ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Διθύραμβοι από ΜΜΕ για Ντος Σάντος

Διθύραμβοι από ΜΜΕ για Ντος Σάντος
New Image

Δύο χρόνια πριν ο Λιονέλ Μέσι "ξεπετάχτηκε" μέσα από το τουρνουά Γκαμπέρ, και τώρα τη σκυτάλη παίρνει ο Ζιοβάνι Ντος Σάντος

Η εμφάνιση του Ντος Σάντος κόντρα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, Ίντερ, ήταν τόσο εκτυφλωτική που "υποχρέωσε' τα ισπανικά ΜΜΕ να απαιτούν σήμερα (30/8) από τον Φρανκ Ράικαρντ να του δώσει φανέλα βασικού, αλλά και να υπενθυμίζουν το "ξεπέταγμα" του Λιονέλ Μέσι, που έγινε στο ίδιο τουρνουά δύο χρόνια πριν, στον αγώνα κόντρα στην Γιουβέντους του Φάμπιο Καπέλο.
Το 2005, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 2-2, όμως αυτό που όλοι θυμούνται από εκείνο το ματς ήταν τα "όργια" που έκανε στον αγωνιστικό χώρο ο άγνωστος τότε Μέσι με αντιπάλους παίκτες παγκοσμίας κλάσης όπως οι Καναβάρο και Βιεϊρά, γεγονός που έκανε τον Καπέλο να του βγάλει το... καπέλο.

"Το να παίζεις σε αυτό το στάδιο με αυτόν τον τρόπο δεν είναι κάτι που μπορούν να πετύχουν όλοι. Αυτό το παιδί έχει μπροστά του ένα λαμπρό μέλλον", υποστήριξε ο Καπέλο, με τις δηλώσεις του να αποδεικνύονται προφητικές καθώς στην σεζόν 2005-06, ο 18χρονος Μέσι πέτυχε έξι τέρματα με τη φανέλα των "μπλαουγκράνα" σε 17 παιχνίδια, εκ των οποίων ξεκίνησε στα 11 ως βασικός.

Δύο χρόνια μετά είναι η σειρά του 18χρονου Ντος Σάντος να τρελάνει το καταλανικό κοινό, με τον Μεξικάνο (ο πατέρας του είναι Βραζιλιάνος) να αποκτάει ισπανικό διαβατήριο, να πετυχαίνει ένα γκολ κόντρα στην Ίντερ και να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να ξεκινήσει ως βασικός την Κυριακή κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, για την 2η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Άλλωστε ο υποψήφιος μετεγγραφικός στόχος του Άρη αυτό το καλοκαίρι, ήταν ο κορυφαίος για τους Καταλανούς στην περιοδεία στην Ασία, ενώ ήταν και ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του σε αυτά τα παιχνίδια με 5 τέρματα.

"Ένας θεαματικός Ζιοβάνι ψάχνει το δρόμο προς την ενδεκάδα", κυκλοφορεί η καταλανική "Sport", ενώ στην πρώτη σελίδα της "Mundo Deportivo" υπάρχει ο τίτλος "Ο Γκάμπερ του Ζιοβάνι".

Μάλιστα στην δεύτερη σελίδα υπάρχει και άλλη αναφορά και στον Μεξικανό άσο με τον τίτλο: "Ζιοβάνι, γεννιέται ένας νέος φανταστικός", με την υποσημείωση ότι η επικείμενη απουσία του Ετό από τον αγώνα της Κυριακής λόγω τραυματισμού, ανοίγει ο δρόμος στην ενδεκάδα για τον Ντος Σάντος.










TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ