Δύσκολη η ταυτοποίηση
Το ΣΔΟΕ πιέζεται από την κυβέρνηση να έχει αποτελέσματα στην έρευνα για το βρώμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου, η ταυτοποίηση όμως προσώπων, αγώνων και παράνομης διακίνησης αποτελεί πραγματικό πονοκέφαλο
Το εύκολο είναι να έχεις υποψίες. Το δύσκολο είναι ταυτοποιήσεις όλα αυτά, που φαίνονται, αλλά δύσκολα αποδεικνύονται. Κι ο πονοκέφαλος των ανθρώπων του ΣΔΟΕ είναι να αποδείξουν πώς ακριβώς διακινήθηκε ο πακτωλός του "μαύρου χρήματος" που φαίνεται ότι έχουν εντοπίσει, με βάση και τα πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου.
Καθώς, η κυβέρνηση θέλει, εκτός των άλλων, να ανακαλύψει βαρβάτες υποθέσεις φοροδιαφυγής, για λόγους που έχουν να κάνουν και με την ... έξωθεν μαρτυρία της, το παράνομο στοίχημα και τα τεράστια ποσά που διακινούνται, το ΣΔΟΕ προς το παρόν έχει πέσει με τα μούτρα σε υποθέσεις που "μυρίζουν" από μακριά, χρήζουν, ωστόσο, επεξεργασίας αλλά και συνεργασίας με διάφορους φορείς.
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως εκτός από μάνατζερ, στην ιστορία εμπλέκονται παράγοντες, άνθρωποι που είχαν σχέση με την ΕΠΟ (με την ομοσπονδία, πάντως, να αντιδρά με επίσημη ανακοίνωση), διαιτητές και όσοι ακόμη μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα, που έχει παιχθεί για ένα συγκεκριμένο λόγο.
Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για τις αρχές, καθώς πρέπει να συνδυαστούν οι ημερομηνίες όπου διακινήθηκαν τα ποσά με τις αντίστοιχες των "ύποπτων αγώνων". Και όπως είναι φυσικό σε τέτοιες υποθέσεις, τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά, αφού κανείς απ΄όσους έχει εμπλακεί σε "βρώμικο κύκλωμα" δεν είναι διατεθειμένος να μιλήσει, πολύ περισσότερο να προβεί σε αποκαλύψεις.
Από την άλλη, το ΣΔΟΕ έχοντας και την σχετική κυβερνητική πίεση, θέλει να προχωρήσει σε βάθος. Αν, άλλωστε, δεν αποδειχθεί κάτι, ενώ ήδη έχουν υπάρξει δημοσιεύματα για εκατομμύρια ευρώ, που δεν δικαιολογήθηκαν πουθενά στην εφορία, εκτός από ερωτηματικά θα υπάρξει και γενική κατακραυγή.
Θυμίζουμε ότι ο μάνατζερ που αρχικά μπήκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, έγινε με εντολή της Ιντερπόλ. Το κύκλωμα, δηλαδή, έχει ξεφύγει από τα στενά ελληνικά πλαίσια και αφορά συνδυασμό παράνομων συναλλαγών, για αγώνες που ουδείς μπορεί να τους ... εντοπίσει, ακόμη κι αν έχουν χαρακτηριστεί από την ίδια την OYEΦΑ.
Ένα ματς, δηλαδή, όπου έχει παιχθεί "όβερ" και μέχρι το 85 είναι 0-0, αλλά ξαφνικά ο διαιτητής δίνει τρία πέναλτι, σίγουρα μπορεί να προκαλέσει υποψίες και να ερευνηθεί με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Ένα άλλο, όμως, όπου ο ρέφερι κρατάει μια ανεπαίσθητη καθυστέρηση ενός λεπτού παραπάνω στο ημίχρονο, ή στη λήξη του ματς, πώς μπορεί να αποδειχθεί ότι εμπλέκεται σε "στημένη" ιστορία;
Όλα αυτά απασχολούν το ΣΔΟΕ, που όπως συχνά συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αρκετά πιθανό να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και να βγάζει προς τα έξω, όσα ακριβώς θέλει, ώστε να αρχίσουν να ανοίγουν στόματα και να σπάσει η αλυσίδα...