SERIE A

Δοκιμασία... τίτλου για Ίντερ στο Τορίνο!

Δοκιμασία... τίτλου για Ίντερ στο Τορίνο!
Καμπιάσο-Ίντερ

Στο "Ολίμπικο" η Ρόμα θέλει νίκη με τη Λιβόρνο, προσδοκώντας "στραβοπάτημα" της Ίντερ κόντρα στην Τορίνο, για να φτάσει σε απόσταση βολής τους "νερατζούρι".

Η Γιουβέντους θέλει να "κλειδώσει" μαθηματικά την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Αταλάντα, ενώ Φιορεντίνα και Μίλαν συνεχίζουν τη μάχη για την κατάληψη της 4η θέσης, φιλοξενώντας Παλέρμο και Ρετζίνα αντίστοιχα.
Αταλάντα-Γιουβέντους

Στο "Ατλέτι Ατζούρι Ντ'Ιτάλια", η Γιουβέντους θα παραταχθεί με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τις δύο διαδοχικές εντός έδρας επιτυχίες με Μίλαν (3-2) και Πάρμα (3-0), που την έκαναν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι απέχει πλέον οκτώ πόντους από την 4η Φιορεντίνα και δώδεκα από την 5η Μίλαν, κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση που φέρει κόντρα στην Αταλάντα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτο της Μίλαν με τη Ρετζίνα, εξασφαλίζει μαθηματικά την έξοδο στα προκριματικά του νέου Τσάμπιονς Λιγκ τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Μακριά από το Τορίνο οι "μπιανκονέρι" έχουν φέτος ρεκόρ 7 νίκες-6 ισοπαλίες-3 ήττες, ενώ μετρούν τρεις επιτυχίες στις ισάριθμες τελευταίες αναμετρήσεις με την συγκεκριμένο αντίπαλο για το πρωτάθλημα. Πέρα από τον εδώ και καιρό απόντα Αντράδε, ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα στερηθεί των υπηρεσιών των τραυματιών Σισόκο και Ιακουίντα.

Μετά το ιστορικό "διπλό" επί της Μίλαν, ακολούθησαν δύο συνεχόμενες ήττες με το ίδιο σκορ (2-0) για την Αταλάντα, που την έριξαν κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα (11η).

Από τη στιγμή που είναι βαθμολογικά αδιάφορη καθώς ούτε κινδυνεύει με υποβιβασμό αλλά και ούτε έχει ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη μέσω του Κυπέλλου UEFA, μοναδικό κίνητρο για την ομάδα του Λουίτζι Ντελ Νέρι είναι να πάρει τη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο για λόγους πρεστίζ αλλά και σπάσιμο μίας αρνητικής παράδοσης, που θέλει τους "μπεργκαμάσκι" να μη νικούν τη Γιουβέντους από το Μάρτιο του 2001.

Σημαντική απουσία αυτή του τιμωρημένου Ντόνι, ενώ δεν υπολογίζονται και οι τραυματίες Κοστίνια, Μουσλίμοβιτς και Ταλαμόντι.

Κάλιαρι-Έμπολι

Ντέρμπι... επιβίωσης διεξάγεται στο "Σεντ'Ελία", με την 16η Κάλιαρι να βρίσκεται δύο πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και να υποδέχεται την προτελευταία του πίνακα Έμπολι, η οποία απέχει μόλις έναν πόντο από τις ομάδες που παραμένουν στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα της Σαρδηνίας έχει μόλις μία ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια, προέρχεται από το σπουδαίο "διπλό" επί της Λιβόρνο με 2-1 την περασμένη αγωνιστική, ενώ ο Νταβίντε Μπαλαρντίνι επιθυμεί πάση θυσία την κατάκτηση των τριών βαθμών καθώς αμέσως μετά ακολουθεί πρόγραμμα-φωτιά με αντιπάλους κατά σειρά τις Ίντερ, Φιορεντίνα και Ουντινέζε. Απόντες λόγω τιμωρίας θα είναι οι Κόσου, Κανίνι, Παρόλα και ο τραυματίας Μαρκίνι.

Με τον Τζίτζι Κάνι στον πάγκο της εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, η Έμπολι κατάφερε να μαζέψει 4 πόντους σε δύο παιχνίδια (1-0 την Τορίνο εκτός, 1-1 με Πάρμα εντός), και τώρα ταξιδεύει στη Σαρδηνία για να παίξει τα... ρέστα της απέναντι σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με αυτή.

Η ομάδα της Τοσκάνης μετράει 11 ήττες στα 16 παιχνίδια που έχει δώσει φέτος μακριά από το "Καστελάνι", ωστόσο και η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα, καθώς τις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την παραμονή κόντρα σε ομάδες του ίδιου βεληνεκούς, όπως η Ρετζίνα και η Λιβόρνο. Στα αγωνιστικά, ο Κάνι δεν υπολογίζει μόνο στον τιμωρημένο Πίκολο και στον εδώ και καιρό τραυματία Πότσι.

Κατάνια-Λάτσιο

Στο "Άντζελο Μασιμίνο", η Κατάνια υποδέχεται τη Λάτσιο, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για τους γηπεδούχους στην προσπάθεια που κάνουν να παραμείνουν στα μεγάλα σαλόνια. Ο Βάλτερ Τζένγκα ξεκίνησε θριαμβευτικά στο ντεμπούτο στον πάγκο των "ροσατζούρι", με το 3-0 επί της Νάπολι, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η ήττα (παρά την καλή εμφάνιση) με 1-0 από την Παλέρμο στο ντέρμπι της Σικελίας αλλά και από τη Ρόμα με το ίδιο σκορ μεσοβδόμαδα, στον πρώτο ημιτελικό του Κόπα Ιτάλια.

Με δεδομένο πάντως πως η απόσταση που έχει από τις Ρετζίνα και Έμπολι είναι μόλις δύο πόντοι, στο στρατόπεδο της Κατάνια αντιμετωπίζουν το ματς αυτό ως "τελικό" για να παίζουν και του χρόνου στη Serie A. Πάνοπλη θα εμφανιστεί η γηπεδούχος, καθώς μοναδική απουσία θα είναι αυτή του τραυματία Πια.

Χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος είναι η Λάτσιο, η οποία προέρχεται πάντως από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες.

Η ομάδα του Ντέλιο Ρόσι δεν έχει ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς βρίσκεται κοντά στη μέση της βαθμολογίας, με το "ματς της χρονιάς" για αυτήν, να είναι στις 7 Μαΐου στο "Ολίμπικο" κόντρα στην Ίντερ στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, όπου σε περίπτωση πρόκρισης ενδέχεται να "καπαρώσει" μία θέση στο Κύπελλο UEFA (αν πάρει το εισιτήριο για τον τελικό η Ρόμα από το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών).

Οι "λατσιάλι" δεν έχουν κερδίσει στην έδρα των Σικελών από το 1961, ενώ ο τεχνικός των πρωτεουσιάνων αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, θέλοντας να δώσει ευκαιρίες και σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής μέσα στη σεζόν. Ο Σιβίλια είναι τιμωρημενος, ενώ στη λίστα με τους απόντες βρίσκονται οι Φιρμάνι, Ντελ Νέρο, Μουντινγκάγι και Μπιάνκι.

Φιορεντίνα-Παλέρμο

Η Φιορεντίνα "λύγισε" στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με την Ίντερ στο "Μεάτσα", με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 2-0, όμως εξακολουθεί να απολαμβάνει διαφορά τεσσάρων πόντων από τη Μίλαν εκμεταλλευόμενη τα συνεχή στραβοπατήματα των "ροσονέρι".

Αυτή την αγωνιστική υποδέχεται την πάντα υπολογίσιμη Παλέρμο, με την ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι να μετράει πέντε σερί επιτυχίες στο "Αρτέμιο Φράνκι" (τελευταία ήττα με 1-0 από Μίλαν στις 3 Φεβρουαρίου) και να θέλει να κάνει το "6 στο 6" για να κάνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αγωνιστικά, δεν υπάρχουν προβλήματα για τους "βιόλα" πέρα από τον τραυματία Σεμιόλι.

Η Παλέρμο προέρχεται από δύο σερί νίκες στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα" απέναντι σε Γιουβέντους (3-2) και Κατάνια (1-0), με τους "ροζανέρι" να έχουν φτάσει στην 10η θέση και να κυνηγούν ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία στο τέλος της σεζόν.

Μακριά από την έδρα τους μετρούν 10 ήττες σε 16 ματς, ενώ όλα τα φώτα την εβδομάδα αυτή έπεσαν πάνω στον Βραζιλιάνο επιθετικό-αστέρι της ομάδας, Αμάουρι, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στη Γιουβέντους. Τιμωρημένος είναι ο Μπαρτζάλι, ενώ τραυματίες οι Φοντάνα, Καπουάνο, Σιμπλίτσιο και Καβάνι.

Μίλαν-Ρετζίνα

Με την πλάτη στον τοίχο έχει βρεθεί η Μίλαν, καθώς με τις 4 ήττες που έχει υποστεί στις έξι τελευταίες αγωνιστικές, απέχει πλέον τέσσερις πόντους από την 4η Φιορεντίνα, με την συμμετοχή των πρωταθλητών Ευρώπης του 2007 στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ να κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Περιθώρια για άλλα στραβοπατήματα δεν υπάρχουν μέχρι το τέλος του φετινού μαραθωνίου, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να ευελπιστεί να πετύχει κόντρα στη Ρετζίνα μόλις την 6η φετινή εντός έδρας νίκη της σε σύνολο 17 αγώνων (μόνο οι Τορίνο, Έμπολι και Λιβόρνο έχουν λιγότερες εντός έδρας επιτυχίες). Στα αγωνιστικά, τιμωρημένοι είναι οι Μπονέρα και Αμπροζίνι, ενώ εκτός μάχης έχουν τεθεί και οι τραυματίες Γιανκολόφσκι και Έμερσον.

Λίγο πριν από τους τέσσερις διαδοχικούς "τελικούς" με ομάδες που διεκδικούν και αυτές την παραμονή στη Serie A (Πάρμα, Κατάνια, Έμπολι και Κάλιαρι), η Ρετζίνα ταξιδεύει στον ιταλικό Βορρά με στόχο μία καλή εμφάνιση και από εκεί και πέρα ό,τι βγει, με αντίπαλο τη φαβορί της αναμέτρησης Μίλαν.

Η ομάδα της Καλαβρίας εξακολουθεί να αγνοεί τη χαρά της εκτός έδρας νίκης στο πρωτάθλημα (7 ισοπαλίες-9 ήττες), όμως προέρχεται από το 1-0 επί της Σαμπντόρια στο "Ορέστε Γκρανίλο", αποτέλεσμα που την έφερε έναν πόντο κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Νέβιο Ορλάντι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κασιόνε και τον τραυματία Μοντιέλ.

Πάρμα-Νάπολι

Στο "Ένιο Ταρντίνι", η Πάρμα υποδέχεται την Νάπολι και "καίγεται" για τους τρεις βαθμούς της νίκης, προκειμένου να πάρει βαθιά βαθμολογικη ανάσα. Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναδείχτηκε ισόπαλη στα ματς με Λάτσιο (2-2) και Έμπολι (1-1), όμως στον εξ αναβολης αγώνα που έδωσε μεσοβδόμαδα με την Γιουβέντους στο Τορίνο γνώρισε ήττα με κάτω τα χέρια, 3-0.

Αυτή τη στιγμή είναι έναν πόντο πάνω από την τελευταία τριάδα, ωστόσο χρειάζεται άμεσα πόντους, καθώς στις δύο τελευταίες αγωνιστικές αντιμετωπίζει τις Ίντερ και Φιορεντίνα. Πέρα από το... άλυτο πρόβλημα της άμυνας που είναι η χειρότερη στο φετινό Καμπιονάτο (53 τέρματα παθητικό), ο Κούπερ "πονοκεφαλιάζει" από τις απουσίες των τιμωρημένων Κόουτο, Ρετζινάλντο, καθώς και των τραυματιών Κολί, Πιζάνου και Κοράντι.

Με το "Σαν Πάολο" να αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά... σημείο αναφοράς για τη φετινή Νάπολι, η ομάδα του Έντι Ρέζα έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της Αταλάντα την περασμένη αγωνιστική (10 εντός έδρας νίκες σε 17 ματς) και σκαρφάλωσε στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει για το ματς με την Πάρμα, με τους "παρτενοπέι" να έχουν δυσμενέστατη παράδοση στη συγκεκριμένη έδρα, όπου μετρούν 6 ήττες στους ισάριθμους τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος.

Επιπλέον, είναι ομάδα που χάνει σημαντικό μέρος της δύναμής της όταν εγκαταλείπει το "σπίτι" της, έχοντας εκτός έδρας ρεκόρ 2 νίκες-4 ισοπαλίες-10 ήττες. Νοκ-άουτ έχει τεθεί ο τραυματίας Ζαλαγέτα, όπως και οι τιμωρημένοι Κοντίνι και Πατσιέντζα.

Ρόμα-Λιβόρνο

Στο στάδιο "Ολίμπικο" συγκρούονται δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικούς στόχους αλλά και διαφορετική... δυναμική το τελευταίο διάστημα. Από τη μία πλευρά η Ρόμα, η οποία δίνει τα... ρέστα της για το σκουντέτο και η οποία είναι η πλέον φορμαρισμένη του Καμπιονάτο με 7 νίκες στα 10 τελευταία ματς, και από την άλλη η ουραγός του πίνακα Λιβόρνο, με 7 ήττες στα 10 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έδειξε άμεσα αντανακλαστικά μετά τον αποκλεισμό της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνοντας ότι ουδείς έχει πάψει να ελπίζει στην κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος στην ιστορία της, και πρώτου μετά το 2001.

Την περασμένη αγωνιστική ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 από την Ουντινέζε στο "Φρίουλι" για να φύγει νικήτρια με 3-1, ενώ μεσοβδόμαδα κατάφερε -παρά τις αρκετές αλλαγές στην 11αδα- να επικρατήσει με 1-0 της Κατάνια, αποκτώντας προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κόπα Ιτάλια για τέταρτη σερί σεζόν.

Με δεδομένο πως την ίδια αγωνιστική η Ίντερ έχει "πονηρό" ματς στην έδρα της Τορίνο, η Ρόμα θέλει μόνο νίκη με την προσδοκία ότι θα ψαλιδιστεί και άλλο η διαφορά από την κορυφή λίγο πριν την τελική ευθεία.

Στα αγωνιστικά, απόντες για τους "τζαλορόσι" θα είναι οι τραυματίες Βούτσινιτς, Ακουιλάνι, Φεράρι, Κασέτι, με τον Φραντσέσκο Τότι να επιστρέφει πάντως δριμύτερος (σκόραρε με Κατάνια), μετά από τον τραυματισμό που τον είχε κρατήσει έξω για δύο εβδομάδες.

Η Λιβόρνο ήταν η μεγάλη χαμένη στο ντέρμπι της ουράς με την Κάλιαρι την περασμένη Κυριακή (εντός έδρας ήττα με 2-1), με το αποτέλεσμα αυτό να την φέρνει δύο πόντους κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, και να δημιουργεί άσχημο κλίμα μέσα στην ομάδα.

Οι "αμαράντι" είναι η ομάδα με το χειρότερο εντός έδρας ρεκόρ (3 νίκες-8 ισοπαλίες-6 ήττες), ενώ η παράδοση δεν είναι καθόλου ευνοϊκή για αυτούς όταν αντιμετωπίζουν στην πρωτεύουσα τη Ρόμα: σε 15 επισκέψεις τους εκεί, έχουν μόλις μία ισοπαλία το 1933 και μία νίκη το 1947. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τζανκάρλο Καμολέζε, δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μπαλέρι, Τζανικέντα και Βόλπε.

Σαμπντόρια-Ουντινέζε

Ένας βαθμός χωρίζει τις ευχάριστες φετινές εκπλήξεις του Καμπιονάτο, Σαμπντόρια και Ουντινέζε, που κοντράρονται αυτή την αγωνιστική στο "Λουίτζι Φεράρις" με στόχο ακόμα και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Σαμπντόρια δέχτηκε ένα ισχυρό "χαστουκι" στην προσπάθεια που κάνει για να βγει στην Ευρώπη, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τη Ρετζίνα στην Καλαβρία την περασμένη αγωνιστική (πρώτη ήττα μετά από αήττητο σερί επτά αγώνων), με τον Βάλτερ Ματσάρι να εκφράζει την αισιοδοξία ότι εκείνη η εμφάνιση θα αποτελέσει "ξυπνητήρι" ώστε να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Πάντως, οι "μπλουτσερκιάτι" παραμένουν συγκάτοικοι της Μίλαν στην 5η θέση, και σε περίπτωση που επικρατήσουν της Ουντινέζε, κάνουν σημαντικό βήμα για να φορέσουν ευρωπαϊκό.... κοστούμι τη νέα σεζόν. Εντός έδρας είναι πολύ δυνατοί, με τον απολογισμό μέχρι στιγμής να είναι 9 νίκες-6 ισοπαλίες-1 ήττα. Τιμωρημένοι για αυτό το ματς είναι οι Γκασταλντέλο και Σαμάρκο, ενώ τραυματίες είναι οι Καμπανιάρο και Καστελάτσι.

Το 16ο γκολ του Αντόνιο Ντι Νατάλε τη φετινή σεζόν δεν στάθηκε αρκετό στην Ουντινέζε να πάρει βαθμό ή βαθμούς κόντρα στη Ρόμα στο "Φρίουλι", με την ομάδα του Πασκουάλε Μαρίνο να είναι αυτή τη στιγμή στην 7η θέση του πίνακα, αλλά να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις Μίλαν και Σαμπντόρια.

Το παιχνίδι στη Γένοβα έχει αναμφισβήτητα μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όμως ατού για τους "φριουλάνι" είναι το εξαιρετικό ρεκόρ που έχουν εκτός έδρας, με απολογισμό 6 νίκες-5 ισοπαλίες-5 ήττες. Απόντες και σε αυτό το ματς οι τραυματίες Φελίπε, Κιμέντι, Ομπόντο, Ασαμόα.

Σιένα-Τζένοα

Πολύ κοντά στην υλοποίηση του στόχου της παραμονής βρίσκεται η Σιένα, καθώς έχει αποσπαστεί οκτώ βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεια το τελευταίο δίμηνο. Η ομάδα του Μάριο Μπερέτα έχει μόλις μία ήττα στις 11 τελευταίες αγωνιστικές, ενώ στα έξι τελευταία ματς που έχει δώσει στο "Φράνκι" είδε την εστία της να παραβιάζεται μόλις μία φορά, στο ματς με την Ουντινέζε ("δράστης" ο Φλόρε Φλόρες στο 78').

Αυτή την αγωνιστική, οι "μπιανκονέρι" υποδέχονται τη Τζένοα, ομάδα που είχαν κερδίσει στον πρώτο γύρο εκτός έδρας, με το επιβλητικό 3-1. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Πορτανόβα, καθώς και οι τραυματίες Μπερτότο και Ντε Τσέλιε.

Η Τζένοα συνέχισε και την περασμένη αγωνιστική την εξαιρετική της πορεία, με το 3-0 επί της Τορίνο στο "Λουίτζι Φεράρις" να την διατηρεί στην 8η θέση του πίνακα, με τις ελπίδες για συμμετοχή της στο Κύπελλο UEFA να παραμένουν, από τη στιγμή που η διαφορά των έξι πόντων απο την 7η Ουντινέζε μπορεί να καλυφθεί μέσα σε πέντε αγωνιστικές.

Ο MVP για την ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι είναι χωρίς αμφιβολία ο Μάρκο Μποριέλο (συνιδιοκτησία της Τζένοα μαζί με τη Μίλαν), ο οποίος φιγουράρει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 19 τέρματα (ξεπέρασε το ρεκόρ τερμάτων σε μία σεζόν με τη φανέλα της Τζένοα που κατείχε ο Ρομπέρτο Προύτσο), στέλνοντας μήνυμα στον Ρομπέρτο Ντοναντόνι ότι αξίζει να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Euro 2008.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο όσον αφορά τη Τζένοα, είναι πως από τα 43 τέρματα που έχει στο ενεργητικό της, μόλις τα 9 από αυτά έχουν επιτευχθεί στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων, ενώ τα υπόλοιπα 34 στο δεύτερο 45λεπτο. Τιμωρημένοι για αυτο το ματς είναι οι Μιλανέτο και Α.Λουκαρέλι, ενώ τραυματίες είναι οι Πάρο, Μασιέρο και Φαμπιάνο.

Τορίνο-Ίντερ

H βαριά ήττα με 3-0 από την Τζένοα εκτός έδρας είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει η Τορίνο στην 14η θέση του πίνακα, μόλις τέσσερις πόντους κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού (μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία ματς), γεγονός που "ανάγκασε" τον πρόεδρο Ουρμπάνο Καίρο να πάρει δραστικά μέτρα... Αυτά ήταν η απομάκρυνση του Βάλτερ Νοβελίνο από την τεχνική ηγεσία μεσοβδόμαδα και η άμεση πρόσληψη του Τζάνι Ντε Μπιάσι (τέως τεχνικός της Λεβάντε), ο οποίος θα καθοδηγήσει την "γκρανάτα" για τρίτη φορη στην προπονητική του καριέρα.

Ο νέος τεχνικός θα βουτήξει αμέσως στα βαθιά, με το πρώτο ματς να είναι κόντρα στην πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο Ίντερ, με τους οπαδούς όμως να ετοιμάζονται να στηρίξουν την ομάδα σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Αρκετά τα προβλήματα για τους γηπεδούχους, καθώς είναι τιμωρημένοι οι Ρεκόμπα, Ντι Μικέλε, Λάνα, ενώ τραυματίες είναι οι Κομότο, Νατάλι, Π.Ζανέτι και Φραντσεσκίνι.

Με πρωταγωνιστές τους Καμπιάσο, Βιεϊρά και Μπαλοτέλι, η Ίντερ ξεπέρασε και το εμπόδιο της Φιορεντίνα την περασμένη αγωνιστική (2-0), και συνεχίζει να κρατά... σφιχτά τη διαφορά ασφαλείας των τεσσάρων πόντων από τη 2η Ρόμα, γεγονός που την χρίζει φαβορί για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου σκουντέτο.

Στον πρώτο ημιτελικό για το Κόπα Ιτάλια που έδωσε μεσοβδόμαδα κόντρα στη Λάτσιο αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να χρησιμοποιεί τις λεγόμενες "ρεζέρβες" έχοντας στο μυαλό του το καθοριστικό ματς στο Τορίνο.

Οι "νερατζούρι" αποτελούν την πλέον αξιόπιστη ομάδα του πρωταθλήματος εκτός έδρας, καθώς έχουν ρεκόρ 8 νίκες-7 ισοπαλίες-1 ήττα. Δεν υπολογίζεται για το ματς αυτό ο τιμωρημένος Βιεϊρά, καθώς και οι τραυματίες Ιμπραΐμοβιτς, Φίγκο, Κόρδοβα, Σάμουελ, Ντακούρ.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ρόμα-Λιβόρνο (19.00)
Φιορεντίνα-Παλέρμο (21.30)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αταλάντα-Γιουβέντους (16.00)
Κάλιαρι-Έμπολι
Κατάνια-Λάτσιο
Μίλαν-Ρετζίνα
Πάρμα-Νάπολι
Σαμπντόρια-Ουντινέζε
Σιένα-Τζένοα
Τορίνο-Ίντερ (21.30)




















































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ