ΑΕΚ

Εγκρίθηκε η σύμβαση του προπονητικού

Εγκρίθηκε η σύμβαση του προπονητικού
κοσμος οπαδοι νεα φιλαδελδεια γηπεδο μακετα συλλαλητηριο

Εγκρίθηκε η σύμβαση με απόντα τον Νοτιά. Αδαμίδης, Χατζηχρήστος ψάχνουν και ρωτούν για Νέα Φιλαδέλφεια

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν παρέστη στη Γ.Σ. που ξεκίνησε στις 13.00 μ.μ. στα γραφεία της εταιρίας και ολοκληρώθηκε στις 16.35 μ.μ. Ωστόσο είχε τροφοδοτήσει με το απαραίτητο πληρεξούσιο τον επικεφαλής του νέου διοικητικού σχήματος Σταύρο Αδαμίδη.
Το ίδιο είχαν και οι Πέτρος Παππάς και Νάσος Θανόπουλος οι οποίοι θεώρησαν ότι δεν υπήρχε λόγος να παραβρεθούν στη Γ.Σ., άλλωστε οι τρεις άνδρες είχαν καταλήξει σε συμφωνία εδώ και αρκετές ημέρες και η σημερινή διαδικασία ήταν επί της ουσίας μια τυπική υπόθεση.

Οι διαφορετικές απόψεις

Αντιδράσεις για το περιεχόμενο της σύμβασης (όσον αφορά το ετήσιο μίσθωμά της, το πως θα μπορέσει η ΑΕΚ να το περάσει στην ιδοκτησίας της ύστερα από το πέρας της 12ετίας και άλλες λεπτομέρειες που αφορούν στο τι θα προβλέπει η τελική μορφή του έργου κι αν θα πρέπει να προκύψει νέο μίσθωμα για κατασκευές που θα γίνουν στο μέλλον και δεν ορίζονται μέσα από τη συγκεκριμένη σύμβαση) υπήρξαν, ωστόσο η πλειοψηφία ήταν στα χέρια του κ. Αδαμίδη και δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητηθεί.

Τη σύμβαση καταψήφισε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ (κάτοχος του 19% των μετοχών) η οποία δεν εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της Δημήτρη Χατζηχρήστο που αποχώρησε πριν από την έναρξη της Γ.Σ. διότι έπρεπε να ασχοληθεί με τρέχοντα ζητήματα της "μάνας ΑΕΚ".

Το ίδιο έπραξε και η Ένωση 1924 η οποία συμπλέοντας με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, ζήτησε μείωση του ετήσιου μισθώματος τουλάχιστον κατά 20% σε ετήσια βάση.

Η σύμβαση εγκρίθηκε με τους όρους που είχαν γίνει γνωστοί τις τελευταίες ημέρες. Η ΑΕΚ θα καταβάλει ενοίκιο 600.000 για δύο γήπεδα και το κτίριο και 720.000 όταν θα κατασκευαστεί και το τρίτο γήπεδο. (H επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ για τις αποφάσεις της ΓΣ, βρίσκεται στο τέλος της σελίδας)

Σημαντική παράμετρος

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι από το τελικό κείμενο (το οποίο θα δημοσιοποιηθεί όταν υπογραφεί από τα συμβαλλόμενα μέρη) της (δωδεκαετούς) ενοικίασης και μετέπειτα ενδεχόμενης πώλησης (το καλοκαίρι του 2022) του προπονητικού κέντρου, αφαιρέθηκε μια παράμετρος που θα διευκολύνει την ΠΑΕ να γίνει ιδιοκτήτρια του έργου.

Η σύμβαση θα αναφέρει ότι από το ποσό που θα οριστεί από τον κ. Νοτιά (ανάλογα με τον τιμάριθμο της εποχής) σε δώδεκα χρόνια, ως τιμή πώλησης του προπονητηρίου θα αφαιρεθούν τα μισθώματα όλων των περασμένων ετών (κατά προσέγγιση 7,2-8,5 εκατ. ευρώ).

Όλα για τη Νέα Φιλαδέλφεια

Τον αρχιτέκτονα Στέλιο Αγιοστρατίτη επισκέφτηκαν σήμερα (στο τεχνικό γραφείο του στην Εκάλη) ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης και ο ομόλογος του της Ερασιτεχνικής Δημήτρης Χατζηχρήστος. Αντικείμενο συζήτησης; Οι πιθανότητες κατασκευής ενός αθλητικού κέντρου (με προτεραιότητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο άνθρωπος που είχε συλλάβει και σχεδιάσει το πρότζεκτ "Αγία Σοφιά" -όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης επιχειρούσε να αναλάβει την Ερασιτεχνική αλλά την τελευταία στιγμή, ο Ντέμης Νικολαΐδης κατάφερε να αποτρέψει τα περισσότερα μέλη της μάνας ΑΕΚ από το ψηφίσουν τον "κακό τίγρη" ακυρώνοντας το φιλόδοξο σχέδιό του για κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια με σκοπό να προωθήσει το φιάσκο του σκουπιδότοπου στον ΟΔΔΥ- ήταν ξεκάθαρος:

"Γήπεδο μπορεί να κατασκευαστεί! Ένα αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο με λιτούς εμπορικούς χώρους είναι ένας απόλυτα εφικτός στόχος. Πρέπει ωστόσο να χρηματοδοτηθεί από φυσικό πρόσωπο και αυτό είναι το μεγάλο θέμα διότι απαιτούνται πολλά χρήματα και κάποιος πρέπει να μπει μπροστά όπως ο Μελισσανίδης το 2005, όταν είχε δεσμευτεί ότι θα δώσει 20 εκατ. ευρώ από την τσέπη του", οι ξεκάθαρες κουβέντες του επιτυχημένου αρχιτέκτονα.

Ας ψάξουν και στο Υπουργείο Οικονομικών

Είναι δυνατόν όμως ένα σχέδιο που έχει απορριφθεί πολλάκις ως ανέφικτο να εξελιχθεί «υλοποιήσιμο» με κάποιες τροποποιήσεις και να συμβάλει ώστε η Ενωση να αποκτήσει το γήπεδο που εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια ονειρεύεται;

Αυτή πάντως είναι πλέον η κοινή φιλοδοξία ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι μάνα ΑΕΚ παλαιότερα (και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2007 επί προεδρίας Ανατολιωτάκη) είχε καταθέσει στο Υπουργείο Οικονομικών τροποποιημένη την πρώτη πρόταση του Γιάννη Γρανίτσα για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στη Νέα Φιλαδέλφεια το οποίο θα περιελάμβανε τα εξής:

Γήπεδα ποδοσφαίρου (32.000 θέσεων), μπάσκετ και βόλεϊ (χωρητικότητας 7.000 και 1.200 θεατών αντιστοίχως), καθώς επίσης κολυμβητήριο και αίθουσες για τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά τμήματα. Επίσης στο διαφοροποιημένο σχέδιο προβλέπεται επίσης η ύπαρξη 14.500 τ.μ. εμπορικών χώρων και περίπου 1.500 θέσεις πάρκινγκ.

Χαμηλά ο πήχης

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να αποκτήσει στη συγκεκριμένη περιοχή γήπεδο όπως το ονειρευόταν ο πρώην πρόεδρος Ντέμης Νικολαΐδης, δηλαδή με ένα υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο να αποτελεί το κίνητρο για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές - κατασκευαστές ώστε να χτιστεί με αυτοχρηματοδότηση.

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω της πολεοδομικής λογικής που επικρατεί στη Νέα Φιλαδέλφεια» τόνισε ο Αγιοστρατίτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξήγησε ότι δύο σχέδια που είχε επιμεληθεί ο Γρανίτσας είναι παντελώς άκυρα με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Εξυπακούεται ότι είναι αδύνατον να πειραχθεί το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, οπότε όπως έχουν τα πράγματα, εφικτή είναι μόνο η κατασκευή ενός αμιγώς ποδοσφαιρικού γηπέδου (28-32.000 θέσεων) με κάποιες πρόσθετες εγκαταστάσεις για τις ανάγκες των ποδοσφαιρικών τμημάτων. Το θέμα είναι πλέον ποιος θα το χρηματοδοτήσει σε τόσο δύσκολους οικονομικούς καιρούς κι ενώ για την ΑΕΚ «τρέχουν» ήδη ένω σωρό υποχρεώσεις.

Το μνημόνιο που ξεχάστηκε...

Εκτός των άλλων η ΑΕΚ πρέπει να βρει και άκρη με τη νέα κυβέρνηση, αφού η απελθούσα την έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Ποιος ξεχνάει άλλωστε το περίφημο μνημόνιο συνεργασίας που φέρει τις υπογραφές του τέως Υπουργού Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, τους τέως Υφυπουργό Πέτρου Δούκα και του πρώην πρόεδρου της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαΐδη;

Το οποίο υποτίθεται ότι δέσμευε την (τέως) Κυβέρνηση για την παραχώρηση της έκτασης του Ο.Δ.Δ.Υ. (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού) στα Ανω Λιόσια. Όλοι τότε (6/09/2007) μιλούσαν για μια άκρως ευνοϊκή εξέλιξη για την ΑΕΚ η οποία ωστόσο δεν την κατοχύρωσε σε τίποτα!

Τότε, μέσω του εν λόγω μνημονίου είχε εκτιμηθεί ότι η κατασκευή και λειτουργία γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή της Μαγουλέζας στον Δήμο των Ανω Λιοσίων, είναι οικονομικά βιώσιμη και για τη λειτουργία γηπέδου διεθνών προδιαγραφών αλλά και για την βελτίωση μιας υποβαθμισμένης περιοχής. Κυρίως λόγω της ύπαρξης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες αφού ουδέποτε συστάθηκε η ομάδα εργασίας από το Υπουργείο Οικονομίας η οποία θα υποτίθεται ότι θα συνεργαζόταν με την ΠΑΕ ΑΕΚ ώστε εντός τριμήνου από την υπογραφή του μνημονίου να ανακοινωθεί η επιλεγείσα διαδικασία για την πραγμάτωση του έργου. Πέρασαν δυόμισι χρόνια και η ΑΕΚ παραμένει τσιγγάνα...

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΑΕΚ

" Σήμερα, την 23/04/2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα αρμοδιότητάς της:

1. Αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών συνολικά για το ποσό των 8.000.000 με την έκδοση 1.388.890 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,20 ΕΥΡΩ η κάθε μία, εκ των οποίων 1.388.890 μετοχές θα διατεθούν ως εξής: 1.250.000 μετοχές θα διατεθούν, κατά τη διακριτική ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου, σε νέους επενδυτές με τιμή διαθέσεως 6,4 ΕΥΡΩ καθεμιάς, ώστε να καλυφθεί και το ποσοστό 10%, ήτοι 138.890 μετοχές που θα διατεθούν στο Σωματείο κατά το άρθρο 71 του Ν. 2725/1999, ως ισχύει, της δε υπέρ το άρτιον διαφοράς εκ ποσού ΕΥΡΩ 6.333.332,00 αγομένης σε πίστωση του Λογαριασμού «Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον.

2. Η προθεσμία καταβολής του ποσού αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ορίσθηκε εντός τεσσάρων (4) μηνών, ήτοι μέχρι την 22 Αυγούστου 2010.

3. Περαιτέρω, αποφασίστηκε, σε περίπτωση μερικής κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου, να προβλεφθεί η δυνατότητα αύξησής του μέχρι του ποσού της κάλυψης.

4. Επίσης αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

5. Επιπλέον, αποφασίστηκε να αποκλεισθεί το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων για την συγκεκριμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

6. Αποφασίστηκε να τροποποιηθούν τα άρθρα 8, 9 και 14 του καταστατικού της ΠΑΕ ΑΕΚ, στα πλαίσια της εναρμόνισης αυτού με τις διατάξεις του κωδικοποιημένου νόμου 2190/1920 "Περί ανωνύμων εταιρειών και άλλες διατάξεις" ως ισχύει μετά την τροποποίησή του με το Ν. 3604/2007.

7. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύμβαση μίσθωσης του νέου αθλητικού κέντρου της ΑΕΚ Π.Α.Ε. με την εταιρεία ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Α.Ε., όπως επίσης χορηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο η άδεια να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υπογραφή τόσο αυτής όσο και οιασδήποτε περαιτέρω τροποποίησής της. Η μειοψηφία διαφώνησε μόνο ως προς το μίσθωμα αυτής, καθόσον επιθυμούσε να είναι 20-25% χαμηλότερο.

8. Χαιρετίστηκε η προοπτική συμμετοχής του φιλάθλου σε κάθε επίπεδο συναπόφασης και εξουσίας της εταιρίας.

Για την ΠΑΕ ΑΕΚ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο"

Τα εισιτήρια του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Την προσεχή Δευτέρα 26 Απριλίου τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα της 1ης αγωνιστικής των Play Οff ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (Τετάρτη 28/4, 16:45). Οι φίλαθλοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν σε ώρες καταστημάτων από τα εξής σημεία:

• aekshop 1: Γράμμου 69-71, Μαρούσι τηλ. 210-8064210
• aekshop 2: Σμύρνης 3, Νέα Φιλαδέλφεια τηλ. 210-2525784
• aekshop 4: Λεωφόρος Θηβών 376, Αιγάλεω τηλ. 210-5317482
• aekshop 6: Ηλιουπόλεως 105, Δάφνη τηλ. 210-9735470

Εισιτήρια θα πωλούνται και από το εκδοτήριο του ΟΑΚΑ (σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη»), ώρες 11:00 - 18:00, ενώ την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσουν όλα τα εκδοτήρια ως εξής:

• σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και Λ. Κύμης, από τις 11:00 έως και 30’ μετά την έναρξη του αγώνα.
• εκδοτήριο μπάσκετ και εκδοτήριο θύρας 12, από τις 13:30 έως 30’ μετά την έναρξη του αγώνα.

Επίσης, οι φίλαθλοι μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aekfctickets.gr ή καλώντας στα τηλέφωνα 210-8056740 και 801 100 21-21 (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00). Όσοι αγοράσουν τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου θα μπορούν να τα παραλάβουν από ειδικά ταμεία, προσκομίζοντας τον αριθμό της παραγγελίας και την ταυτότητά τους στα παρακάτω εκδοτήρια:

εκδοτήριο Ειρήνης, εκδοτήριο Μπάσκετ και εκδοτήριο Θύρας 12.

Αυτά θα λειτουργήσουν μόνο την ημέρα του αγώνα από τις 14:00 μέχρι και 10’ μετά την έναρξη της αναμέτρησης.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:

ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Θύρες 1, 2, 15, 16, 35 : 20€ (Παιδικά 10€)
Θύρες 4, 5, 13, 14, 31 : 25€ (Παιδικά 10€)
Θύρες 7, 8, 9, 10, 11, : 40€ (Παιδικά 15€)
Θύρα 29 : 70€ (Παιδικά 25€)
Θύρες P1, P2 : 130€ (Παιδικά 30€)
ΑΜΕΑ 13, 15: 10€

• Υπενθυμίζουμε στους φιλάθλους ότι τόσο κατά την αγορά όσο και κατά την προσέλευση στο γήπεδο απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης.

• Απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίου σε ανηλίκους. Γι αυτό το λόγο παιδικά εισιτήρια θα μπορούν να προμηθευτούν μόνο ενήλικοι που αγοράζουν κανονικό εισιτήριο ή είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας.

• Λόγω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, παρακαλούνται οι φίλαθλοι που έχουν πρόθεση να αγοράσουν εισιτήρια την ημέρα του αγώνα όπως προσέλθουν έγκαιρα στο γήπεδο (τουλάχιστον μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα), ενώ κατά την προσέλευση τους στα εκδοτήρια θα είναι καλό να έχουν αποφασίσει πόσα εισιτήρια και σε ποια θύρα επιθυμούν να αγοράσουν. Επίσης, εάν έχουν το ακριβές αντίτιμο, μπορεί να επισπεύσει την εξυπηρέτηση όλων των φιλάθλων.














































































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ