ΑΡΗΣ

Δοκιμάζει τον 21χρονο Μορέιρα

Δοκιμάζει τον 21χρονο Μορέιρα
ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ

Τον 21χρονο Μορέιρα Βάγκνερ, πρώην ποδοσφαιριστή της Πόντε Πρέτα δοκιμάζει ο Άρης, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να αποφασίζει τις επόμενες μέρες την παραμονή του ή μη, στην ομάδα

Μπορεί να μην αγωνίστηκε στο χθεσινή φιλική νίκη με σκορ 3-1 κόντρα στην Σερβική Μάτσβα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ωστόσο ο Μορέιρα Μπρίτο Βάγκνερ βρίσκεται ήδη στην Θεσσαλονίκη για να δοκιμαστεί από τον Άρη με την προοπτική να αποκτηθεί το καλοκαίρι.
Πρόκειται για τον 21χρονο Βραζιλιάνο μέσο που αγωνιζόταν στην Πόντε Πρέτα και ο οποίος θα συμμετάσχει στις επόμενες προπονήσεις της ομάδας του Άρη κάτω από τις οδηγίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς που θα αποφασίσει για την απόκτησή του. Ο Μορέιρα μάλιστα έχει και κοινό παρονομαστή με τον Μάρτσιο Αμορόζο αφού και οι δύο εκτός του ότι είναι συμπατριώτες έχουν τον ίδιο μάνατζερ, τον Νιβάλντο Πάλντο.

Ο Νιβάλντο Πάλντο σε δηλώσεις του για τον Μορέϊρα στην εφημερίδα "Metrosport" τόνισε πως: "Τον Βάγκνερ τον παρακολουθούμε από δώδεκα χρονών και πιστεύουμε ότι ήρθε ο καιρός να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Δεν ήρθε για να κάνει ένα απλό πέρασμα αλλά για να γίνει διάσημος", ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει πως: "Τον φέραμε ο Αμορόζο και εγώ λόγω της φιλίας μας και επειδή θέλουμε να παίξει στον Άρη.

Είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Τον ζητούσαν τρεις ομάδες της Ιταλίας, μια της Πορτογαλίας και δύο της Ισπανίας. Ωστόσο προτιμήσαμε να έρθει στον Άρη. Ήρθε από τώρα στην ομάδα για να προπονηθεί με ηρεμία και χωρίς βιασύνη.

Σίγουρα θα βοηθήσει τον Άρη. Σαν παίκτης είναι δυνατός, γρήγορος, έχει τακτική και ποιότητα. Δεν είχε ποτέ τραυματισμό. Έχει πολύ καλό χαρακτήρα και είναι ήρεμος σαν άνθρωπος. Παράγει έργο και θα βοηθήσει πολύ τους επιθετικούς. Είναι μια επένδυση για το μέλλον του Άρη. Πιστεύω ότι θα μείνει χρόνια στην ομάδα και ως παίκτης σίγουρα θα φθάσει πολύ ψηλά".

Με την σφραγίδα του Χαβίτο

Όσο για το χθεσινό φιλικό με την Σέρβικη Μάτσα ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 41' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χαβίτο που κέρδισε ο ίδιος και στο 45' έκανε το 2-0 με πλασέ του Γκέσιου από σέντρα του Νεμπεγλέρα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 στο διάστημα που ο Αρης αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Τιάγκο Ζεντίλ. Στο 69΄ ο Χαβίτο με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το τελικό σκορ.

Η σύνθεση του Άρη ήταν: Καρατζιοβαλής, Κουλουχέρης, Κολτσίδας (75΄ Πουρσανίδης), Βανγκέλι, Θ. Παπαδόπουλος, Νεμπεγλέρας (80΄ Γιαουτζής), Σιστόν (73΄ Γιώρης), Χαβίτο, Κάλβο, Ζεντίλ (51΄ Σπάσιτς), Γκέσιος.

Τίποτα σοβαρό ο Ζεντίλ

Στην διάρκεια του χθεσινού φιλικού δεν έλειψαν και τα απρόοπτα για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς όπως ήταν ο τραυματισμός του Τιάγκο Ζεντίλ που αποχώρησε μετά από χτύπημα στον αστράγαλο. Ο Βραζιλιάνος πάντως όπως αποδείχθηκε στάθηκε τυχερός στην ατυχία του αφού ο τραυματισμός του φαίνεται να μην είναι σοβαρός.

Στο μεταξύ όπως αποφάσισε ο τεχνικός του Άρη ο Ρονάλντο Γκιάρο θα εκτίσει την ποινή του στους εντός έδρας αγώνες με τον Ατρόμητο και τον Λεβαδειακό, ενώ ο Σέρχιο Κόκε δεν θα παίξει στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν δηλωθεί ότι θα λείψουν από τα παιχνίδια με την Βέροια και τον Λεβαδειακό αντίστοιχα οι Νέτο και Σιστόν.

Κέλεμεν: "Ακόμη πιο ψηλά"

Ο Μάριαν Κέλεμεν τοποθετήθηκε στο Αθλητικό Metropolis για τη νίκη του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 το απόγευμα της Κυριακής στο "Κλεάνθης Βικελίδης", χαρακτηρίζοντάς την σημαντική, ειδικότερα μετά τις συνθήκες που προέκυψαν μετά την αποβολή του Νεμπεγλέρα.

«Ήταν ένα δύσκολο ματς ενώ περιμέναμε να υπάρχουν προβλήματα λόγω του κρύου. Πετύχαμε ένα γκολ στην αρχή, αλλά αναγκαστήκαμε να παίξουμε με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Νεμπεγλέρα αλλά πήραμε μια σημαντική νίκη», τόνισε ο Κέλεμεν για τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης.

Όσο για τις λίγες ευκαιρίες που είχε στην διάρκεια της φετινής χρονιάς στον Άρη μιας και ο Σλοβάκος τερματοφύλακας είχε μπροστά του τον διεθνή μας Κώστα Χαλκιά δεν έκρυψε πως: "Είναι πολύ δύσκολο να είναι τερματοφύλακας, δεν είχα πολλά παιχνίδια έως τώρα. Προσπάθησα ωστόσο να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Το σημαντικό όμως είναι ότι η ομάδα κέρδισε, είμαστε στην 4η θέση στο πρωτάθλημα και είμαστε καλά".

Για την φετινή πορεία της ομάδας του Άρη ο Κέλεμεν δήλωσε: "Πήγαμε καλά στην Ευρώπη όπου κάναμε καλά παιχνίδια. Έχουμε καλή ομάδα, με καλούς παίκτες. Είμαστε ενωμένοι και γι' αυτό προχωράμε. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο".

Όσο τέλος για τον βασικό στόχο του Άρη στην φετινή χρονιά είπε: "Βασικός μας στόχος να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Στο κύπελλο είμαστε στα προημιτελικά, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αποκλείσουμε την Ξάνθη και να φτάσουμε στον τελικό", για να καταλήξει αναφερόμενος στην συμπαράσταση του κόσμου του Άρη λέγοντας πως: "Ο κόσμος είναι κοντά μας σε όλα τα παιχνίδια, μας βοηθάει πάρα πολύ και αποτελεί τον 12ο παίκτη μας".






























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ