"Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν"
Ο νομικός σύμβουλος της Superleague, Γιάννης Οικονομάκης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι είπε για την υπόθεση του Ηρακλή
Για την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και τις αποφάσεις που εκκρεμούν μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο νομικός σύμβουλος της Superleague, Γιάννης Οικονομάκης.
Ο κ. Οικονομάκης αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση του Ηρακλή και τι θα γίνει σε περίπτωση που τελικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης δικαιωθεί.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Οικονομάκης στον "NovaΣπορ Fm 94,6":
Για την υπόθεση του Ηρακλή και το τι θα κάνει η Superleague σε περίπτωση που ο "γηραιός" δικαιωθεί: " Αν ο Ηρακλής πάρει άδεια από την ΕΕΑ, λάβει άδεια από την επιτροπή αδειοδότησης και υπάρξει απόφαση που υποχρεώνει την Superleague να τον αποδεχτεί, τότε θα παίξει κανονικά στο πρωτάθλημα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι, δεν αντιδικεί η Superleague με τον Ηρακλή, ούτε παίρνει θέση στην αντιδικία του με τον Αστέρα Τρίπολης".
Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: " Η Superleague δεν αντέχει αυτό το κουτσουρεμένο πρωτάθλημα και δεν μπορεί να αποδεχθεί περαιτέρω κουτσούρεμα. Οφείλουμε να προστατέψουμε ως θέαμα και ως προϊόν το ποδόσφαιρό μας. Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα.
Πρωτάθλημα με πέντε ή έξι αγώνες κάθε αγωνιστική. Και άλλωστε, πρέπει να σεβαστούμε και τη NOVA, με την οποία έχουμε συνάψει συμφωνία. Όπως τονίσαμε και στην ανακοίνωσή μας, στο τελευταίο Δ.Σ., βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Εκκρεμούν οι υποθέσεις των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας, αλλά και του Ηρακλή και εδώ και στο CAS.
Πρότασή μας είναι να καλέσουμε όλους τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρούμε μία πρακτική λύση. Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν. Τα πράγματα φαίνεται πως έχουν τελματώσει. Αν βρούμε, όμως, μία λύση, πιστεύω ότι θα έχουμε αποτελέσματα".
Για τον λόγο για τον οποίο τα νομικά ζητήματα είναι τόσο περίπλοκα στο ποδόσφαιρο: " Οι αρμοδιότητες είναι ασαφείς και αντιφατικές. Ας πούμε, είναι μεγάλος γρίφος το αν το διαιτητικό δικαστήριο έχει αρμοδιότητα. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η απόφαση ενός νομικού. Εδώ που φτάσαμε, δεν πρέπει να αποδώσουμε ευθύνες. Καμιά φορά, η ζωή εξελίσσεται και είναι δύσκολο για το νομοθέτη να προβλέψει τόσο ακραίες καταστάσεις, όπως οι φετινές".