ΑΕΚ

Δοκιμάζει Ιορντάκε ο "Ντούσκο"

Δοκιμάζει Ιορντάκε ο "Ντούσκο"
Ιορντάκε

Δοκιμάζει τον 24χρονο Ιορντάκε, ο "Ντούσκο". Ρήξη μηνίσκου ο Χουανφράν. Θανόπουλος: "Μετά τον τελικό,ραντεβού" vds

Η κακή εμφάνιση στον αγώνα με τον Άρη δημιούργησε προβληματισμό, δεν θα μπορούσε άλλωστε να συμβαίνει και διαφορετικά καθώς ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που η ΑΕΚ δεν πέτυχε, έστω για μερικά λεπτά, να πείσει ότι θα καταφέρει να είναι ανταγωνιστική τόσο στον τελικό του κυπέλλου όσο και στη διαδικασία των πλέι οφ. Ωστόσο ακριβώς επειδή υπάρχουν μπροστά οι συγκεκριμένοι δύο στόχοι, τα δυσάρεστα είναι πιο εύκολο να ξεχαστούν.
" Ο τελικός του κυπέλλου είναι ο μεγάλος στόχος. Όλοι μας έχουμε καταλάβει τι διακυβεύεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι και περιμένουμε με αγωνία αυτή τη μέρα. Ίσως γι αυτό σε κάποιες περιπτώσεις να μην δείχνουμε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι" είναι η εξήγηση που δίνουν ποδοσφαιριστές της ομάδας για τις τελευταίες τρεις κακές εμφανίσεις που έχουν θορυβήσει τους οπαδούς αλλά και τον προπονητή. Το θέμα είναι πως θα κυλήσει η επόμενη μέρα αν η εξέλιξη του τελικού δεν είναι αυτή που άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο προσμένουν.

Τα πλέι οφ



Κάπως έτσι την πάτησε πέρυσι η ΑΕΚ. Όταν το πρωτάθλημα χάθηκε με τον τρόπο που χάθηκε, ουδείς είχε όρεξη για να συνεχίσει την προσπάθεια στα πλέι οφ. Η ομάδα αποδιοργανώθηκε, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα εντός των αγωνιστικών χώρων δεχόμενη δύο τεσσάρες από Ολυμπιακό και Άρη και στο τέλος το πλήρωσε με τη διάλυσή της αφού λόγω της συμπεριφοράς τους να αντιμετωπίσουν ως αναγκαίο κακό τη συγκεκριμένη διαδικασία (κυρίως επειδή είχαν χάσει το κίνητρό τους κι όχι επειδή αδιαφόρησαν), παίκτες σημεία αναφοράς για την ΑΕΚ κρίθηκαν ως ανεπιθύμητοι από την τότε διοίκηση και τώρα συνεχίζουν αλλού τις καριέρες τους.

Ο φόβος να συμβεί κάτι ανάλογο είναι εύλογος. Αφενός διότι (καλώς ή κακώς) ο προπονητής και οι παίκτες διψούν τόσο πολύ για την κατάκτηση του κυπέλλου που δύσκολα θα μαζέψουν τα κομμάτια τους για να συνεχίσουν αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα περιμένουν. Κι αφετέρου γιατί κάπως έτσι θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση και οι φίλοι της ομάδας που στην παρούσα φάση το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ρεβάνς από τον Ολυμπιακό. Τα πλέι οφ μάλλον τους είναι αδιάφορα...

Οι απαραίτητοι



Στην ανάγνωση της χθεσινής κακής εμφάνισης (και ως συνέχεια των δύο προηγούμενων) μπορεί να διαπιστωθεί ότι απόντων των Σωτήρη Κυργιάκου και Ραφίκ Τζιμπούρ, η ΑΕΚ έχει μεγάλο πρόβλημα στις δύο άκρες του γηπέδου. Αν προσθέσει κανείς την ούτως ή άλλως ελλειμματική μεσαία γραμμή της _ δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που να μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις από τα άκρα με συνέπεια η ανάπτυξή της να είναι προβλέψιμη κι εύκολα αντιμετωπίσιμη _ τότε έχει όλους τους λόγους της αγωνιστικής καθίζησης.

Ο Κυργιάκος δίνει αυτοπεποίθηση στην άμυνα, όταν δεν αγωνίζεται χάνεται ο προσανατολισμός και η συγκέντρωση, προφανώς διότι είναι εκείνος που κατευθύνει τους υπόλοιπους. Ο Τζεμπούρ από την άλλη είναι ο επιθετικός που (όταν δεν είναι φλύαρος) μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του και ελεύθερους χώρους για να κινηθεί καλύτερα ο Μπλάνκο. Η παρουσία τους είναι καταλυτική για το παιχνίδι της ΑΕΚ, διότι όταν δεν αγωνίζονται η μεσαία γραμμή δείχνει ακόμη πιο ευάλωτη, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Θανόπουλος: "Μετά τον τελικό το ραντεβού"

Στο περιθώριο του φιλικού αγώνα παλαιμάχων Ιωνικού και ΑΕΚ, βρέθηκαν οι Ντούσαν Μπάγεβιτς και Νίκος Θανόπουλος. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς γνώρισε την αποθέωση ενώ ο κόσμος ζητούσε από τον πρόεδρο της ομάδας: "Δώστε του λεφτά για μεταγραφές.

Ο κ. Θανόπουλος μίλησε για τα θέματα της ΑΕΚ και αναφέρθηκε σε... Τελικό, Εντίνιο, αλλά και το ραντεβού για το μεταγραφικό πλάνο του καλοκαιριού με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

"Η συνάντηση θα αργήσει. Δεν είναι προτεραιότητα αυτό, αλλά η ομάδα. Συνεργαζόμαστε πολύ καλά με τον προπονητή, υπάρχει σύμπνοια και θα τα δούμε όλα", δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ σχετικά με το ραντεβού ενώ για τον Εντίνιο:

"Ο παίκτης θα έρθει από το γραφείο μου την Μεγάλη Τετάρτη. Δεν είναι σκοπός μας να τελειώσουμε τον παίκτη, αλλά να τον συνετίσουμε. Ο Εντίνιο είναι παίκτης της ομάδας. Θέλουμε να του δείξουμε πως είναι για το συμφέρον του ίδιου και της ομάδας να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος της σεζόν".


Τέλος για την πορεία της ομάδας τόνισε: "Έχουμε μπροστά μας μια περίοδο ξεκούρασης. Είμαστε καλά, η ομάδα είναι ενωμένη, έχουμε εμπιστοσύνη. Ο μεγάλος μας στόχος είναι το Κύπελλο, αλλά δεν μας αγχώνει".


Δοκιμάζει μεσοεπιθετικό ο "Ντούσκο"

Στους Θρακομακεδώνες στην προπόνηση της Δευτέρα εκτός από τα γνώριμα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό της ΑΕΚ βρέθηκε και ένας 24χρονος μεσοεπιθετικός με το όνομα Ίλιε Ιορντάκε.

Ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής έκανε την παρθενική του προπόνηση με την Ένωση και έδωσε τις πρώτες του εξετάσεις υπό το βλέμμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που θα έχει την δυνατότητα να τον δει ακόμα δύο φορές.

Ο αριστερός εξτρέμ δεν αφήνει αδιάφορο τον Σερβοέλληνας τεχνικό που διέκρινε από την πρώτη στιγμή δύο από τα μεγάλα προτερήματα του Ιορντάκε. Ο αριστεροπόδαρος άσος είναι ταχύτητατος ενώ είναι και πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια.

Ελάττωμα που φάνηκε προς το τέλος της σημερινής (13/4) προπόνησης είναι η φυσική κατάσταση του παίκτη καθώς είναι απροπόνητος εδώ και καιρό. Ο Ιορντάκε ανήκει στην Παντούρι αλλά σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχει καταθέσει προσφυγή ώστε να μείνει ελεύθερος.

Τις επόμενες δύο ημέρες ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα μπορέσει να βγάλει περισσότερα συμπεράσματα για την αξία του και έπειτα θα ερευνηθεί κατά πόσο είναι εύκολη η απόκτησή του.

Η σειρά του... Χουανφράν!



Εν τω μεταξύ κάθε αγώνας κρύβει και μια αναποδιά για την ΑΕΚ, πέρα από τις βαθμολογικές απώλειες. Μετά τους Κυργιάκο και Τζιμπούρ οι οποίοι δίνουν αγώνα δρόμου ώστε να προλάβουν τον τελικό κυπέλλου, σοβαρό πρόβλημα κληρονόμησε και ο Χουανφράν! Ο ισπανός αριστερός μπακ υπέστη ρήξη έσω μηνίσκου στο αριστερό γόνατο και πολύ δύσκολα θα δώσει το παρών στον αγώνα της 2ας Μαίου.

Το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει με συντηρητικό τρόπο την περίπτωση του Χουανφράν ο οποίος θα ακολουθήσει κύκλο ειδικής θεραπείας με σκοπό να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό. Ύστερα από συνεννόηση και με τον ποδοσφαιριστή ο οποίος θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια να αγωνιστεί στο ματς της χρονιάς για την Ένωση, η λύση της επέμβασης απορρίφθηκε καθώς στην περίπτωση αυτή θα έχανε σίγουρα τον τελικό. Αν εν τέλει θα προλάβει να ενισχύσει την ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση του οργανισμού του στη θεραπεία που θα ακολουθήσει και αυτό θα φανεί τις επόμενες 4-5 ημέρες.

Το κακό πάντως είναι διπλό για την Ένωση καθώς τραυματίας είναι και ο ποδοσφαιριστής που επί Μπάγεβιτς αποτελεί την εναλλακτική λύση του Χουανφράν στο αριστερό άκρο της άμυνας κι ας μην είναι ακραίος αμυντικός. Ο Πορτογάλος Ζεράλδο Άλβες υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί διάστρεμμα πρώτου βαθμού στην αριστερή ποδοκνημική. Ο ποδοσφαιριστής θα ακολουθήσει θεραπεία και η κατάστασή του θα αξιολογηθεί τις επόμενες μέρες, πάντως έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες από τον Χουανφράν να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό.

Δείτε στο 1:25 το σκληρό μαρκάρισμα του Κόκε στον Χουανφράν και τον τραυματισμό του δεύτερου:



Μία μικρή γεύση από Ιορντάκε:














































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ