ΑΕΚ

Είμαι το αφεντικό!

Είμαι το αφεντικό!
Σωτήρης Κυργιάκος

Ο Νίκος Νοτιάς, με μια λιτή ανακοίνωση σταματήσει τις πρόωρες σεναριολογίες για το διοικητικό status

"Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, η ΠΑΕ ΑΕΚ κάνει σαφές, ότι ο αντιπρόεδρος και μεγαλομέτοχος του συλλόγου κ. Νίκος Νοτιάς είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της ΠΑΕ το τελευταίο διάστημα και όπως έχει τονίσει θα συνεχίσει να το πράττει" αναφέρει η ανακοίνωση. Η οποία προφανώς αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας με τον εξής σκοπό και στόχο:
Αφενός ο μεγαλομέτοχος βαρέθηκε να ακούει και να διαβάζει για τους επίδοξους επενδύτες που θα εμφανιστούν για να βγάλουν την ΑΕΚ από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει κι αφετέρου για να θυμίσει ότι η ομάδα έχει αφεντικό το οποίο αποφασίζει και πληρώνει από την τσέπη του. Διότι εδώ και καιρό, οι λοιποί μέτοχοι έχουν βγάλει την ουρά τους απέξω και κάποιος έπρεπε επιτέλους να το πει αυτό. Κι ο Νοτιάς το έπραξε σε μια περίοδο που τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Συνεχίζει μόνος του

Η πραγματικότητα στην ΑΕΚ είναι αυτή: υπάρχει μόνο ο Νίκος Νοτιάς για να βάζει τα χρήματα που απαιτούνται, να καλύπτει τα δάνεια και τις υποχρεώσεις προς τους ποδοσφαιριστές, να κρατά την ομάδα όρθια. Οι λοιποί επενδυτές από την ομάδα που ξεκίνησε ως αγαπημένη παρέα το καλοκαίρι του 2004, είτε έχουν πηδήξει εδώ και καιρό από το καράβι παραιτούμενοι από τα αξιώματα που είχαν, είτε παρατηρούν α-μέτοχοι στα οικονομικά ανοίγματα της ομάδας διατηρώντας τα πόστα τους ως απλοί σύμβουλοι του Νοτιά.

Το θέμα είναι ότι ο Νοτιάς τονίζει πως παραμένει στις επάλξεις, αλλά δεν αναφέρει κάτι νεότερο για την ταμπακέρα. Όπως ποια ακριβώς είναι τα οικονομικά ανοίγματα της ομάδας, ποιο θα είναι το καλοκαιρινό μπάτζετ, σε ποια φάση βρίσκονται η κατασκευή του προπονητικού κέντρου και οι εξελίξεις στο γηπεδικό, ή ποιες είναι τελικά οι δικές του προθέσεις για την ΑΕΚ.

Όταν ένας μεγαλομέτοχος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, οφείλει να μιλάει με ανοιχτά χαρτιά για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα που πορεύεται υπό την σκέπη του. Αυτό πιθανώς θα το πράξει μετά τη συνάντηση με τον Μπάγεβιτς και τον πρόεδρο Νίκο Θανόπουλο, άλλωστε έχει δεσμευτεί στον προπονητή ότι δεν θα μείνει τίποτε κρυφό από τους φίλους της ΑΕΚ. Ως τότε αυτοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο από το να κρατούν την υπόσχεσή του ότι θα συνεχίζει να χρηματοδοτεί την ομάδα και να περιμένουν να ανοίξει τα χαρτιά του και (επιτέλους) να μιλήσει δημόσια για το κιτρινόμαυρο όραμά του.

Ανεβαίνει ο αρχηγός

Λίγοι ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να απουσιάσει από τον τελικό του κυπέλλου ο Σωτήρης Κυργιάκος εξαιτίας ενός μυϊκού τραυματισμού. Ο αρχηγός, γνωστός για το πάθος και τον δυναμισμό του, ανέβασε ρυθμούς στη σημερινή προπόνηση, ακολούθησε μέρος της προπόνησης και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρίσκεται στην ενδεκάδα της ΑΕΚ στις 2 Μαΐου.

Μάλιστα, όπως έγραψε χθες το SPORT 24, δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Όχι απλώς για να βρίσκεται κοντά στην ομάδα αλλά και ενδεχομένως για να πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής. Εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες του αγώνα και η κατάστασή του.

Σε καλό δρόμο βρίσκεται επίσης η αποθεραπεία των Ραφίκ Τζεμπούρ και Χουανφράν οι οποίοι συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί ξεχωριστά για τον καθένα κι έκαναν τρέξιμο δίχως να αισθανθούν ιδιαίτερες ενοχλήσεις. Ο γαλολαγερινός φορ κι ο ισπανός αμυντικός δίνουν μάχη με το χρόνο κι όσο η κατάστασή του βελτιώνεται από μέρα σε μέρα, αυξάνονται και οι πιθανότητες να τα καταφέρουν. Αν τελικά θα είναι διαθέσιμοι, θα φανεί προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας - αρχές της επομένης.

Ο Αντώνης Ρίκκα και ο Παναγιώτης Λαγός ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και παραμένουν εκτός μάχης, άγνωστο για πόσο ακόμα. Ο πρώτος πάντως βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στην επιστροφή του, ίσως μάλιστα να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μέσα στον Μάιο! Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το κυριακάτικο ματς απέναντι στον Εργοτέλη θα συνεχιστεί αύριο, όταν και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (όπως άλλωστε το συνηθίζει τη συγκεκριμένη ημέρα) θα αναλύσει το πλάνο του στους ποδοσφαιριστές δείχνοντας και ποια ενδεκάδα προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει.

Ευκαιρίες σε νέους

Λόγω των πολλών απουσιών λόγω καρτών και τραυματισμών _ έξι παίκτες (ανάμεσά τους και ο Κυργιάκος) δεν υπολογίζονται για το αρχικό σχήμα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ζεράλδο Άλβες _ ίσως δοθεί χρόνος συμμετοχής σε παίκτες που είτε δεν παίζουν συχνά, είτε σπανίως βλέπουν ενδεκάδα, όπως οι Πλιάτσικας, Παυλής, Χέτεμαϊ, Ντιουφ, Κουτρομάνος και Γκέντσογλου.

Ο προπονητής τόνισε στους ποδοσφαιριστές ότι ο αγώνας της Κυριακής έχει τη δική του βαθμολογική σημασία, ασχέτως με το ότι αναγνωρίζει ότι είναι λογικό το μυαλό όλων να ταξιδεύει κυρίως στον τελικό του Κυπέλλου. Ωστόσο για κάποιους ίσως είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που θα έχουν φέτος να αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση (και) στο ρόστερ της ερχόμενης περιόδου. Και όπως λένε οι πληροφορίες μας δεν είναι λίγοι…

Το Σάββατο τα εισιτήρια

Τα 23.547 εισιτήρια που θα παραλάβει η ΠΑΕ ΑΕΚ θα τεθούν προς διάθεση το ερχόμενο Σάββατο. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα ο τρόπος που θα τα προμηθευτούν οι φίλοι της ΑΕΚ καθώς είναι γνωστό ότι για κάποιες ημέρες και προφανώς για κάποιο αριθμό εισιτηρίων θα δοθεί προτεραιότητα στους κατόχους των καρτών διαρκείας. Πάντως το πώς τελικά θα γίνει η διάθεση των εισιτηρίων του τελικού αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει ως την Παρασκευή.

Το παρών στον τελικό της 2ας Μαίου θα δώσει και ο μεγαλομέτοχος και βασικός χρηματοδότης της ομάδας Νίκος Νοτιάς. Μετά το πέρας του τελικού θα ξεκινήσει ο κύκλος των καθοριστικών συζητήσεων με τους λοιπούς βασικούς μετόχους, τον τεχνικό διευθυντή Στέλιο Μανωλά και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για το πώς θα πορευτεί η ομάδα την επόμενη σεζόν, εφόσον δεν προκύψει ενδιαφερόμενος (διοικητικός) συμπαίκτης.






























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ