνγκα της Ισπανίας, όπου προετοιμάζονται ομάδες από τη Σκανδιναβία μεταξύ άλλων παρακολουθώντας διά ζώσης τους δύο ποδοσφαιριστές.

Ο 23χρονος αριστερός μπακ αποκτήθηκε το 2007 από την Λιν Οσλο. Τέσσερις σεζόν στην ομάδα που καθοδηγεί ο Γιέτιλ Ρέκνταλ έχει παρουσιάσει τεράστια πρόοδο στο παιχνίδι του. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ξεκίνημα της καριέρας του στην Ααλεσουντ έπαιζει πιο ψηλά καλύπτοντας σχεδόν όλη την αριστερή πτέρυγα. Συμμετείχε σε 25 ματς πρωταθλήματος, ενώ έκανε τον Μάιο του 2010 το ντεμπούτο του με την εθνική Νορβηγίας.

Πρόκειται για επιθετικογενές μπακ με πολύ "κοφτερή" σέντρα και εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Ο Παρ προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων. Τον περασμένο Δεκέμβριο βρέθηκε μία ανάσα από την Νότιγχαμ Φόρεστ. Τον περασμένο Δεκέμβριο πήρε άδεια από την Aafk και ταξίδεψε στο Νότιγχαμ προκειμένου να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του στη Φόρεστ.

Πάμπλο Χερέρα

Ο βραχύσωμος Πάμπλο Χερέρα είναι 23 ετών και αγωνίζεται ως δεξιός μέσος. Ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της Aafk από το 2009 και μετράει 23 διεθνείς συμμετοχές με την Κόστα Ρίκα. Έκανε ντεμπούτο με την εθνική ομάδα της χώρας του, τον Αύγουστο του 2007.

Ο ύψους 1,67 Χερέρα φημίζεται για την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση αλλά και την ταχύτητα του. Παίκτης που θεωρείται βαρόμετρο στην Αάλεσουντ.

Δείτε τον Πάμπλο Χερέρα εν δράσει

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ