ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δουλειά, δουλειά, δουλειά

Δουλειά, δουλειά, δουλειά
Μπόβιο, Σέριτς, Παναθηναϊκός, απογοήτευση

Για σκληρή δουλειά προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του "ασθενή" Παναθηναϊκού κάνουν λόγο άπαντες στο "τριφύλλι"

Κάτι σαν φυσικό επακόλουθω έμοιαζε για πολλούς η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Οι δυνάμεις των "πράσινων" και τα όσα συνέβησαν στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζαν κάπως "παραπλανητικά" στα μάτια πολλών όσων παρακολουθούσαν το παιχνίδι με την "Ενωση".

Ετσι η συνέχεια έμοιαζε να είναι φυσιολογική και η κούραση να νικάει τους παίκτες του Βίκτορ Μουνιόθ που ενώ έβλεπε γεμάτος απορία (πρέπει να έπιασε το κεφάλι του πάνω από δέκα φορές ώς αντίδραση, ενώ γύρναγε και μιλούσε συνεχώς στον πάγκο και τους συμπατριώτες του) τους "πράσινους" να μένουν από δυνάμεις έκανε ότι μπορούσε να "σημαζέψει" τα ασημάζευτα.

Εξάλλου, ο ίδιος ο 49χρονος τεχνικός και σχεδόν όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατά την αποχώρησή τους από το ΟΑΚΑ σε δηλώσεις τους το πρώτο πράγμα που έλεγαν ήταν αυτό. Η άσχημη προετοιμασία του καλοκαιριού και η απουσία δυνάμεων... κάτι που δουλεύεται το τελευταίο διάστημα στην Παιανία, παράλληλα με τις υποχρεώσεις της ομάδας σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Παπαδόπουλος: "Δεν τελείωσε το πρωτάθλημα..."

" Ήταν ένα ντέρμπι το οποίο ο κόσμος πρέπει να ευχαριστήθηκε. Σίγουρα, τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετράνε και όταν η ομάδα νικάει όλα είναι καλά. Όπως είπα και πριν ήταν ένα ντέρμπι και στα ντέρμπι μετράνε τα λάθη και οι λεπτομέρειες.

Εμείς κάναμε πολλά λάθη και τα πληρώσαμε, αφού τα εκμεταλλεύθηκε η ΑΕΚ. Χάσαμε στις λεπτομέρειες, νομίζω ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία

", υποστήριξε αρχικά ο επιθετικός του Παναθηναϊκού.

Βέβαια, μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα το καλύτερο "γιατρικό" είναι να αφήσεις στην άκρη το ματς αυτό (κρατώντας ωστόσο τα λάθη για να τα διορθώσεις) και να κοιτάξεις το μέλλον, κάτι που τόνισε ο ίδιος ο αρχηγός του "τριφυλλιού", λέγοντας: " Ξεχνάμε το σημερινό ντέρμπι και κοιτάζουμε τον Ηρακλή.

Κοιτάμε ένα ένα κάθε παιχνίδι. Θα συζητήσουμε τα λάθη που έγιναν μεταξύ μας, μέσα στην ομάδα, αλλά δεν τελείωσε το πρωτάθλημα. Έχουμε άλλες 23 αγωνιστικές πριν το τέλος, κοιτάμε τη συνέχεια " ενώ απαντώντας για τα όσα ντροπιαστικά γεγονότα έγιναν πριν το ματς είπε χαρακτηριστικά:

" Κάθε φορά λέμε τα ίδια και τα ίδια. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι είναι απλά ένα παιχνίδι και να μην γίνονται τέτοια πράγματα".

Μπόβιο: "Ψηλά το κεφάλι..."

Ενας από τους πιο "εργατικούς" παίκτες του Παναθηναϊκού με συνέπεια και ήθος στις πράξεις και δηλώσεις του, δεν ήταν δυνατό να μην δώσει εκ νέου το σύνθημα για "δουλεία... και μόνο" ενόψει συνέχειας. Ο Ρικάρντο Μπόβιο μετά την ήττα με την ΑΕΚ μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως η ομάδα του θα "σηκώσει κεφάλι" δουλεύοντας σκληρά στην συνέχεια.

" Νιώθω πάρα πολύ άσχημα γιατί χάσαμε. Πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι γιατί ακολουθούν δύο πολύ σημαντικά ματς. Πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε. Δεν ξέρω τι έφταιξε στο β` ημίχρονο, αλλά στο πρώτο ήμασταν πολύ καλοί. Απλά δεν μπορούσαμε να βάλουμε την μπάλα στα δίχτυα, αν και είχαμε ευκαιρίες. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά του πρώτου μέρους και να δουλέψουμε για να διορθώσουμε όσα κάναμε λάθος στο δεύτερο" είπε αρχικά ο Βραζιλιάνος μέσος.

Σε ερώτηση για την φυσική κατάσταση των "πράσινων" ο Μπόβιο, άφησε μια μικρή αιχμή για την προηγούμενη τεχνική ηγεσία, λέγοντας: " Δεν θέλω να μιλήσω για την προετοιμασία και τον προηγούμενο προπονητή. Κάθε ένας δουλεύει με τον δικό του τρόπο και δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω. Πάντως, τώρα δουλεύουμε καλά και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε".

Γνώστης της εικόνας των επεισοδίων από το πρωτάθλημα της πατρίδας του που παρακολουθεί ο μέσος του Παναθηναϊκού, σχολίασε χαρακτηριστικά: " Ήταν πολύ άσχημα όσα έγιναν. Ο κόσμος πρέπει να έρχεται στο γήπεδο και να βλέπει ποδόσφαιρο που είναι θέαμα. Σε αγώνες ντέρμπι γίνονται αυτά, αλλά σήμερα έπαιζαν δύο μεγάλες ομάδες και ο κόσμος έπρεπε να δει το θέαμα που δείχνουν στο γήπεδο και τίποτα άλλο".

Ρομέρο: "Υπάρχει δρόμος μπροστά μας"

" H ΑΕΚ δεν ήταν καλύτερη από μας. Είναι κρίμα που χάσαμε το παιχνίδι για τον κόσμο, αλλά και βαθμολογικά. Η ομάδα δεν μπόρεσε να αντιδράσει μετά το 2ο γκολ που δέχθηκε. Είναι πραγματικά κρίμα που χάθηκε το παιχνίδι, αλλά είναι ακόμα αρχή στο πρωτάθλημα.

Υπάρχει δρόμος μπροστά μας. Χάσαμε μια ευκαιρία να πλησιάσουμε τον Ολυμπιακό στους 2 βαθμούς, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν κατεβάζουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε

", τόνισε ο Αργεντινός μέσος του "τριφυλλιού" με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ.

" Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο αντίπαλος στο γήπεδο. Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά, πήρε τα ηνία του αγώνα και δεν μας άφησε περιθώριο να κάνουμε το παιχνίδι μας"

Οπως όλοι οι συμπαίκτες του ο Σεμπαστιάν Ρομέρο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συνέχεια και τον τρόπο εργασίας πλέον με τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, λέγοντας: " Με την αλλαγή προπονητή, βλέπω ότι καλυτερεύουν τα πράγματα. Ο νέος τεχνικός θα έχει χρόνο να κάνει τον Παναθηναϊκό να παίζει καλύτερα στο μέλλον. Νομίζω με την δουλειά που κάνουμε, θα τα καταφέρουμε. Υπάρχουν δείγματα βελτίωσης στην ομάδα".

Ο Αργεντίνος παίκτης του "τριφυλλιού" ρωτήθηκε και για τις εικόνες ντροπής και τα επεισόδια των οπαδών, λέγοντας χαρακτηριστικά: " Δεν είδα τα επεισόδια, αλλά σε πολλά μέρη του κόσμου συμβαίνουν αυτά. Καλό θα είναι να σταματήσουν πάντως, να καλυτερεύσουν οι συνθήκες και να έρχεται ο κόσμος να απολαμβάνει το θέαμα στα ελληνικά γήπεδα".

Με σκέψεις και βίντεο αλλά χαλαρή η επόμενη μέρα

Η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό "ξημέρωσε" με τους ανθρώπους της ομάδας να σκέφτονται πως θα γίνει πιο γρήγορα η αλλαγή της άσχημης εικόνας αυτής των "πράσινων". Ο Βίκτορ Μουνιόθ και οι βοηθοί του σκέφτηκαν πως θα βοηθήσουν τους παίκτες, του ήταν ολοφάνερο πως έχουν πρόβλημα αντοχής στα παιχνίδια.

Ο Ισπανός τεχνικός είναι γνώστης της ψυχολογίας και σε αυτό τον τομέα από χθες (μέσα στα αποδυτήρια με την λήξη) είχε τονίσει στους παίκτες του ότι έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν και πως ο δρόμος στο πρωτάθλημα είναι ακόμα μακρύς.

Πλέον άπαντες γνωρίζουν ότι με την σκληρή δουλειά και χωρίς να υπάρχουν χρονικά περιθώρια είναι αναγκασμένοι να παίρνουν τουλάχιστον τα αποτελέσματα και μετά να δείχνουν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Δηλαδή να "κυνηγούν" όσο αυτό είναι εφικτό την ουσία.

Ετσι, οι νίκες τόσο στον αγώνα της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή όσο και το επόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θεωρούνται ματς "κλειδιά" για την φετινή πορεία. Μάλιστα ενδιάμεσα των δύο εγχώριων αναμετρήσεων υπάρχει και το ματς με τη Μπόλεσλαβ στην Τσεχία για τους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον "Γηραιό" ξεκίνησε σήμερα με χαλαρούς ρυθμούς αλλά και βίντεο. Συγκεκριμένα οι έντεκα που ξεκίνησαν το παιχνίδι με την ΑΕΚ έκαναν χαλάρωμα, ενώ οι υπόλοιποι μετά το καθιερωμένο "ζέσταμα" με μπάλα έκαναν ασκήσεις στο κράτημα της υπό πίεση και συνέχισαν με ταχύτητες και σουτ. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δίτερμα διάρκειας 20 λεπτών.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Έκι Γκονζάλες και Μάριο Γκαλίνοβιτς, με τον Κροάτη τερματοφύλακα να παίρνει μέρος και στα σουτ κατά την διάρκεια της προπόνησης. Αντίθετα, οι Κώτσιος, Άντονσον έκαναν θεραπεία.

Αμέσως μετά ο 49χρονος προπονητής έδειξε σε βίντεο το παιχνίδι με την ΑΕΚ και επεσήμανε όλα τα λάθη που έγιναν από σχεδόν όλους τους παίκτες τόσο σε ανασταλτικά όσο και παραγωγικά στοιχεία. " Δεν πρέπει να κάνουμε τέτοια λάθη στο μέλλον, γιατί στοιχίζουν βαθμούς" ήταν μια από τις επισημάνσεις του Ισπανού ενώ συμπλήρωσε:

" Στο πρώτο ημίχρονο ήσασταν καλοί, παίξατε οργανωμένα και δείξατε βελτιωμένοι σε κάποιους τομείς σε σχέση με προηγούμενους αγώνες. Δεν είχαμε όμως καλή κυκλοφορία. Χάναμε εύκολα την μπάλα, δεν πιέζαμε σωστά, αλλά και όταν κλέβαμε την μπάλα από την ΑΕΚ, δεν είχαμε το καθαρό μυαλό.

Τη δίναμε ξανά στον αντίπαλο. Μας έλειψε η φρεσκάδα και η ταχύτητα και δεν μπορούσαμε να βγούμε καν στις αντεπιθέσεις. Δεν είχατε καθαρό μυαλό και χάσατε την αυτοσυγκέντρωσή σας σε κάποιες φάσεις. Ειδικά στις στημένες φάσεις. Δεν θέλω να απογοητεύεστε, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος και αρκετά πράγματα να διορθώσουμε".



Την ίδια τακτική θα προσαρμόσει και στο μέλλον ο κ. Μουνιόθ σε μια από τις συνήθειες του όπως άλλωστε η ανάλυση των αντιπάλων πριν τα ματς.

Δεν ανησυχούν σε Δήμο... και ΠΑΕ

Τέλος σε ότι αφορά, τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας των δέκα ιδιοκτητών εκτάσεων και ακινήτων της περιοχής του Βοτανικού-Ελαιώνα ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το νομοθετικό πλαίσιο των ρυμοτομικών αλλαγών που έγιναν στην περιοχή, όπου θα κατασκευαστούν τα νέα γήπεδα του Παναθηναϊκού, η ανησυχία είναι έκδηλη αλλά όχι μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Αθηναίων άνθρωποι που εμπλέκονται με την περίπτωση του γηπέδου δεν ανησυχούν για την εξέλιξη αυτή, παρόλο που θεωρείται ότι η ενέργεια αυτή επιφέρει καθυστερήσεις στο θέμα της ανέγερσης του νέου γηπέδου των "πράσινων".



























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ