ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Δύσκολη αποστολή για Αλκμάαρ

Δύσκολη αποστολή για Αλκμάαρ
2522767azalkmaar

Νίκη για Τβέντε, δύσκολη αποστολή για Αλκμάαρ

Η αγωνιστική ημέρα διεξάγεται σε δύο δόσεις με τις αναμετρήσεις της Κυριακής να ξεχωρίζουν. Μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση είναι αυτή ανάμεσα σε Σπάρτα και Άγιαξ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση αφού μετράνε 3 νίκες στα τελευταία 4 ματς. Οι νίκες τους είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο τους στην βαθμολογία και πλέον βρίσκονται εκτός ζώνης υποβιβασμού, μετά από την κάκιστη αρχή τους στο πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση με τον "Αίαντα" είναι πολύ δύσκολη, αλλά όλοι ελπίζουν για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα κάνει πάταγο στον εγχώριο ποδοσφαιρικό χώρο και θα δώσει συνέχεια στις πολύ καλές τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας.

Ο Άγιαξ δεν έχει περιθώρια για άλλες γκέλες στο πρωτάθλημα αφού είναι ήδη 3 βαθμούς πίσω από την Αϊντχόφεν, που αναμένεται να κερδίσει στην έδρα της. Ο Άγιαξ έχει να κερδίσει δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και όλοι θέλουν επιτακτικά την επιστροφή της ομάδας στις νίκες.

Η δυναμικότητα της αντιπάλου δεν αφήνει πολλά περιθώρια σκέψης για συγκρίσεις των αντιπάλων και η ομάδα του Τεν Κάτε είναι το απόλυτο φαβορί. Ο τεχνικος του Άγιαξ σύνεστησε προσοχή στις αντεπιθέσεις της γηπεδούχου και ζήτησε προσπάθεια και προσοχή μέχρι το 90ο λεπτό.

Ο τίτλος περνάει και από το Άμπε Λένστρα

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της Χέρενφεν με την Αλκμάαρ. Η εικόνα των γηπεδούχων δείχνει να βελτιώνεται, αν και με την Πάρμα η ομάδα δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 2-1 παρά το γεγονός πως προηγήθηκε στο Ταρντίνι από νωρίς στο ματς για τους ομίλους του UEFA. Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας έδειχνε να βελτιώνεται, η ήττα όμως από την ιταλική ομάδα έφερε πάλι γκρίνια και μουρμούρες στα αποδυτήρια.

Η Χέρενφεν είναι αρκετά δυνατή στην έδρα της όπου μετράει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις μία ήττα. Η καλή εντός έδρας παρουσία της ομάδας στηρίζεται στην καλή αμυντική λειτουργία, με τα νούφαρα να έχουν δεχτεί μόλις 4 τέρματα στο "Άμπε Λένστρα".

Από την άλλη, η Αλκμάαρ θέλει να διατηρηθεί κοντά στην κορυφή, αφού ο τίτλος είναι ο φετινός στόχος για τον Φαν Γκάαλ. Η Αλκμάαρ ηττήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική με 3-2 από την χειρότερη Φέγενορντ, ένα αποτέλεσμα που ήταν προϊόν της ατυχίας της ομάδας.

Η ομάδα έχει τρομερή επίθεση με τα 40 τέρματα να αποτελούν χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων της. Οι φιλοξενούμενοι έχουν μοναδικό στόχο την νίκη σε μία ομολογουμένως δύσκολη έδρα. Ανασταλτικό παράγοντα στις γιλοδοξίες της για κάτι καλό αποτελεί μόνο η παρουσία του δεύτερου τερματοφύλακα, αφού ο βασικός Ντιντούλιτσα είναι εκτός εδώ και καιρό.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχωρίζει η πολύ αμφίρροπη της Ρόντα κόντρα την Μπρέντα. Οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο για την νίκη, αν και οι φιλοξενούμενοι είναι αρκετά επικίνδυνοι στις εξορμήσεις τους όπου και μετράνε 3 νίκες σε 7 εκτός έδρας αγώνες.

Το πρόγραμμα της δέκατης τέταρτης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Παρασκευή 24/11

Τβέντε-Φίτεσε 2-0

Σάββατο 25/11 (20.30)

Αιντχόφεν-Ουτρέχτη
Βίλεμ-Βαλβαίκ
Εξέλσιορ-Χέρακλες (21.00)

Κυριακή 26/11 (15.30)

Ναιμέγκεν-Φέγενορντ (13.30)
Σπάρτα Ρότερνταμ-Άγιαξ (13.30)
Χέρενφεν-Αλκμάαρ
Γκρόνιγκεν-Ντεν Χάαγκ
Ρόντα-Μπρέντα





























TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ