ΑΡΗΣ

"Δικαιωθήκαμε με Κάμπορα..."

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΚΤΟΡ ΡΑΟΥΛ ΚΟΥΠΕΡ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΚΤΟΡ ΡΑΟΥΛ ΚΟΥΠΕΡ MOTIONTEAM

Για πανηγυρική δικαίωση του Άρη όσον αφορά στην περίπτωση του Χαβιέρ Κάμπορα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης, μιλώντας στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό των "κιτρίνων". Αμφίβολος για Εργοτέλη ο Μενδρινός.

Αρχικά και αναφορικά με τις μεταγραφικές κινήσεις της διοίκησης ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ξεκαθάρισε στον "ΑΡΗΣ 92.8FM":

«Οι μεταγραφές είναι μια σύνθετη διαδικασία που αφορούν είτε το αγωνιστικό κομμάτι είτε το οικονομικό σκέλος και αυτά τα δυο πρέπει να “παντρευτούν” αρμονικά.

Θα πρέπει να εξετασθούν παίκτες που είναι αφενός σε καλή αγωνιστική κατάσταση, μιλώντας εν μέσω της περιόδου του Γενάρη που αμέσως αμέσως περιορίζει τη διαθεσιμότητα από την αγορά.

Το οικονομικό σκέλος το οποίο δεν είναι τόσο μονοσήμαντο όσο κάποιοι μπορεί να νομίζουν, δεν αφορά μια και μόνο τιμή που θέλει ένας παίκτης .

Πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Πρέπει να κοιτάξουμε όλες τις παραμέτρους οι οποίες αφορούν στο κόστος του συμβολαίου , στην προμήθεια του ατζέντη, στο χρόνο διάρκειας συμβολαίου του παίκτη.

Ο χρόνος πρέπει να εξεταστεί ώστε να επέλθει συμφωνία. Ανάλογα με την κάθε περίπτωση και για ποια ηλικία παίκτη μιλάμε, πρέπει να δούμε ποιος θα είναι ο προσδόκιμος χρόνος ανταπόδοσης.

Υπάρχει ακόμα η παράμετρος του τρόπου πληρωμής του συμβολαίου του εκάστοτε παίκτη, σε ένα χρονοδιάγραμμα που εξυπηρετεί την χρηματοροή της ομάδας, όπως επίσης και άλλες προϋποθέσεις οι οποίες μπορεί να υπάρχουν.

Για παράδειγμα μπορεί να υπάρχει στη μέση μια ομάδα η οποία απαιτεί χρήματα, με δικαιώματα τα οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστούν αν πρέπει να τα δώσουμε.

Είναι πολλοί οι λόγοι οι οποίοι βεβαιωμένα καθιστούν την διαδικασία τόσο περίπλοκη. Από τις αρχές Δεκεμβρίου ήταν στόχος ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Η αναζήτηση δεν παύει ποτέ. Ήταν σαφής η οδηγία ώστε να ανιχνεύσουμε την αγορά και να έχουμε στον λιγότερο δυνατό χρόνο ετοιμοπόλεμους και διαθέσιμους τους παίκτες.

Αν θέλουμε να αναφερθούμε πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση Καλίνσκι , Εντού και Παπαδόπουλου υπήρξε η τοποθέτηση του προπονητή που ξεκαθάρισε πως έγιναν τα πράγματα.

Πρέπει να επιβεβαιώσω κι εγώ από τη σκοπιά μου ότι έχουμε ακόμα πριν το νέο έτος, δώσει την οδηγία, γνωρίζοντας συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία και το πόσο θα επιβάρυναν την ομάδα.

Αφού εξετάστηκαν οι παίκτες και ήταν εισήγηση κι επιθυμία του προπονητή, δώσαμε το “ πράσινο φως” ώστε να ενσωματωθούν στην ομάδα.

Ενώ ήταν δεδομένο, τους γνωρίζαμε και τους περιμέναμε, στην πορεία η κατάσταση άλλαξε δραματικά. Το κοστολόγιο ήταν τελείως διαφορετικό και στις δυο περιπτώσεις.

Στην περίπτωση του Καλίνσκι υπήρξε η παρέμβαση της ομάδας του με ένα μεγάλο ποσό για να τον αφήσουν ελεύθερο ενώ σε εμάς υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι η μεταγραφή ήταν δεδομένη.

Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε στο πλαίσιο και την σκοπιμότητα μιας μεταγραφικής ενίσχυσης να υποκύψουμε τη δεδομένη στιγμή με την πρώτη ευκαιρία στην οποιαδήποτε απαίτηση.

Για αυτόν τον λόγο και πάντα σε συνεννόηση με εμάς και τον προπονητή, έχει ενεργοποιηθεί ο Καμάνιο. Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του Εντού, το ίδιο και με τον Παπαδόπουλο, η περίπτωση του οποίου δεν έχει κλείσει ακόμα.

Όσον αφορά στην πλευρά μας, είναι δεδομένο πως κάνουμε την κάθε προσπάθεια διότι είναι εισήγηση από το προπονητικό τιμ να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή».

Για τη συνεργασία με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στο μεταγραφικό κομμάτι ο κ. Αθανασιάδης επεσήμανε:

«Αυτό το κομμάτι προϋποθέτει πρωτίστως τη συνεργασία του προπονητή, την εισήγησή του, την υπόδειξή του σε κάποιους στόχους. Από εκεί και μετά υπάρχει ο ανάλογος μηχανισμός μέσα στην ομάδα για το πώς θα υλοποιηθούν όλα αυτά.

Από τη στιγμή που είναι εισήγηση του προπονητή μένει απλά μόνο το σκέλος να υλοποιηθεί αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αποταθήκαμε σε συγκεκριμένους ανθρώπους για να γίνει η μεταγραφή των παραπάνω ποδοσφαιριστών αλλά δεν κατέστη δυνατό για κάποιος λόγους. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους».

Ερωτηθείς για το εάν έθεσε τον Καμάνιο επικεφαλής των μεταγραφικών κινήσεων, ο ίδιος υπογράμμισε:

«Δεν είναι ψέματα. Αλλά τον Κούπερ δεν τον ενδιαφέρει αν τους παίκτες τους φέρει ο Καμάνιο ή ο “X” άνθρωπος. Τον ενδιαφέρει να υλοποιηθεί ο στόχος.

Ο κ. Καμάνιο ο οποίος βρίσκεται εδώ διότι είναι εκπρόσωπος του κ. Κούπερ μετέφερε σε εμάς ότι είχε τις διασυνδέσεις ώστε να το κάνει.

Δεν είχαμε κανέναν λόγο να του το αρνηθούμε.» και συμπλήρωσε σχετικά με άλλες μεταγραφικές περιπτώσεις ως εξής:

«Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις αλλά πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό ότι πρέπει να περάσουν από μια διαδικασία η οποία να εξασφαλίσει αφενός το αγωνιστικό σκέλος, αφετέρου το οικονομικό.

Εφόσον περάσουν από αυτή τη διαδικασία τότε οι προτάσεις πρέπει να τεθούν υπόψη του προπονητικού τιμ και να δοθεί η τελική έγκριση σε ότι αφορά τη μεταγραφή ή όχι.

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις, τις οποίες εξετάζουμε και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε κάποια ευτυχή κατάληξη. Αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν δόκιμο να αναφερθούμε σε ονόματα».

Για την οικονομική πραγματικότητα ΠΑΕ ΑΡΗΣ, είχε να αναφέρει:

«Ίσως θεωρητικά να μπορούσαμε να αποκόψουμε τη λειτουργία μιας ανώνυμης εταιρείας και να την αποσυνδέσουμε τελείως από το μακρύτερο ή το κοντινότερο παρελθόν.

Εννοώ ότι μια ανώνυμη εταιρεία έχει μια συνέχεια και υποχρεώσεις ενώ φέρει κάποιες απαιτήσεις . Για να συνεχίσει να λειτουργεί και να υφίσταται η εταιρεία , θα πρέπει αυτές οι υποχρεώσεις να εξυπηρετηθούν.

Έχουν μεταβληθεί δραματικά οι οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες όλοι δραστηριοποιούμαστε . Θα περιέγραφα την κατάσταση σαν μια “οικονομική κατοχή”. Οι απαιτήσεις είναι διογκωμένες και αυστηρές. Τα χρήματα που πολλοί φαντάζονται απέχουν όσο η μέρα με τη νύχτα από την πραγματικότητα.

Υπάρχουν τα έσοδα από την συμμετοχή στην UEFA τα οποία είναι προγραμματισμένο να δοθούν σε τρεις δόσεις. Μέχρι στιγμής έχει καταβληθεί η πρώτη δόση και αυτή είναι για να εξυπηρετηθούν ανάγκες της ομάδος .

Η δε συμμετοχή στην Ευρώπη, έχει εξυπηρετήσει τρέχουσες ανάγκες όσον αφορά συμβόλαια, μισθοδοσίες και άλλες απαιτήσεις που συνεπάγονται μιας εταιρίας αυτού του μεγέθους.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα άλλωστε πλησιάζουμε κοντά στην εκλογική περίοδο. Εκεί θα τεθούν με σαφήνεια όλες οι λεπτομέρειες ώστε να γνωρίζει με ακρίβεια ο κόσμος το εισόδημα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αναλυτικά».

Για τις νομικές επιτυχίες της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στην υπόθεση Αντού και την εξέλιξη στην υπόθεση Κάμπορα, ο κ. Αθανασιάδης δήλωσε:

«Δεν είναι του χαρακτήρα μου να αυτοδιαφημίζω μια δραστηριότητα η οποία είναι συλλογική, των οργάνων δηλαδή της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Πρέπει να πω όμως ότι με τον τόσο ντόρο και την προσπάθεια που είχε γίνει να καταδειχτεί ως ασυνεπής και αναξιόπιστη η διοίκηση, σήμερα πρωτοδίκως η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δικαιώθηκε πανηγυρικά στην υπόθεση Κάμπορα (σ.σ. στην καταγγελία που είχε κάνει ο Κάμπορα για "χρωστούμενα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ" προς το πρόσωπο του).

Επιπλέον κι επειδή είχε γίνει θέμα η μεταπήδησή του ή όχι σε άλλη ελληνική ομάδα , κάτι τέτοιο δεν υπήρξε επειδή ήταν πραγματικός ο όρος της οικονομικής αποζημίωσης που έπρεπε να δοθεί στον ΑΡΗ».

Σχετικά με την επίθεση που γίνεται στη διοίκηση και συγκεκριμένα το πρόσωπο του Εκτελεστικού Διευθυντή της ΠΑΕ, Γιάννη Κόντη, τόνισε:

«Είναι αλήθεια ότι γίνεται μια επίθεση όσον αφορά στο πρόσωπο του κ. Κόντη, η οποία μπορεί να έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα αλλά έχω την αίσθηση ότι υπήρχε ανέκαθεν, από κάποιους που δεν γνωρίζουν τη δράση, τη συμμετοχή και τη συμβολή αυτού του ανθρώπου σε όλες τις προηγούμενες φάσεις αναδημιουργίας του Συλλόγου. Υπήρχε μια στοχοποίηση η οποία εξυπηρετεί τους σκοπούς εκείνων που την προκαλούν.

Εμείς βρήκαμε τον κ. Κόντη στον ΑΡΗ. Εάν δει κάποιος πως ήταν η κατάσταση πριν και μετά την έλευση του, θα καταλάβει και θα βγάλει τα συμπεράσματά του για την αξία του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Ότι αναπαράγεται ή φημολογείται απέχει από την πραγματικότητα. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που είναι η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, υπάρχουν συνεργάτες και αναφέρομαι όχι υποτιμητικά στον κ. Κόντη, οι οποίοι από κοινού προσπαθούν καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οποιαδήποτε προσπάθεια για όποιο μέλος γίνεται είναι σαν να στρέφεται προς όλη τη διοίκηση».

Για τη συνεργασία με τον Αργεντινό τεχνικό της ομάδας, είχε να πει:

«Είναι από την πρώτη στιγμή σαφές ότι υπάρχει αποδοχή και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του κ. Κούπερ. Του εξηγήθηκε από την πρώτη στιγμή ποιο είναι το προφίλ του Συλλόγου, ποια είναι η δυναμική του και εάν αυτό γινόταν αποδεκτό τότε θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε, όπως κι έγινε.

Μέχρι στιγμής η συνεργασία αυτή δεν πέρασε από κανένα κακό στάδιο, όπως πολύ έντεχνα κάποιοι θέλησαν να περάσουν προς τα έξω. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα του κ. Κούπερ να επιβεβαιώσει ή όχι αυτά. Σε ότι αφορά το θέμα της συνεργασίας αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω» ενώ σημείωσε σχετικά με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου:

«Σαφές χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να υπάρχει. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σε φουλ ρυθμούς. Η ένταση είναι τέτοια ώστε το συντομότερο να τελειώσουμε με τις μεταγραφές.

Είναι ζήτημα που έχει να κάνει με τη δομή και τη λειτουργία αλλά και τη συνισταμένη όλων των παραγόντων με κοινό σκεπτικό που αν δεν υπάρξει δεν μπορούμε να περιμένουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει κάτι. Ανά πάσα στιγμή κάτι μπορεί να διαταράξει τις ισορροπίες. Εάν δεν πέσουν οι υπογραφές , τίποτα δεν θεωρείται διδόμενο».

Αμφίβολος με Εργοτέλη ο Μενδρινός

Με μία προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΑΡΗ για τον αγώνα της Κυριακής με αντίπαλο τον Εργοτέλη.

Ο Κώστας Μενδρινός μετά την μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι ταλαιπωρείται από μία διάταση στον προσαγωγό και παραμένει εξαιρετικά αμφίβολος για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Θα δοκιμάσει να μπει σε κανονικούς ρυθμούς την Πέμπτη. Ο Οριόλ υπέστη ένα αιμάτωμα, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα κι αύριο θα προσπαθήσει να ξεκινήσει προπονήσεις.

Ατομικό πρόγραμμα ακολουθούν οι Αγτζίδης, Κόκε, Πρίττας που δεν θα αγωνιστούν στην Κρήτη.


* Κατίδης και Μπουγαίδης κλήθηκαν από την Εθνική Νέων για αγώνες από τις 24 ως 27 Ιανουαρίου στην Πάτρα.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ