CHAMPIONS LEAGUE

Έχασε αλλά πέρασε η Μπάγερν

Έχασε αλλά πέρασε η Μπάγερν
κάμπελ φαλκάο

Η Μπάγερν Μον. ηττήθηκε με 2-3 από την Φιορεντίνα, αλλά πήρε την πρόκριση στους "8" (vds)

H εξαιρετική εμφάνιση του Βάργκας στο πρώτο ημίχρονο και τα δύο γκολ του Γιόβετιτς στην επανάληψη από ασίστ του Τζιλαρντίνο δεν έφτασαν στους "βιόλα".
Η Μπάγερν για μία ακόμη φάση μετά από από αυτή των ομίλων πήρε την πρόκριση στην Ιταλία, αν και σε αντίθεση με το ματς του Τορίνο με την Γιουβέντους δεν ήταν καλύτερη, ευτύχησε όμως να δει την μπάλα στα δίχτυα μετά τα τρομερά σουτ των Φαν Μπόμελ και Ρόμπεν.

Φιορεντίνα - Μπάγερν 3-2

Σκόρερς: 28' Βάργκας, 54' και 64' Γιόβετιτς / 60' Φαν Μπόμελ, 65' Ρόμπεν
Γήπεδο: "Αρτέμιο Φράνκι", Φλωρεντία
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Ο Χουάν Μανουέλ Βάργκας ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ξεκίνησε στην ενδεκάδα, αν και ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Με σύμμαχο τον δυνατό άνεμο (λόγω πλευράς) η Φιορεντίνα ξεκίνησε δυνατά το ματς και πίεσε τους Γερμανούς με τον Περουβιανό να είναι ο δημιουργός όλων των κινδύνων.

Ο Βάργκας μάλιστα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 28' με διαγώνιο σουτ από πλάγια αριστερά, στην επαναφορά έπειτα από το μακρινό σουτ του Μάρκο Μαρκιόνι και την απέκρουση του Γκερκ Μπουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα η Μπάγερν έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία με τον Ρόμπεν να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Σεμπαστιάν Φρε να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά πριν ο Κλόζε είχε μπει στην θέση του Μάριο Γκόμεζ που αποχώρησε τραυματίας.

Την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη την είχε και πάλι ο Βάργκας στο 49' με μακρινό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ στο 50' ο Τζιλαρντίνο έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, καθώς βρέθηκε με την μπάλα λίγο έξω από την μικρή περιοχή, έκανε το πλασέ, αλλά απέκρουσε ο Μπουτ.

Ο Γερμανός γκολκίπερ δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 54', όταν ο Στέβαν Γιόβετιτς με πλασέ μέσα από την περιοχή τον νίκησε κάνοντας το 2-0.

Ο Μάρκο Μαρκιόνι έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο στην κίνηση έκανε εκπληκτικό "τακουνάκι" στρώνοντας την μπάλα στον Γιόβετιτς και ο Μαυροβούνιος την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 60' η Μπάγερν πέτυχε το εκτός έδρας γκολ που έψαχνε με τον Μαρκ Φαν Μπόμελ, ο οποίος έπιασε εξαιρετικό χαμηλό σουτ έξω από την περιοχή έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Ριμπερί.

Ο Γιόβετιτς στο 64' σκόραρε για δεύτερη φορά και έδωσε εκ νέου προβάδισμα με δύο τέρματα στους Ιταλούς πλασάροντας από κοντά τον Μπουτ έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Τζιλαρντίνο, με τον οποίο... έπαιξε το "ενα-δύο".

Ένα μόλις λεπτό αργότερα η Μπάγερν μείωσε σε 3-2 και έφτασε σε σκορ πρόκρισης με το τρομερό σουτ του Άριεν Ρόμπεν. Ο Ολλανδός αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έπιασε δυνατό σουτ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στο δεξί "γάμα" του Φρε που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Φρε, Ντε Σιλβέστρι, Νατάλι, Κρόλντρουπ, Φελίπε (79' Πασκουάλ), Κριστιάνο Τζανέτι, Μοντολίβο, Μαρκιόνι, Βάργκας (82' Κεϊρίσον), Γιόβετιτς, Τζιλαρντίνο.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Μπάντστουμπερ, Αλάμπα, Φαν Μπόμελ, Σβάινσταϊγκερ, Τόμας Μίλερ, Ρόμπεν, Ριμπερί (92' Πράνιτς), Μάριο Γκόμεζ (30' Κλόζε).

Φιορεντίνα - Μπάγερν 3-2 (highlights)



Φιορεντίνα - Μπάγερν 3-2 (goals)















































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ