ΑΕΚ

"Είμαστε ενωμένοι"

"Είμαστε ενωμένοι"
INTIME SPORTS

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Βαγγέλης Αρναούτογλου Ύστερα από μια εβδομάδα στην… (τρόπον τινά) απομόνωση της ατομικής προπόνησης, ο νεοαποκτηθείς αριστερός μπακ Κλαούντιο Νταντόμο ενσωματώθηκε στο σύνολο και έδειξε να το απολαμβάνει. Το Sport24.gr δεν έχασε την ευκαιρία και τον «ανέκρινε» με την κάμερά του.

" Ναι είναι αλήθεια ότι νιώθω πολύ πιο όμορφα που μέσα από την αποθεραπεία μου κατάφερα να επανέλθω σιγά σιγά σε καλό επίπεδο. Δεν είμαι ακόμα έτοιμος να παίξω, όμως σύντομα θα είμαι και ανυπομονώ γι αυτό", μας είπε ο ουρουγουανός αριστερός μπακ.

Δεν βλέπει πλέον την ώρα να κλωτσήσει μπάλα ύστερα από περίπου δέκα ημέρες αδιάκοπου και κάποιες φορές εντελώς μοναχικού τρεξίματος γύρω γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Πάλι καλά που του έκανε παρέα ο ακούραστος Νίκος Πανταζής ο οποίος του έδινε και το ρυθμό.

Ο Νταντόμο τόνισε επίσης ότι νιώθει πολύ εξοικειωμένος με το νέο περιβάλλον του καθώς τον βοήθησαν εξ αρχής σε αυτό οι λάτιν ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και ειδικότερα ο Ισμαελ Μπλάνκο με τον οποίο άλλωστε μοιράζονται και τον ελεύθερο χρόνο τους.

" Είναι όλοι πολύ καλοί μαζί μου. Με βοήθησαν από την πρώτη μέρα και δεν υπήρξε στιγμή που να αισθάνθηκα άβολα. Η ομάδα έχει εξαιρετικά παιδιά και το κλίμα είναι άψογο. Δεν ξέρω τι συνέβη πέρυσι, όμως αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι όλοι θέλουν και προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα και είμαστε ενωμένοι".

Δείτε και ακούστε τι δηλώνει ο Νταντόμο στην κάμερα του Sport24.gr:

O ουρουγουανός αριστερός μπακ δήλωσε επίσης:

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα; Το κλίμα γενικά;

" Η ομάδα με υποδέχθηκε πάρα πολύ καλά. Αισθάνομαι πολύ άνετα από την πρώτη στιγμή. Έχω με τους Ισπανόφωνους ένα δέσιμο, αλλά δεν έχω πρόβλημα να καθίσω και με τους υπόλοιπους να πιω ένα καφέ".

Τι καφέ πίνεις; Φραπέ;

" Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχω δοκιμάσει. Βλέπω τους άλλους να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν με ένα ποτήρι καφέ, αλλά ακόμη δεν έχω δοκιμάσει".

Κάτι άλλο ελληνικό που σου έχει κάνει εντύπωση;

" Τα κοινά που έχω βρει είναι το κλίμα της Ελλάδας. Οι συνήθειες που έχουν οι Έλληνες. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι τα ελληνικά γράμματα".

Κάποιες ελληνικές λέξεις έχεις μάθει;

" Ευχαριστώ, καλησπέρα, καλημέρα, καληνύχτα".

Είναι εκνευριστικό που δεν συμμετέχεις ακόμη στις προπονήσεις;

" Δεν θα έλεγα ότι με εκνευρίζει. Θα έλεγα με στεναχωρεί περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι η αποθεραπεία μου πάει πολύ καλά και θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτό και το ιατρικό επιτελείο".

Μπορεί να πάρεις θέση βασικού στην ΑΕΚ σε μία θέση που έχει προβλήματα για χρόνια;

" Σίγουρα η απόφαση αν θα παίξω ή όχι δεν είναι δική μου. Έχω έρθει όμως για να παίξω. Πρώτος στόχος μου είναι η αποθεραπεία για να μπω καλά στην ομάδα. Αν υπήρχε πρόβλημα στην ομάδα σε αυτή τη θέση, στόχος μου είναι να το λύσω".

Είναι ένα προσωπικό στοίχημα να πετύχεις στην ΑΕΚ;

" Βρίσκομαι σε μία ομάδα στην οποία έχω δει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Έχω πανηγυρίσει Κόπα Λιμπερταδόρες. Σίγουρα είναι θετικό όταν τελειώνει η χρονιά να χαίρεσαι με το αποτέλεσμα, αλλά για να έχεις μία γερή βάση αποτελεί η προετοιμασία. Η βάση είναι η δουλειά και μακάρι στο τέλος να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".

Αν σου έλεγε κάποιος ότι πριν από τρεις μήνες τα αποδυτήρια της ΑΕΚ δεν ήταν και σε τόσο καλή κατάσταση. Έτσι όπως βλέπεις τώρα το κλίμα, θα το πίστευες;

" Δεν ξέρω αν υπήρχαν ή όχι προβλήματα τους προηγούμενους μήνες. Τώρα βλέπω ένα συγκροτημένο σύνολο. Όλους να δουλεύουν και μία καλή διάθεση τόσο στις προπονήσεις όσο και στον ελεύθερό μας χρόνο".

Πόσο δύσκολη είναι η συμβίωση στο δωμάτιο με τον Μπλάνκο;

" Η αλήθεια είναι ότι με τον Μπλάνκο έχουμε καλύτερες σχέσεις γιατί είμαστε στο ίδιο δωμάτιο".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ