ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έχει ο Θεός, όχι όμως και ο Ολυμπιακός!

Έχει ο Θεός, όχι όμως και ο Ολυμπιακός!
ομαδική πανηγυρικό

Eπιστροφές, προσθήκες αλλάζουν το τοπίο. To Sport24.gr αναλύει. Ατομικό και πάλι ο Ντουντού

Μπορεί το ρόστερ να έμοιαζε φτωχό στη διάρκεια του πρώτου γύρου και οι... αλχημείες του Κετσπάγια, του Μπάντοβιτς και του Ζίκο να ήταν ο βασικός τρόπος καταρτισμού της 11άδας, όμως μετά την επιστροφή των τραυματιών, το τοπίο αλλάζει. Ο Ολυμπιακός αποκτά βάθος και ποιότητα, κάτι που επιτρέπει στον προπονητή να διαθέτει αξιόπιστες επιλογές στα χέρια του. Σε όλες τις θέσεις; Όχι! Άλλωστε η έλλειψη δημιουργικών μέσων, είναι οφθαλμοφανέστατη...
Που πήγε η… απαλλαγή του Τζόλε;

Οι πρωταθλητές, δεν κατάφεραν να αποκτήσουν μέχρι σήμερα έναν αξιόλογο αριστερό μέσο. Όλοι γνώριζαν πως ο Τζόρτζεβιτς κάποτε θα αποχωρήσει, όλοι τον παρακολουθούσαν να μεγαλώνει, όμως η... απαλλαγή του δεν έπιανε λιμάνι!

Ο Λέτο δεν αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ, ο Μαρκ Γκονζάλες έγινε μια πολύ επιτυχημένη μεταγραφική σαπουνόπερα (ποτέ όμως παίκτης του Ολυμπιακού), ενώ ο Φερναντίνιο... έπεσε θύμα του έρωτα και προτίμησε να ακούσει την καρδιά του και όχι την τσέπη του, μένοντας τελικά στη Βραζιλία! Όσο για τους "ερυθρόλευκους", βολεύτηκαν με την έμπνευση της τελευταίας στιγμής του Σωκράτη Κόκκαλη, Ζαουάντ Ζαϊρί. Αν δεν είχε έρθει και ο Μαροκινός, τότε η απουσία αριστερού μέσου θα ήταν δυσβάσταχτη…

Το μπλοκάκι του Νινιάδη και ο μανδύας του Μήτρογλου!

Όμως ούτε το κενό του Μπελούτσι καλύφθηκε. Ο Ολυμπιακός επέλεξε και πάλι τη λάθος τακτική. Πρώτα πούλησε και μετά, αντί να έχει βρει ήδη τον επόμενο δημιουργικό μέσο, είπε "έχει ο Θεός" και πορεύτηκε χωρίς να έχει αυτός! Ο Κάλστρομ έγινε 10άδες φορές πρωτοσέλιδο, όμως παρέμεινε στη Γαλλία. Ο Μανσίνι ξίνισε τα μούτρα του στην πρόταση του Χρυσικόπουλου και ο Ολυμπιακός απέφυγε επιμελώς να βρει μια λιγότερο ουτοπική λύση, για να βγάλει τη χρονιά.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στην επιθετική γραμμή. Ο Κοβάσεβιτς σταμάτησε, ο Ντιόγκο δεν ήταν ποτέ φορ περιοχής και ο Μήτρογλου φόρεσε το μανδύα του "χωρίς τραυματισμούς σούπερ επιθετικού"! Το μπλοκάκι του Νινιάδη ήταν γεμάτο με ιδέες και τρόπους διαφυγής από την επιθετική πενία, όμως οι προτροπές του δεν εισακούσθηκαν (γιατί άραγε;)... Και μη μου μιλήσετε για ατυχία λόγω των τραυματισμών, γιατί οι μεγάλοι σύλλογοι οφείλουν να τους προβλέπουν και αυτούς.

Ο συνεπής Λούα Λούα και η μαγική τετράδα!

Ο Γενάρης δεν προσφέρετε για πλήρη ανοικοδόμηση, αλλά για μικρές διορθωτικές κινήσεις. Ο Λούα Λούα θα προσφέρει πολλές λύσεις, έστω και αν ορισμένοι τον λοιδορούν. Και είμαι σίγουρος ότι -για ευνόητους λόγους- τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, θα είναι το συνώνυμο της συνέπειας! Είναι σαφές όμως, πως το δημιουργικό πρόβλημα δε λύνεται έτσι. Ούτε φυσικά με παίκτες όπως ο Ούγκο και ο Πέντερσεν. Αντίθετα, ο Μπεν Αρφά σίγουρα θα μπορούσε να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό. Να γεμίσει την αριστερή πλευρά και μαζί με το Λούα Λούα, το Ζαϊρί και το Γκαλέτι, να αποτελέσουν μια μαγική τετράδα!

Αν σε αυτή τη... φαντεζί παρέα προσθέταμε και το Μαρέσκα μαζί με το Ντουντού (τον καλό Ντουντού και όχι αυτόν που βλέπουμε μέχρι τώρα) και τον Τοροσίδη, τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια υπερπλήρη μεσαία γραμμή, έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Ο πάγκος θα γέμιζε με ποδοσφαιριστές αξίας, ο ανταγωνισμός θα ήταν πιο έντονος και οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού θα αποκτούσαν και πάλι το αίσθημα κατωτερότητας, το οποίο -πολλές φορές στο παρελθόν- είχε χαρίσει τίτλους στους "ερυθρόλευκους".

Απαραίτητος ο Τοροσίδης, εκτός αν...

Απαραίτητος είναι και ο επιθετικός. Έστω και αν ο Ντάρμπισιρ βάζει 5 γκολ στις προπονήσεις! Και αν ο Έλτον Μπραντάο είναι αυτό που ψάχνει ο Ζίκο, τότε να τον αποκτήσει. Αν όμως υπάρχουν αμφιβολίες, τότε η διοίκηση ας κάνει και πάλι μια κίνηση αλά Ζαϊρί! Ο Τσέζαρεκ ετοιμάζει βαλίτσες, αφήνοντας τον Αστέρα. Γιατί να μη χαρίσει μερικές ανάσες στο Μήτρογλου και όσο για το... μπαμ, ας γίνει το καλοκαίρι..

Και κάτι τελευταίο. Το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Τοροσίδη, είναι άκρως κολακευτικό. Ο Ολυμπιακός όμως, δεν αντέχει αγωνιστικά να δώσει αυτή τη στιγμή τον 25χρονο. Μπορεί ο Γκαλίτσιος να έχει καπαρώσει τη θέση στο δεξί άκρο, όμως ο "Τόρο" είναι απαραίτητος για τον άξονα. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ζίκο δε δείχνει να υπολογίζει ιδιαίτερα τους Στολτίδη και Λεντέσμα. Εκτός αν αποκτηθεί ένας ισάξιος μέσος… Και δεν αναφέρομαι στον Κουμορτζί!

Ατομικό ξανά ο Ντουντού



Σε ρυθμούς ντέρμπι, ενόψει ΑΕΚ, κινούνται όλοι στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού και ο Ζίκο βλέπει πως το... οπλοστάστιο έχει γεμίσει όμως δεν αποκλείεται να έχει μια σημαντική απώλεια.

Ο λόγος για τον Ντουντού που για άλλη μια μέρα δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα και έτσι η συμμετοχή του στο ματς με τον Δικέφαλο την Τετάρτη στο "Γ. Καραϊσκάκης" κρίνεται αμφίβολη.

Αντίθετα, Ντάρμπισιρ και Λεντέσμα είναι στη διάθεση του Βραζιλιάνου τεχνικού, ο οποίος θα είναι εκείνος που θα πάρει και την τελική απόφαση για τον αν θα τους συμπεριλάβει στην 18άδα.

Αν πάντως ο Ντουντού τα καταφέρει και είναι έτοιμος με την ΑΕΚ, τότε ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί πάνοπλος για πρώτη φορά την φετινή σεζόν!






























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ