ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εγκρίθηκε το ομολογιακό

Εγκρίθηκε το ομολογιακό
INTIME SPORTS

H Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενέκρινε το ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκ. ευρώ.

H Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενέκρινε το ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκ. ευρώ. Η Sortivo International Ltd είναι η εταιρεία υπογράφει τη δανειακή σύμβαση. Παραιτήθηκαν της διαδικασίας οι Νικόλας Πατέρας, Ανδρέας Βγενόπουλος και η εταιρία.

Όπως αναμενόταν η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενέκρινε το ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκ. ευρώ για να προχωρήσει η μοναδική εισροή κεφαλαίων στο ταμείο του συλλόγου και να πληρωθούν οι άμεσες υποχρεώσεις.

Εξυπακούεται πως τα χρήματα δεν αρκούν για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της ΠΑΕ, όμως στο δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου δεν προβλέπεται άλλη πηγή χρηματοδότησης και ως εκ τούτου, η παρουσία τους δίνει πολλές λύσεις.

Όπως είπε ο κ. Αλαφούζος κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης το συγκεκριμένο ομολογιακό δάνειο έχει το μικρότερο δυνατό επιτόκιο, ενώ η αποπληρωμή είναι επταετής.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία που υπογράφει τη δανειακή σύμβαση είναι η Sortivo International Ltd, η οποία είναι υπό τον έλεγχο του Γιάννη Αλαφούζου όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, ενώ ξεκαθάρισε ότι ήδη έχει προεισπραχθεί 1,5 εκ. ευρώ από το συγκεκριμένο δάνειο.

Το σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι αν η ΠΑΕ δεν αποπληρώσει το δάνειο, το ποσό που θα περισσέψει θα μετοχοποιείται και μέσω της εταιρείας οι μετοχές θα περνάνε στη Παναθηναϊκή Συμμαχία, κάτι που σημαίνει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν θα έχει προσωπικές μετοχές στη "πράσινη" ΠΑΕ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ