CHAMPIONS LEAGUE

Δύσκολες νίκες Μπάγερν & Ρόμα

Δύσκολες νίκες Μπάγερν & Ρόμα

Με δύο γκολ του Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ η Μπάγερν νίκησε με ανατροπή την Βασιλεία στην Ελβετία, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε η Ρόμα της Κλουζ, με τον Μποριέλο να βάζει super γκολ.

Μάλιστα ο Γερμανός μέσος λύτρωσε τους Βαυαρούς στο 89', χαρίζοντάς τους την δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς, ενώ Ρόμα και Κλουζ έχουν από τρεις βαθμούς.

Βασιλεία - Μπάγερν 1-2

Σκόρερς: 18' Φράι / 56' και 89' Σβάινσταϊγκερ
Γήπεδο: "Ζαντκ Γιάκομπ-Παρκ", Βασιλεία
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)

Οι Ελβετοί άνοιξαν το σκορ στο 18' με το αστέρι τους, τον Αλεξάντερ Φράι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουτ με πλασέ λίγο μέσα από την περιοχή, αφού ο Στρέλερ του "πάτησε" την μπάλα.

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας ευτύχησε να να κερδίσει πέναλτι στο 55' με τον Τόμας Μίλερ να ανατρέπεται στην περιοχή από τον Χούγκελ. Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κοστάνσο ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Σβάινσταϊγκερ με το δεύτερο γκολ του ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 89' με κοντινό πλασέ, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπάντστουμπερ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Κοστάνσο, Ίνκουμ, Άμπραχαμ, Φεράτι, Σαφάρι, Χούγκελ (87' Καμπράλ), Γιαπί (91' Αλμεράρες), Σακίρι (80' Τσίπερφιλντ), Στόκερ, Φράι, Στρέλερ.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Μπάντστουμπερ, Πράνιτς, Φαν Μπόμελ, Σβάινσταϊγκερ, Χαμίτ Αλτιντόπ (46' Μάριο Γκόμεζ), Κρόος (56' Όλιτς), Τόμας Μίλερ, Κλόζε (77' Τίμοστσουκ).

Ρόμα - Κλουζ 2-1

Σκόρερς: 69' Μεξές, 71' Μποριέλο / 78' Ράντα
Γήπεδο: "Ολίμπικο", Ρώμη
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Η Κλουζ δεν είχε την τύχη με το μέρος της, καθώς μπορεί να μην είχε την κατοχή και τις περισσότερες ευκαιρίες, είχε όμως τις δύο καλύτερες, αμφότερες με... τρομερά δοκάρια του Τραορέ στις αρχές ουσιαστικά κάθε ημιχρόνου.

Μια... πονηρή εκτέλεση κόρνερ του Νταβίντ Πισάρο στο 69' χρειάστηκε η Ρόμα για να "ξεκλειδώσει" την ρουμανική άμυνα και να ανοίξει το σκορ με το πρώτο γκολ του Φιλίπ Μεξές στην καριέρα του στο Champions League.

Ο Χιλιανός μέσος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά προς τα έξω και στο ύψος της περιοχής ο Γάλλος αμυντικός σούταρε στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία (κλειστή) του Νούνο Κλάρο.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Μάρκο Μποριέλο διπλασίασε τα τέρματα των "τζαλορόσι" με το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ με την νέα του ομάδα, ενώ είχε αντικαταστήσει τον Βούτσινιτς 7 λεπτά νωρίτερα.

Ο πρώην άσος της Μίλαν πέτυχε ένα φανταστικό τέρμα, σκοράροντας με γυριστό σουτ στην κίνηση έπειτα από την μακρινή μπαλιά του Ντε Ρόσι.

Η Κλουζ μπήκε ξανά στο ματς στο 78', μειώνοντας σε 1-2 με τον Ράντα να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Χουάν Κούλιο, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο.

ΡΟΜΑ: Λόμποντ, Σισίνιο (64' Κασέτι), Μεξές, Νικολάς Μπουρντίσο, Καστελίνι, Πισάρο, Ντε Ρόσι, Περότα, Μενέζ (46' Αντριάνο), Τότι, Βούτσινιτς (64' Μποριέλο).
ΚΛΟΥΖ: Νούνο Κλάρο, Πανίν, Αλκάνταρα, Κάντου, Ράντα, Κιβούβου, Εντιμάρ (68' Κονέ), Ντίκα, Κούλιο, Χόρα (76' Ντε Τζέρμπι), Τραορέ (82' Μπιελάνοβιτς).

Η βαθμολογία

1. Μπάγερν 6 (4-1)
2. Κλουζ 3 (3-3)
3. Ρόμα 3 (2-1)
4. Βασιλεία 0 (2-4)

Ρόμα - Κλουζ 2-1



Βασιλεία - Μπάγερν 1-2


TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ