ΑΕΚ

Δώνης: "Περιμένω τον μέσο"

Δώνης: "Περιμένω τον μέσο"
δωνης

Ο Γιώργος Δώνης τόνισε μετά το φιλικό με την Κότμπους πως περιμένει τον μέσο για να κλείσει το ρόστερ

Οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη
" Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτό που χρησιμοποιούμε , πρώτη φορά ξεκινήσαμε σε 4-4-2 με ρόμβο ώστε να δούμε κάποια πράγματα στις τοποθετήσεις μας και αμυντικά και επιθετικά. Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις, είναι φανερό ότι είμαστε ταλαιπωρημένοι λόγω της προπόνησης που κάνουμε αυτό το διάστημα, από εκεί και πέρα το δεύτερο ημίχρονο είναι ανάξιο κριτικής από τη στιγμή που γίνονται τόσες πολλές αλλαγές και δεν μπορεί να υπάρχει κανένας ρυθμός, δεν μπορείς να δεις και ιδιαίτερα πράγματα".

- Η αλλαγή συστήματος σημαίνει ότι ψάχνετε να βρείτε τι ταιριάζει καλύτερα;

" Όχι να σας πω την αλήθεια έχω κατασταλάξει ανάλογα με την ενδεκάδα ποιοι παίκτες μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα στο 4-3-3 και ποιοι παίκτες θα έχουν θέση στο 4-3-1-2".

- Άρα θα χρησιμοποιείτε και τα δύο;

" Ακριβώς, ναι"

- Θα δούμε και αύριο στο φιλικό κάποιους παίκτες, κάποια έκαναν προπόνηση και έπαιξαν, αύριο;

" Είναι δύσκολο να δούμε παιδιά που πήραν σήμερα αρκετό χρόνο συμμετοχής, από εκεί και πέρα κάποια παιδιά που έπαιξαν και ένα ημίχρονο θα τα δούμε και αύριο".

- Έχετε κάποια πιο σαφή εικόνα για τον Πέρεζ;

" Ναι, έχω ποιο σαφή εικόνα, θα τον δούμε και αύριο για να έχω ολοκληρωμένη άποψη".

- Κλείνετε προς το θετικό;

" Είμαι ευχαριστημένος από τον Χουανφράν από αυτό που είδα σήμερα και πριν…."

- Κάτι για το θέμα του Παπασταθόπουλου;

" Νομίζω ότι σας απάντησα την προηγούμενη φορά".

-Ο Κυργιάκος αν έρθει σας καλύπτει;

" Μη με βάζετε σε αυτή τη διαδικασία σας είπα ότι αν φύγει ο Σωκράτης θα κοιτάξουμε να πάρουμε έναν παίκτη πολύ σημαντικό που να μπορεί να δώσει προσωπικότητα στην ομάδα και να εμπνέει τους συμπαίκτες του".

- Για μέσο;

" Σίγουρα κινούμαστε αυτή τη στιγμή για να αποκτήσουμε έναν κεντρώο ποδοσφαιριστή και ελπίζω όσο πιο σύντομα, σας είπα μέσα στην εβδομάδα ελπίζω να ολοκληρωθεί το ρόστερ".

- Ταιριάζουν οι παίκτες στο σύστημα που θέλετε;
" Είναι πάρα πολύ δύσκολο, θα το πω λίγο λαϊκά, τα συστήματα δεν είναι ένα χαφ που το παίρνεις και μέσα σε δύο εβδομάδες μπορούν να προσαρμοστούν οι ποδοσφαιριστές. Αυτό που κοιτάω εγώ, επειδή δεν είμαι άνθρωπος ο οποίος ήρθα στην ΑΕΚ και θα προσπαθήσω να εφαρμόσω ένα σύστημα που δεν ταιριάζει στην ομάδα. Θα κοιτάξω τι ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα, με τους παίκτες που μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα σε κάθε σύστημα. Ο ρόμβος είναι πολύ δύσκολο σύστημα όσον αφορά στο αμυντικό κομμάτι, είναι πάρα πολύ καλό σύστημα στον επιθετικό τομέα, αλλά οι τρεις χαφ πρέπει να τρέξουν πάρα πολύ μαζί με τον επιθετικό χαφ, ενώ με το 4-3-3 έχεις καλύτερη κάλυψη τουλάχιστον στο αμυντικό κομμάτι αλλά πρέπει να έχεις και τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να εφαρμόσουν πράγματα στην επίθεση και εμείς εκεί έχουμε ένα πρόβλημα".

-Σας προβληματίζει ότι η ΑΕΚ δεν κάνει ευκαιρίες;

" Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι θέμα κούρασης παρά θέμα λειτουργίας και επειδή βλέπετε καθημερινά και καταλαβαίνετε το τι περνάνε οι παίκτες πρωί απόγευμα, η πίεση είναι αρκετά μεγάλη, βρισκόμαστε στο σημείο της προετοιμασίας όπου η ένταση είναι πολύ μεγάλη και η κούραση ακόμα μεγαλύτερη, σιγά σιγά όταν τελειώσουν τα φιλικά και πάμε σε μονές προπονήσεις, η ομάδα θα έχει καλύτερο ρυθμό, καλύτερα τρεξίματα και καλύτερη επιθετική λειτουργία".

- Υπάρχει πρόβλημα με τους επιθετικούς στο 4-3-3;

" Δεν είπα για τους επιθετικούς είπα για πρόσωπα που μπορούν να προσαρμοστούν στο 4-3-3".

-Μπορεί να αποκτηθεί φορ;

" Το είπα ξεκάθαρα στο 4-3-3 αυτή τη στιγμή με τα πρόσωπα που έχω στην ομάδα μπορούν να προσαρμοστούν συγκεκριμένα πρόσωπα . Κάποιοι δεν μπορούν να προσαρμοστούν στο 4-3-3. Δεν φταίνε οι ίδιοι αλλά τα χαρακτηριστικά τους που δεν ταιριάζει στο συγκεκριμένο σύστημα. Αν αναλύσετε τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη που παίζουν σε αυτό το σύστημα θα δείτε στα χαφ και στο επιθετικό κομμάτι τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που ταιριάζουν σε αυτό. Ανάλογα με τα πρόσωπα θα δούμε που μπορούμε να προσαρμοστούμε καλύτερα".

-Ο αποκλεισμός του Αρουαμπαρένα σημαίνει κάτι;

" Είναι εκτός πλάνων".



























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ