ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δημιουργεί παράδοση...

Δημιουργεί παράδοση...
Μάντζιος για μέσα

Ο Bαγγέλης Μάντζιος, βλέπει ασπρόμαυρα και αφηνιάζει, δημιουργώντας παράδοση με ΠΑΟΚ

Τον 23χρονο επιθετικό του «τριφυλλιού» που τα τελευταία χρόνια αρχίζει να δημιουργεί και να «χτίζει» την προσωπική του ιστορία στα παιχνίδια με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, του οποίου καταφέρνει και του κόβει τα «φτερά».
O "Βαγγελάκης" που έγινε Βαγγέλης


O "Βαγγελάκης" της πλατείας, έγινε Βαγγέλης, ωρίμασε, και αποδεικνύει κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία, τη "στόφα" ενός ποδοσφιαριστή που το ξέρει καλά το άθλημα. Μιλάει στην μπάλα όσο λίγοι σε αυτή τη χώρα και την μεταχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο.

Το δεύτερο χθεσινό του γκολ, στην παράταση, με το εκπληκτικό πάτημα της μπάλας ανάμεσα σε δύο αμυντικούς, αν μη τι άλλο εκτός από τεχνική κατάρτιση χρειάζεται ψυχή και ποδοσφαιρική "μαγκιά". Κι ο mr "26" του Παναθηναϊκού την έχει!

Δεν φοβάται να πάρει έναν Παναθηναϊκό στις πλάτες του, την ώρα που άλλα πρωτοκλασάτα ονόματα δεν βρίσκονται στην καλύτερη τους μέρα ή δεν βρίσκονται καν στον αγωνιστικό χώρο. Ναι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να στηρίζει πολλά πάνω στον Μάντζιο και σε όλα τα νέα παιδιά του, που διψάνε για ποδόσφαιρο και διακρίσεις.

Ο Βαγγέλης Μάντζιος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Πανιώνιο. Από πολύ μικρή ηλικία, στις ακαδημίες των "κυανέρυθρων" ξεχώριζε από όλα τα άλλα παιδιά σαν τη μύγα μες το γάλα. Οι άνθρωποι της ομάδας τον έβλεπαν ήδη σαν μια επένδυση και τον πρόσεχαν σαν "κόρη οφθαλμών".

Ένας εκ των προπονητών του, όταν ο Βαγγελάκης ήταν μόλις δεκατριών ετών, έλεγε πως αυτό το παιδί θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δέκα χρόνια μετά έρχεται η δικαίωση για όλους όσους τον πίστεψαν, αλλά και για τον ίδιο που πάντα είχε σαν πρώτη προτεραιότητα του το ποδόσφαιρο.

Και πως να μην το έχει, σε μια πόλη που έχει αναδείξει πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων οι Θωμάς Μαύρος, Νίκος Αναστόπουλος, Δημήτρης Σαραβάκος, Σπύρος Μαραγκός και πολλοί άλλοι. Ε, λοιπόν τώρα ήρθε η σειρά του.

Ο Παναθηναϊκός, διέκρινε νωρίς το τάλέντο του, σε μια περίοδο που δεν ήταν δα και η πιο ρόδινη στην καριέρα του, με λίγες συμμετοχές και ακόμα πιο λίγα γκολ, τον ήθελε περισσότερο από την ομάδα του λιμανιού και τον ενέταξε στο δυναμικό του. Τωρα πλέον ο 23χρονος επιθετικός έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Εξελίσσεται σε "δήμιο" του ΠΑΟΚ


Αν καταφέρει να έχει διάρκεια στην απόδοση του και μεγάλη υπομονή, η οποία απαιτείται για τα δεδομένα μιας τόσο μεγάλης ομάδας όπως είναι ο Παναθηναϊκός, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Αυτός που πλέον έχει αρχίσει να φοβάται τον Μάντζιο είναι ο "Δικέφαλος του Βορρά". Το SPORT 24 αναζήτησε τα παιχνίδια όπου ο διεθνής επιθετικός κατάφερε και έβαλε την προσωπική του σφραγίδα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

30/10/05 Για την όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό στάδιο, μια αγωνιστική μετά την ήττα από την ΑΕΚ (με 3-0). Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι αλλάζει τα πλάνα του και ρίχνει από την αρχή του αγώνα τον Βαγγέλη Μάντζιο αντί του Φάνη Γκέκα και δικαιώνεται για την επιλογή του.

Ο 23χρονος επιθετικός (τότε 21 ετών) νικάει τον Φερνάντεζ στο 14’ και με το γκολ αυτό χαρίζει μια πολύτιμη "ψυχολογικά" νίκη στους "πράσινους" ενόψει της συνέχειας.

24/09/06 Για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ, τον ΠΑΟΚ (που είχε την συμπαράσταση και των οπαδών του) με κεντρικό πρόσωπο του αγώνα τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο πρώτο του ματς κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε το εύθραυστο 1-0 όμως σε μια επιθετική ενέργειά του, ο Μάντζιος ανατράπηκε και ο Σαλπιγγίδης ευστόχησε στο 88’ από την "άσπρη βούλα", με τον πρώην ΠΑΟΚτσή την ίδια να αποθεώνονταν από τους "πράσινους" οπαδούς ενώ από τους φιλοξενούμενους άκουγε τις ύβρεις.

17/01/07 Πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα στην "καυτή" Τούμπα και κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω. Αφού προκάλεσε αναταραχή στην αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων πέτυχε το μοναδικό γκολ των "πράσινων" στο ματς (ξεπερνώντας ακόμα και τον Φερνάντεζ) διατηρώντας τους στο "κόλπο" της πρόκρισης τους "πράσινους" ενώ έχασε και δύο σημαντικές ευκαιρίες προκειμένου να ισοφαρίσει.

31/01/07 Δεκαπέντε βράδια μετά ο Βαγγέλης Μάντζιος ξεκινάει από την αρχή του αγώνα το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην ρεβάνς του 2-1 της Τούμπας. Στο 63’ μετά από την σέντρα του Νίνη, ο Μάντζιος ανενόχλητος "κάρφωσε" την μπάλα στην εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Φερνάντεζ, ξεσηκώνοντας τους 30.000 και πλέον οπαδούς του "τριφυλλιού" με το 2-0.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση χάρη στο γκολ του Γεωργιάδη στην εκπνοή και εκεί την λύση έδωσε πάλι ο ταλαντούχος επιθετικός του Παναθηναϊκού. Ο Μάντζιος με μια μετά εκπληκτική ενέργεια στο 96’ ξεπέρασε τους Αραμπατζή και Μπαρκαουάν και με δυνατό σουτ νίκησε τον Φερνάντεζ, στέλνοντας ουσιαστικά τους "πράσινους" στα ημιτελικά του θεσμού.
































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ