ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Δώνης: "Πρώτος στόχος η κατηγορία"

Δώνης: "Πρώτος στόχος η κατηγορία"
INTIME SPORTS

Προσγειωμένος αλλά ικανοποιημένος με την παρουσία του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα δηλώνει ο Γιώργος Δώνης.

Ο προπονητής του Ατρομήτου μίλησε στον "Sentra 103,3" για θέματα που αφορούν τον Ατρόμητο όπως την πορεία της ομάδας, τις μεταγραφές και τις φιλοδοξίες του για τον Ατρόμητο.

Ο Γιώργος Δώνης, επίσης, ανέλυσε τις σκέψεις του για το ποδόσφαιρο και την φιλοσοφία του ως προπονητής, μίλησε για τους Τάτο και Καραγκούνη, αλλά και τις σκέψεις του να εργαστεί στο εξωτερικό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για τις σκέψεις του να εργαστεί στο εξωτερικό: "Εξαρτάται ο κάθε άνθρωπος τι φιλοδοξίες έχει και τι θέλει να πετύχει στη ζωή του. Πολλές φορές κατηγορούνται κάποιοι με την λογική που υπάρχει, πως καλύτερα να είσαι πρώτος στο χωριό και να μένεις στα κεκτημένα παίρνοντας αυτή την απόφαση, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να θέλουν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο κάνοντας μικρότερο βήμα. Κάτι τέτοιο είχα και εγώ στο μυαλό μου και εξακολουθώ να το έχω. Θα προτιμούσα με μικρότερες αποδοχές και σε μικρότερη κατηγορία να δουλέψω στο νησί (σ.σ. Αγγλία) και να δείξω κάποια δείγματα δουλειάς για να προχωρήσω αργότερα. Είναι πάντα στις σκέψεις μου αυτό και θα εξακολουθώ να το διεκδικώ τα επόμενα χρόνια".

Για φετινή την πορεία του Ατρόμητου που μοιάζει πολύ με την περσινή: " Είναι ένα θέμα που με χαρακτηρίζει όλα τα χρόνια της προπονητικής μου καριέρας και πολλές φορές ψάχνω λύση σε αυτό με τους συνεργάτες μου. Ο κόσμος πιστεύει πως κάτι περίεργο συμβαίνει και οι ομάδες δεν ξεκινάνε στην αποτελεσματικότητα το ίδιο καλά και στην πορεία πάνε καλά και παίρνουν πράγματα που αξίζουν, κυρίως στο δεύτερο γύρο. Αυτό συμβαίνει από όταν ήμουν στον Ηλυσιακό στην Δ' Εθνική.

Θυμάμαι μάλιστα μια χρονιά στη Γ' Εθνική που δεν ξεκινήσαμε καλά, όμως τερματίσαμε στην πρώτη τριάδα και ανεβήκαμε στην Β' Εθνική. Νομίζω είναι συγκυριακό το θέμα. Στα περισσότερα παιχνίδια φέτος ήμασταν ισάξιοι των αντιπάλων και σε άλλα καλύτεροι, αλλά η ευθύνη των αποτελεσμάτων είναι δικιά μας. Στο ποδόσφαιρο η τύχη παίζει ρόλο. Στα παιχνίδια τα δικά μας η ευθύνη είναι δικιά μας γιατί κάναμε κάποια λάθη όχι από αυτά που γίνονται πολλές φορές, αλλά λίγες και το πληρώσαμε".

Για τα δημοσιεύματα σχετικά με την απομάκρυνση του από τον πάγκο του Ατρόμητου: " Είναι λογικό όταν υπάρχουν τόσες πολλές εφημερίδες. Εγώ εύχομαι να υπάρχουν πολλές εφημερίδες και να έχουν πωλήσεις γιατί χρειάζεται γύρω από το ποδόσφαιρο να υπάρχουν άνθρωποι που να δουλεύουν και να βγάζουν χρήματα, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και ο αθλητικός Τύπος περνάει δύσκολες στιγμές. Στην Ελλάδα γενικώς ο αρνητισμός πουλάει, μπορεί μια είδηση να είναι ψεύτικη, αλλά υπάρχει ίντριγκα και η ίντριγκα είναι αυτή που κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Πέρυσι είχαμε ξεκινήσει πολύ άσχημα, αλλά ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και από την ποιότητα του προπονητή και μπορούν να κρίνουν την δουλειά του. Μου είχαν πει λοιπόν μετά από επτά, οκτώ αγωνιστικές επειδή με έβλεπαν στεναχωρημένο ότι και στη Β' Εθνική να πάμε με τον Δώνη θα πάμε".

Για την φιλοσοφία του ως προπονητής: " Μερικές φορές αναρωτιέμαι και εγώ. Ο κόσμος πρέπει να ευχαριστιέται στο γήπεδο. Για τον προπονητή το ποδόσφαιρο είναι επιστήμη και πρέπει να αναλύσει πάρα πολλά πράγματα. Όταν επάνω στην ανάλυση θα βρεις τα αρνητικά και τα θετικά θα πρέπει να τα μεταφέρεις προς τον παίκτη με σωστό τρόπο.Γιατί στην ψυχολογία του παίκτη αλλιώς ακούγεται εδώ έκανες λάθος και αλλιώς πως εδώ έπρεπε να το κάνεις καλύτερα. Όλη αυτή η διαχείριση των πραγμάτων και της ανάλυσης παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Είναι και από τα στοιχεία που εμένα με προβληματίζουν και αναρωτιέμαι μήπως όλη αυτή η δουλειά θα έπρεπε να είναι πιο χαλαρή και ίσως να μας οδηγούσε σε καλύτερα αποτελέσματα;".

Για το ότι δεν εμπιστεύονται Έλληνες προπονητές οι μεγάλες ομάδες: " Όλα αυτό είναι δημιούργημα του Τύπου. Αυτή η λογική ότι όταν ο Έλληνας προπονητής πάει σε μια μεγάλη ομάδα και φεύγει και αναφέρουν ότι από αυτό το γεγονός βγαίνουν ζημιωμένοι όλοι οι Έλληνες προπονητές και όλη αυτή η ανάλυση που γίνεται, εμένα με εκνευρίζει. Έχουν περάσει πολλοί ξένοι προπονητές από τις μεγάλες ομάδες και έφυγαν, δηλαδή τι θα πούμε ότι έχασαν την μεγάλη ευκαιρία; Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν προπονητές, δεν πρέπει να τους διαχωρίζουμε σε Έλληνες και ξένους. Υπάρχουν καλοί, κακοί, μέτριοι προπονητές. Ο κάθε προπονητής με το έργο που θα παράγει θα πρέπει να δείξει πράγματα. Δεν υπάρχει προπονητής στον κόσμο που να μην αποτύχει από ομάδα και την αποτυχία όμως θα πρέπει να την διαχειριστείς καλά για να σου δώσει πράγματα για την συνέχεια της καριέρας σου".

Για το αν τον ικανοποιεί η εικόνα του φετινού πρωταθλήματος τεχνικά: " Για να αναλύσει κάποιος μια στρατηγική πρέπει να γνωρίζει το υλικό του προπονητή. Όταν βλέπεις ένα ματς μπορείς να κρίνεις ποια ομάδα έχει αρχές μέσα στο γήπεδο και προσπαθεί να τις εφαρμόσει μέσα στο γήπεδο είτε αμυντικά είτε επιθετικά. Σε αυτό το κομμάτι δεν είναι πολλές οι ομάδες".

Για τους Ανδρέα Τάτο και Θανάση Καραγκούνη: " Ο Τάτος έχει καθιερωθεί στην ομάδα και ο Θανάσης Καραγκούνης έχει περισσότερες συμμετοχές. Σε αυτές τις ηλικίες είναι σημαντικό οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ομάδα τι συμπεριφορά θα έχουν απέναντι σε αυτά τα παιδιά. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να τους εξηγήσω τις δικές μου εμπειρίες γιατί έχω ζήσει πολλά στην ποδοσφαιρική μου καριέρα, θετικά και αρνητικά. Έχω πάρει σωστές αποφάσεις και πάνω σε αυτά τα κομμάτια προσπαθώ να τους εξηγήσω το τι μου είχε συμβεί.

Τα παιδιά αυτά είναι εργατικά, έχουν προτεραιότητα το ποδόσφαιρο, είναι σωστοί επαγγελματίες και θέλουν να πετύχουν. Σε μεγάλο βαθμό η ανταπόκριση είναι ικανοποιητική. Θα ήμουν χαρούμενος να ερχόταν μια πρόταση γι' αυτά τα παιδιά. Το σημαντικό στη ζωή είναι η εξέλιξη και όλοι οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν βήματα προόδου στην ζωή τους. Αυτά τα παιδιά αξίζουν και όποιοι άνθρωποι έχουν ταλέντο πρέπει να προοδεύουν και όχι να μένουν πρώτοι στο χωριό".

Για τον Ηλία Αναστασάκο: " Ο Ηλίας είναι διαφορετική περίπτωση. Είναι σημαντικό όταν οι ποδοσφαιριστές μεγαλώνουν να έχουν συνέπεια. Φέτος ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμό, με την τιμωρία που είχε αλλά και με μια αρρώστια έμεινε τρεις μήνες εκτός. Το κριτήριο των παιδιών άνω των 30 είναι να έρχονται στην προπόνηση με χαρά, να περνάνε καλά τον χρόνο τους και να ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα οι φιλοδοξίες των ανθρώπων δεν σταματάνε στα 35 ούτε και ξεκινάνε στα 20, έχουν πάντοτε συνέχεια. Το θέμα είναι ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες δεν αντέχουν τον πάγκο και πρέπει να το διαχειριστεί ο προπονητής όσο καλύτερα μπορεί".

Για το αν ο Ατρόμητος θα δώσει παίκτες στην Εθνική ομάδα: " Το πόσο προοδεύει μια ομάδα φαίνεται από τους παίκτες που στέλνει στην Εθνική ομάδα. Έχουμε παίκτες στις μικρές Εθνικές ομάδες. Ο Μιχαηλίδης πήγε στην Εθνική ένα διάστημα. Ας ελπίσουμε στο μέλλον να βρεθούν κάποιοι από τους νεότερους ποδοσφαιριστές μας στην Εθνική ομάδα".

Για το αν ο Ατρόμητος θα κάνει μεταγραφές: " Είμαστε ένα σωματείο που κοίτα πως να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του, κάτι το οποίο στην χώρα μας το έχουμε αφήσει ανεξέλεγκτο. Για να μπει η οικονομία μας σε τάξη πρέπει να μπουν όλα τα πράγματα σε τάξη και το ποδόσφαιρο ανήκει στην ελληνική κοινωνία. Δεν μπορούν να υπάρχουν ομάδες που χρωστάνε πολλά χρήματα, υπάρχουν προσφυγές και να τις αφήνουμε να κάνουμε μεταγραφές. Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα και πρέπει να πάψουν να γίνονται κάποια στιγμή. Εμείς αν θα κάνουμε, θα κάνουμε 1-2 μεταγραφές. Θα είναι επιλεγμένες με πολύ προσοχή και θα πρέπει να αναβαθμίζουν το ρόστερ μας. Τα υπόλοιπα θα γίνουν το καλοκαίρι που θα έχουμε ανακατατάξεις καθώς και πολλά συμβόλαια που λήγουν".

Για τις φιλοδοξίες του Ατρόμητου: " Οι φιλοδοξίες στο πρωτάθλημα είναι να κοιτάμε προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Είμαστε προσγειωμένοι αλλά και σίγουρα ικανοποιημένοι από αυτό που δείχνει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, είναι όλα δύσκολα και κρίνονται στις λεπτομέρειες. Οπότε δεν είμαστε μια ομάδα που κοιτάζει προς τα πάνω παρόλο ότι παίζουμε καλά και πρώτος στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την κατηγορία.

Για το κύπελλο στο γκρουπ Κέρκυρα Ολυμπιακός Βόλου, Διαγόρας Ρόδου και Ατρόμητος δίνεται μια ευκαιρία σε αυτές τις ομάδες για διάκριση μέσω του κυπέλλου. Εγώ έχω μια πολύ κακή εμπειρία μετά την κατάκτηση του κυπέλλου με την Λάρισα που αποκλειστήκαμε την επόμενη χρονιά στην φάση των "8" από τον Θρασύβουλο. Την Πέμπτη πρέπει να είμαστε αρκετά σοβαροί για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα ώστε να περάσουμε στα ημιτελικά".

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ