LA LIGA

Έχω τον Μέσι γι' αυτήν!

Έχω τον Μέσι γι' αυτήν!
Μεσι, Μπαρτσελονα

Φοβερό "El Clasico": Έξι γκολ, αποβολή, ευκαιρίες και τελικό σκορ 3-3. Δείτε τα γκολ της ματσάρας

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς σημείωσε και τα τρία γκολ της ομάδας του, το τελευταίο, μάλιστα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, με την Μπαρτσελόνα κυρίαρχη στο πρώτο και τη Ρεάλ σαφώς ανώτερη στο δεύτερο, εκμεταλλευόμενη, βέβαια, και το αριθμητικό της πλεονέκτημα (να σημειωθεί ότι προηγήθηκε τρεις φορές).
Πλέον, η Μπαρτσελόνα έφτασε τη Σεβίλλη στους 50 βαθμούς (με τους Σεβιγιάνους να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο), ενώ η Ρεάλ έχασε κι άλλο έδαφος στην κατάταξη (4η στους 45 πόντους).

2-2 στο 28'!
H Μπαρτσελόνα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο μέρος, όμως το ταμπλό με τη λήξη του έγραφε 2-2! Σε ένα σπουδαίο παιχνίδι, αντάξιο των ονομάτων των δύο ομάδων, στο 28ο λεπτό είχαμε δει ήδη τέσσερα τέρματα. Η Ρεάλ αιφνιδίασε και πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ στο 5ο λεπτό. Ο Ιγκουαΐν έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Τιράμ έδιωξε λανθασμένα την μπάλα και την έστρωσε άθελά του στον Ολλανδό επιθετικό, ο οποίος με δεξί φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βίκτορ Βαλντές.

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και αντέδρασαν άμεσα... Στο 10' το γύρισμα του Ετό από τα δεξιά δεν βρήκε αποδέκτη, όμως στο 11' ήρθε η ισοφάριση. Ο Ετό έβγαλε την κάθετη πάσα στον Μέσι, ο οποίος δεν ήταν σε θέση οφσάιντ και με αριστερό πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Οι φίλαθλοι των "μπλαουγκράνα", πάντως, δεν χαμογέλασαν για πολύ, καθώς στο 13' ο Φαν Νίστελροϊ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το 2-1 υπέρ των "μερένγκες". Ο Ολεγέρ παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμά του πάνω στον Γκούτι. Ήταν πέναλτι, σωστή απόφαση του διαιτητή.

Από το 15' και μετά, το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Μπαρτσελόνα. Στο 18', ο Ίκερ Κασίγιας "νίκησε" τον Σάμουελ Ετό σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα (28') ήρθε το 2-2. Ο Ροναλντίνιο ελίχθηκε από τα αριστερά, άλλαξε την μπάλα με τον Ετό, ο οποίος έστρωσε στον Βραζιλιάνο. Ο "Ρόνι" έκανε το δεξί σουτ, ο Κασίγιας απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Μέσι με αριστερό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στον ουρανό της μαδριλένικης εστίας.

Στο 32', ο Μέσι έφτασε μια ανάσα από το χατ τρικ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ετό έβγαλε τον Αργεντινό μέσο σε θέση βολής, αλλά το αριστερό πλασέ του τελευταίου κατέληξε άουτ. Στο 38', ο Βαλντές απέκρουσε σε κόρνερ το δεξί σουτ του Ιγκουαΐν, ενώ στο 39' ο Ετό μόνος του σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ, ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ροναλντίνιο στον Μέσι και σέντρα του Αργεντινού από τα δεξιά.

Ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους (44'), ο Κασίγιας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το μακρινό σουτ του Ινιέστα, όμως στο 45' οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Ολεγέρ μάρκαρε δυνατά τον Φερνάντο Γκάγκο, αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Οι γηπεδούχοι με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο!

Άλλο παιχνίδι στην επανάληψη

Ο Φρανκ Ράικαρντ απέσυρε από τον αγώνα τον Ετό και έβαλε τον Σιλβίνιο με την έναρξη της επανάληψης. Κίνηση που δεν είδαν με καλό μάτι οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα, έστω κι αν η ομάδα τους αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Οι γηπεδούχοι, λοιπόν, πρόσεξαν την άμυνά τους και έδωσαν χώρο στη Ρεάλ Μαδρίτης, που έψαξε ένα τρίτο γκολ. Ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος του πρώτου μέρους, κάτι απολύτως φυσιολογικό, καθώς τα δεδομένα της αναμέτρησης είχαν αλλάξει.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Φαν Νίστελροϊ να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 64'. Ο Ολλανδός άσος βρέθηκε απέναντι στον Βαλντές, ύστερα από την μπαλιά-τρύπα του Ιγκουαΐν, αλλά ο τερματοφύλακας των "μπλαουγκράνα" απέκρουσε σωτήρια. Ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δύο καλά σουτ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (67', 68'), αλλά ο Ισπανός πορτιέρο της "Μπάρτσα" αντέδρασε θετικά.

Η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ των Μαδριλένων, που στο 73' έφτασαν στο 3-2! Ο Γκούτι εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Σέρχιο Ράμος "νίκησε" στον αέρα τον Πουγιόλ και με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βαλντές κι ενώ αρχικά είχε βρει στο οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η ατομική προσπάθεια του Ινιέστα στο 75' δεν βρήκε στόχο (η μπάλα κατέληξε άουτ), ενώ στο 79' ο Μαρκές έπιασε ένα δυνατό δεξί σουτ στην κίνηση, αλλά ο Κασίγιας έδειξε την κλάση του και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το καλό δεξί σουτ του Ινιέστα στο 81', όταν η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κασίγιας, ήταν "προάγγελος" της αντεπίθεσης των γηπεδούχων, που στο 91' έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Ροναλντίνιο πάσαρε στον Μέσι, ο οποίος πέρασε εύκολα τον Ελγκέρα και με αριστερό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κασίγιας. Ήταν το 3-3, σε ένα ματς που δεν θέλουμε να ξεχάσουμε! H αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου στο κορυφαίο ντέρμπι του πλανήτη!

Παρακολουθήστε όλα τα γκολ και φάσεις από το 3-3 του el clasico, το ματς της χρονιάς:



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Φραν Ράικαρντ):

Βαλντές, Ολεγέρ, Πουγιόλ, Τιράμ, Μαρκές (81' Γκούντγιονσεν), Ντέκο (71' Μπελέτι), Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Ροναλντίνιο, Ετό (46' Σιλβίνιο).

Ρεάλ Μαδρίτης (Φάμπιο Καπέλο): Κασίγιας, Σαλγκάδο, Σέρχιο Ράμος, Ελγκέρα, Τόρες, Φερνάντι Γκάγκο, Ντιαρά, Γκούτι (82' Ντε Λα Ρεντ), Ραούλ (61' Ρομπίνιο), Ιγκουαΐν, Φαν Νίστελροϊ.

Διαιτητής: Ουντιάνο Μαγιένκο

Πέρασε από την έδρα της Λεβάντε η Βιγιαρεάλ



Νικήτρια πέρασε από την έδρα της Λεβάντε η Βιγιαρεάλ με σκορ 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και πέτυχαν στο 9ο λεπτό, γκολ με τον μόνιμο σκόρερ τους, τον Ντιέγκο Φορλάν, ύστερα από μπαλιά ακριβείας του Ματίας.

Η Λεβάντε προσπάθησε να αντιδράσει, όμως το γκολ του Σάλβα στο 29ο λεπτό δεν μέτρησε λανθασμένα ως οφσάιντ. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχε τις ευκαιρίες κυρίως με τον Σάλβα, όμως η Βιγιαρεάλ σκόραρε τελικά στο 72' ύστερα από δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Δανού επιθετικού, Γιον Νταλ Τόμασον.

Στο τελευταίο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν το ρυθμό του παιχνιδιού και κατάφεραν να... αποδράσουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο (10/3):
Λεβάντε-Βιγιαρεάλ 0-2 (9' Φορλάν, 72' Τόμασον)
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 (11', 28', 91' Μέσι-5', 13' Φαν Νίστελροϊ, 73' Σέρχιο Ράμος)
Κυριακή (11/3):
Σοσιεδάδ-Μαγιόρκα
Μπέτις-Σαραγόσα
Χετάφε-Ουέλβα
Ταραγόνα-Σεβίλλη
Θέλτα-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Σανταντέρ-Εσπανιόλ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια
Οσασούνα-Βαλένθια
















































TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ