SERIE A

Δοκιμασία για Ίντερ, ματς-φωτιά για Μίλαν!

Δοκιμασία για Ίντερ, ματς-φωτιά για Μίλαν!
Μίλαν-πανηγυρικό-πάτο

Η Ίντερ δοκιμάζεται στο Τορίνο κόντρα στην "γκρανάτα", ενώ η Μίλαν δίνει ματς "δίχως αύριο" κόντρα στη Λάτσιο

Ματς "ζωής ή θανάτου" είναι για τη Μίλαν αυτό με την Λάτσιο στο "Σαν Σίρο", με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να αναζητά τους πρώτους βαθμούς της στο Καμπιονάτο, ενώ η Ρόμα θα επιδιώξει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρετζίνα στο "Ολίμπικο", για να επουλώσει άμεσα τις πληγές μετά το "πατατράκ" που υπέστη στην Ευρώπη κόντρα στην Κλουζ.
Κατάνια-Αταλάντα

Στο "Άντζελο Μασιμίνο", η Κατάνια υποδέχεται την πρωτοπόρο Αταλάντα, και θα κυνηγήσει τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα, μετά το 1-0 της πρεμιέρας κόντρα στη Τζένοα.

Οι Σικελοί είναι σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, καθώς προέρχονται από την καλή εμφάνιση κόντρα στην πρωταθλήτρια Ίντερ στο "Μεάτσα" την περασμένη αγωνιστική (ήττα με 2-1, σε ένα ματς που προηγήθηκαν αλλά δέχτηκαν δύο αυτογκόλ), αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κόπα Ίτάλια, με το εμφατικό 4-0 επί της Πάντοβα στη Σικελία.

Στα αγωνιστικά, ο Βάλτερ Τζένγκα δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον τραυματία Σπινέζι.

Η Αταλάντα είναι η ευχάριστη αποκάλυψη του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής καθώς μετράει 2 νίκες σε ισάριθμα ματς κόντρα σε Σιένα και Μπολόνια (μοναδική ομάδα με το "2 στα 2" όπως και η Λάτσιο), με τον Τζίτζι Ντελ Νέρι να κρατάει πάντως χαμηλούς τόνους, υποστηρίζοντας πως ο στόχος της ομάδας του είναι η αποφυγή του υποβιβασμού

Αρκετά τα αγωνιστικά προβλήματα για τους "μπεργκαμάσκι", καθώς θα παραταχθούν στη Σικελία χωρίς τους τραυματίες Τσέρτσι, Βιέρι, Μποναβεντούρα, Ντε Ασέντις και Ντ'Αγκοστίνο.

Ρόμα-Ρετζίνα

Στο "Ολίμπικο", Ρόμα και Ρετζίνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους αναζητώντας αμφότερες την πρώτη τους νίκη στο φετινό Καμπιονάτο

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι αντιμετωπίζει αυτό το ματς ως "ζωής η θανάτου", καθώς μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα οι αντιδράσεις του κόσμου κινδυνεύουν να γίνουν ανεξέλεγκτες.

Μετά την εντός έδρας ισοπαλία στην πρεμιέρα με τη Νάπολι, ακολούθησε η ήττα της περασμένης αγωνιστικής με 3-1 από την Παλέρμο, ενώ μεσοβδόμαδα ήρθε και το πιο δυνατό "χαστούκι", με την ήττα μέσα στο σπίτι της από την "πρωτάρα" στο Τσάμπιονς Λιγκ, Κλουζ.

Οι οπαδοί "επισκέφτηκαν" με άγριες διαθέσεις το προπονητικό κέντρο της ομάδας στην Τριγκόρια την Τετάρτη, ενώ και η πρόεδρος των "τζαλορόσι", Ροζέλα Σένσι, μίλησε με άγριο ύφος στους παίκτες στα αποδυτήρια μετά την ευρωπαϊκη αποτυχία.

Αρκετά τα αγωνιστικά προβλήματα των "Ρωμαίων" και για αυτό το ματς, καθώς δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Ζουάν, Μεξές, Περότα, Πιζάρο και Τονέτο.

Από την πλευρά της, η Ρετζίνα "τσίμπησε" τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα τη 2η αγωνιστική, με την ισοπαλία 1-1 με την Τορίνο, ενώ μεσοβδόμαδα θριάμβευσε στο Κύπελλο με 4-0 επί της Κάλιαρι.

Τέσσερις θα είναι οι απόντες για την ομάδα του Νέβιο Ορλάντι, οι τραυματίες Κότσα, Τζόζα, Μπαρέτο και Κασόνε.

Κάλιαρι-Γιουβέντους

Στο "Σεντ'Ελία", η Κάλιαρι φιλοξενεί τη Γιουβέντους, με τις δύο ομάδες να έχουν ξεκινήσει εντελώς διαφορετικά το φετινό Καμπιονάτο.

Η ομάδα της Σαρδηνίας μετράει ήδη δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, γεγονός που την έχει φέρει στον πάτο της βαθμολογίας (1-6 ο συντελεστής τερμάτων), ενώ μεσοβδόμαδα αποχαιρέτησε και το θεσμό του Κυπέλλου Ιταλίας, με τον διασυρμό που υπέστη με 4-0 από τη Ρετζίνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι "ροσομπλού" θα παραταχθούν χωρίς τους τραυματίες Κανίνι και Κόντι.

Σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, η ψυχολογία είναι στα ύψη στο στρατόπεδο της Γιουβέντους, η οποία θα επιδιώξει να πετύχει την τρίτη νίκη της μέσα σε μία εβδομάδα.

Την περασμένη Κυριακή, οι "μπιανκονέρι" επιβλήθηκαν με 1-0 της Ουντινέζε στο "Ολίμπικο" χάρη σε γκολ του Ιακουίντα, ενώ έκαναν ποδαρικό με το... δεξί στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 1-0 της Ζενίτ στο ίδιο γήπεδο με σκόρερ τον Ντελ Πιέρο.

Το αρνητικό για την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ενόψει του ματς στη Σαρδηνία είναι πως πέρα από τους μακροχρόνια απόντες Αντράδε, Ζανέτι και Ζεμπινά, νέες απώλειες είναι αυτές των τραυματιών Ντελ Πιέρο, Τρεζεγκέ και Καμορανέζι.

Λέτσε-Σιένα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κόντρα της Λέτσε με τη Σιένα στο "Βία Ντελ Μάρε", με τον νυν τεχνικό της Λέτσε, Μάριο Μπερέτα, να τίθεται αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, με την οποία "κέρδισε" τις δύο τελευταίες σεζόν την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα της Απουλίας στάθηκε άτυχη στο ματς της πρεμιέρας, καθώς έχασε με 3-0 από την Τορίνο εκτός έδρας αν και είχε αρκετές ευκαιρίες (μεταξύ των οποίων και δύο δοκάρια), όμως την περασμένη αγωνιστική αξιοποίησε απόλυτα το αβαντάζ της έδρας, επικρατώντας με 2-0 της Κιέβο Βερόνα.

Εκτός μάχης για αυτό το ματς έχουν τεθεί οι τραυματίες Τζουλιάτο και Λεονάρντο.

Με αντίπαλο την απογοητευτική μέχρι στιγμής Κάλιαρι, η Σιένα κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Μάρκο Τζαμπάολο να περιμένει από την ομάδα του να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και μακριά από το "Μοντεπάσκι Αρένα".

Ο "δικός μας" Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν υπολογίζεται από τους "μπιανκονέρι" για αυτό το παιχνίδι, λόγω τραυματισμού, ενώ δεν υπολογίζονται και οι επίσης "λαβωμένοι" Μπελμόντε, Σανσόνε και Κόπολα.

Ουντινέζε-Νάπολι

Στο "Φρίουλι" αναμετρώνται αυτή την αγωνιστική δύο ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη μάχη για την έξοδο στο Κύπελλο UEFA, η Ουντινέζε και η Νάπολι.

Η ομάδα του Πασκουάλε Μαρίνο δεν μπόρεσε να σταθεί όρθια στο Τορίνο, χάνοντας με 1-0 από τη Γιουβέντους, όμως "πήρε το αίμα της πίσω" την Πέμπτη, επικρατώντας με 2-0 της Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία, στην πρώτη μάχη των δύο ομάδων για την πρόκριση στους ομίλους του UEFA.

Το ματς κόντρα στη Νάπολι θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τα δύο μεγάλα αστέρια των "φριουλάνι", Ντι Νατάλε και Κουαλιαρέλα, καθώς είναι δεδηλωμένοι οπαδοί των "παρτενοπέι", ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως πέρυσι η Ουντινέζε είχε γνωρίσει ταπεινωτική ήττα με 5-0 στο αντίστοιχο παιχνίδι.

Στα αγωνιστικά, εξακολουθεί να παραμένει εκτός μάχης το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο Φελίπε και Ζαπάτα.

Σε λίγο καλύτερη μοίρα φαίνεται να είναι η Νάπολι, η οποία παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα μετά από 2 αγωνιστικές ενώ προέρχεται και από νικηφόρο αποτέλεσμα στην Ευρώπη.

Μετά την ισοπαλία με τη Ρόμα στο "Ολίμπικο", πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Φιορεντίνα στο "Σαν Πάολο" την περασμένη Κυριακή, ενώ το βράδυ της Πέμπτης έκαμψε με 3-2 την αντίσταση της Μπενφίκα, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων με έπαθλο μία θέση στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA.

Ετοιμόπολεμους όλους σχεδόν τους παίκτες θα έχει στη διάθεσή του ο Έντι Ρέγια, με εξαίρεση τον τραυματιά Μπολιατσίνο.

Παλέρμο-Τζένοα

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Παλέρμο μετά την αποτυχημένη πρεμιέρα (ήττα με 3-1 από την Ουντινέζε), με την πρόσληψη του Νταβίντε Μπαλαρντίνι στη θέση του Στέφανο Κολαντουόνο, είχε ευεργετικά αποτελέσματα για τους Σικελούς.

Οι "ροζανέρι" επικράτησαν με 3-1 της Ρόμα το περασμένο Σάββατο, έχοντας για σκόρερ το επιθετικό της δίδυμο Μίκολι (2 γκολ) και Καβάνι (1 γκολ), και θα επιδιώξουν τώρα τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη για να ανεβάσουν και άλλο την ψυχολογία τους ενόψει της συνέχειας.

Δεν υπολογίζονται για το ματς του "Ρέντσο Μπαρμπέρα" με τη Τζένοα οι τραυματίες Μίκολι και Μπουντάν.

Από σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στη Μίλαν την περασμένη αγωνιστική (νίκη με 2-0 με σκόρερ τους Σκούλι και Μιλίτο) προέρχεται η Τζένοα, με τον τεχνικό της Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να τίθεται αντιμέτωπος με την ομάδα που υπηρέτησε ως παίκτης από το 1978 μέχρι το 1983.

Νικηφόρο ήταν το περυσινό πέρασμα της Τζένοα από τη Σικελία, καθώς επικράτησε με 3-2 της Παλέρμο, ενώ να σημειωθεί πως στο ματς που έδωσε εκτός έδρας στην πρεμιέρα, ηττήθηκε με 1-0 από την Αταλάντα.

Στα αγωνιστικά των "γκριφόνι", ο προπονητής θα έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους.

Σαμπντόρια-Κιέβο Βερόνα

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα κόντρα στην τρις πρωταθλήτρια Ίντερ (1-1), η Σαμπντόρια έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από την ιταλική πρωτεύουσα (ήττα με 2-0 από τη Λάτσιο), πληρώνοντας την αδυναμία που είχε στο πρώτο μέρος να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούγησε.

Μεσοβδόμαδα πάντως τα πήγε περίφημα, καθώς θριάμβευσε με 5-0 επί της Κάουνας στο "Λουίτζι Φεράρις", και με ανεβασμένο το ηθικό περιμένει την Κιέβο Βερόνα για να πανηγυρίσει το πρώτο της "τρίποντο" στο πρωτάθλημα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Βάλτερ Ματσάρι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Μπελούτσι, Καμπανιάρο και Ακάρντι.

Στον αντίποδα, η Κιέβο Βερόνα ξεκίνησε με το... δεξί στο νέο πρωτάθλημα, νικώντας με 2-1 τη Ρετζίνα, ωστόσο ηττήθηκε με κάτω τα χέρια την περασμένη αγωνιστική (2-0) από την εξίσου νεοφώτιστη Λέτσε.

Το θετικό για τους Βερονέζους είναι πως έκαναν μεταγραφές της τελευταίας στιγμής, φέρνοντας παίκτες αξίας όπως οι Μάουρο Εσπόζιτο (Ρόμα) και Μάριο Γέπες (Παρί Σεν Ζερμέν).

Χωρίς ουσιαστικά αγωνιστικά προβλήματα θα παρατάξει την ομάδα του στη Γένοβα ο Μπέπε Ιακίνι.

Τορίνο-Ίντερ

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, όμως η αλήθεια είναι πως μετά το πέρας των δύο αγωνιστικών, η Τορίνο βρίσκεται ψηλότερα στη βαθμολογία από την Ίντερ, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στους 4 πόντους αλλά τη "γκρανάτα" να υπερτερεί λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων.

Η ομάδα του Τζάνι Ντε Μπιάζι ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα, διαλύοντας με 3-0 τη Ρετζίνα, ενώ την περασμένη αγωνιστική δεν κατάφερε να φύγει με το "τρίποντο" από την Καλαβρία, παρότι προηγήθηκε στο σκορ με αντίπαλο τη Ρετζίνα (1-1).

Μοναδικός απόντας για τους γηπεδούχους σε αυτό το ματς-πρόκληση κόντρα στους Μιλανέζους θα είναι ο βασικός μπακ Αμπάτε.

Στον αντίποδα, η Ίντερ προέρχεται από το νικηφόρο της ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το 2-0 του ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, σε ένα ματς που έλαμψε το άστρο του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς.

Την περασμένη αγωνιστική, οι "νερατζούρι" ίδρωσαν μέχρι να υποτάξουν την Κατάνια (2-1) και να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να σκοπεύει στο "Ολίμπικο" την πρώτη του εκτός έδρας επιτυχία στο Καμπιονάτο.

Η παράδοση είναι πάντως με το μέρος της Ίντερ σε αυτό το ζευγάρι, καθώς έχει νικήσει στις έξι τελευταίες συναντήσεις της με την Τορίνο ανεξαρτήτως έδρας, ενώ μετράει 7 συνεχόμενες νίκες στην έδρα της Τορίνο.

Όσον αφορά στους απόντες, ο "special one" δεν μπορεί να στηριχτεί στον τιμωρημένο Μουντάρι (έχει τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές αποκλεισμό για την κόκκινη κάρτα που πήρε με την Κατάνια), καθώς και στους τραυματίες Σάμουελ, Ρίβας, Χιμένες και Στάνκοβιτς.

Φιορεντίνα-Μπολόνια

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα αναζητά η Φιορεντίνα, η οποία υποδέχεται στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στο "Αρτέμιο Φράνκι" τη νεοφώτιστη Μπολόνια.

Η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι ξεκίνησε ελπιδοφόρα το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ (στην επιστροφή της σε αυτή τη διοργάνωση μετά τη σεζόν 1999-2000), καθώς ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Λιόν στο "Ζερλάν", ωστόσο εντός των συνόρων έχει μαζέψει μόλις έναν βαθμό, αυτόν με τη Γιουβέντους στην πρεμιέρα.

Την περασμένη Κυριακή έχασε με 2-1 από τη Νάπολι εκτός έδρας, όμως κόντρα στη Μπολόνια έχει ως ατού το γεγονός ότι παραμένει αήττητη στην έδρα της απέναντι στους "ροσομπλού" από το 1989. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τραυματίες Γκαμπερίνι και Γιόργκενσεν.

Σκωτσέζικο... ντους έχει προσφέρει στους οπαδούς της μέχρι στιγμής η Μπολόνια, καθώς ξεκίνησε με εντυπωσιακό "μπαμ" στην έδρα της Μίλαν (νίκη με 2-1), ενώ την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε εντός έδρας από την Αταλάντα με 1-0.

Ο Ντανιέλε Αριγκόνι δεν μπορεί να υπολογίζει στον Βαγγέλη Μόρα ενόψει της αναμέτρησης στο "Αρτέμιο Φράνκι", καθώς είναι τραυματίας, όπως και ο Λαβέκια.

Μίλαν-Λάτσιο

Πληγωμένο... θηρίο θυμίζει η Μίλαν, η οποία μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και καλείται να ξεκινήσει την ανάκαμψή της κόντρα στην πρωτοπόρο Λάτσιο.

Μετά την ήττα από τη Μπολόνια στην πρεμιέρα (1-2), ήρθε νέο κάζο, εκτός έδρας αυτή τη φορά από την Τζένοα (2-0), ενώ πριν από το "τονωτικό" 3-1 στο Κύπελλο UEFA επί της Ζυρίχης την Πέμπτη, ο Κάρλο Αντσελότι έβλεπε την καρέκλα του να τρίζει επικίνδυνα, με δεδομένο πως μετρούσε επτά ήττες στον πάγκο στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων και των φιλικών.

Για το κρίσιμο βαθμολογικά (και όχι μόνο) ματς με τη Λάτσιο το βράδυ της Κυριακής, οι "διάβολοι" δεν μπορούν να στηριχτούν στους τραυματίες Πίρλο, Ιντζάγκι, Νέστα και Βιουδές.

Με εντελώς διαφορετικά συναισθήματα θα μπουν στο "Σαν Σίρο" οι παίκτες της Λάτσιο, με την ομάδα της "αιώνιας πόλης" να έχει πραγματοποιήσει ιδανικό ξεκίνημα στη φετινή Serie A, έχοντας επικρατήσει επί των Κάλιαρι (4-1 εκτός έδρας) και Σαμπντόρια (2-0 εντός).

Οι "λατσιάλι" έπιασαν κορυφή στην Ιταλία μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, ωστόσο η παράδοση που τους συνοδεύει όταν αντιμετωπίζουν τη Μίλαν από το Φεβρουάριο του 1998 και μετά είναι τραγική, καθώς δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη σε 21 σερί ματς με τους "ροσονέρι".

Στο αγωνιστικό κομμάτι, νοκ-άουτ έχουν τεθεί οι Φότζα, Φιρμάνι, Ντελ Νέρο, Ρόκι και Νταμπό.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κατάνια-Αταλάντα (19.00)
Ρόμα-Ρετζίνα (21.30)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Κάλιαρι-Γιουβέντους (16.00)
Λέτσε-Σιένα
Ουντινέζε-Νάπολι
Παλέρμο-Τζένοα
Σαμπντόρια-Κιέβο Βερόνα
Τορίνο-Ίντερ
Φιορεντίνα-Μπολόνια
Μίλαν-Λάτσιο (21.30)




























































































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ