ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Είμαστε μια ομάδα..."

"Είμαστε μια ομάδα..."
Βίκτορ, Παναθηναϊκός

Οι δύο Victor... Μουνιόθ και Σάντσεθ μίλησαν για το μέλλον του "τριφυλλιού". Mέτρα για οπαδούς

Ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία για τη συνέχεια επέστρεψε πάλι στο "πράσινο" στρατόπεδο κάτι που φάνηκε λίγα λεπτά μετά την λήξη του ντέρμπι από τον κ. Τεροβίτσα.

Η διαφορά από την κορυφή στο πρωτάθλημα μειώθηκε σε απόσταση βολής, η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη αλλά το σημαντικότερο είναι το πρόσωπο αλλαγής που παρουσιάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι ο Παναθηναϊκός που σε συνάρτηση με την αρχή της χρονιάς αρχίζει να δείχνει ΟΜΑΔΑ.

Μουνιόθ: "Είμαστε ομάδα..."

" Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι είμαστε μια ομάδα και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Συγχαρητήρια για την σπουδαία αυτή νίκη που πετύχατε. Σας ανήκει... σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Και όσους ήσασταν βασικοί και όσοι παίξατε από τον πάγκο" ήταν μερικά από τα λόγια που είπε στους παίκτες του ο "πρωτεργάτης" της επιτυχίας αυτής, Ισπανός τεχνικός που σίγουρα πνέει σε πελάγη ευτυχίας αλλά δείχνει ωστόσο προσγειωμένος προς τους παίκτες του.

Το πρωί της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, ο 49χρονος προπονητής εκτός από τα συγχαρητήρια που μοίρασε έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σωστό τρόπο παιχνιδιού που χάρη στην ομαδικότητα... κατάφεραν νικήσουν ένα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Παράλληλα τους μίλησε και για το παιχνίδι νοκ-αουτ Κυπέλλου με τον Θρασύβουλο στην Φυλή (08/11, 16:00-ΝΕΤ).

Η προετοιμασία του αγώνα με την ομάδα της Β' Εθνικής ξεκίνησε ήδη αλλά στην προπόνηση της Δευτέρας όσοι αγωνίστηκαν εναντίον του Ολυμπιακού έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι ακολούθησαν "ζέσταμα" και συνέχισαν με ασκήσεις στο κράτημα της μπάλας, σουτ και ταχύτητες. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με "οικογενειακό" δίτερμα. Οι Ιγκόρ Μπίσκαν και Ηλίας Κώτσιος έκαναν θεραπεία ενώ οι Έκι Γκονζάλες και Αντρέας Ίβανσιτς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Βίκτορ Σάντσεθ: "Τους φάγαμε..."


Ευτυχισμένος με την επιλογή του να έρθει στον Παναθηναϊκό, απόλυτα ικανοποιημένος με τα όσα συνάντησε στην Παιανία αλλά... τρελαμένος από την νίκη του επί του Ολυμπιακού αλλά και την συμπεριφορά των οπαδών του εμφανίστηκε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, Βίκτορ Σάντσεθ μιλώντας σε Ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Με τίτλο... " Βίκτορ, ο ήρωας της ημέρας: Πάμε για το πρωτάθλημα" ο πρόλογος της συνέντευξης του Ισπανού παίκτη αναφέρει συγκεκριμένα: " Ο Βίκτορ Σάντσεθ Ντελ Άμο είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας στην Ελλάδα. Ο Τύπος τον αποκαλεί "αόρατο" και είναι βασικό θέμα σε όλες τις εφημερίδες της Αθήνας. Μια σέντρα του, καλή και... δηλητηριώδης, χάρισε τον θρίαμβο στον Παναθηναϊκό με 1-0 απέναντι στον Ολυμπιακό, στο πιο παθιασμένο ντέρμπι της πόλης. Η ομάδα του βρίσκεται στη δεύτερη θέση, δυο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Με έναν ακόμα ισπανό, τον Βίκτορ Μουνιόθ, στον πάγκο του, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει για την κατάκτηση του τίτλου".

Πως ήταν η επόμενη μέρα σου μετά το ντέρμπι;

" Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα. Ξύπνησα και νιώθω την αγάπη του κόσμου. Δώσαμε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, έχουμε βελτιωθεί στα τελευταία παιχνίδια και είμαστε μέσα σ’ όλους τους στόχους μας. Η χθεσινή νίκη μας έδωσε κι ένα ψυχολογικό προβάδισμα, καθώς σημειώθηκε απέναντι σ’ έναν από τους αντιπάλους μας για τον τίτλο".

Πως είναι η ατμόσφαιρα του ντέρμπι στην Αθήνα;
" Ηταν πολύ καυτή. Ο κόσμος ζει τον αγώνα από το πρώτο λεπτό. Είναι ότι ακριβώς βλέπουμε στην τηλεόραση, όταν παίζουν ελληνικές ομάδες. Υπάρχει ένταση και πάθος".

Θεωρείς ότι ήσασταν ανώτεροι απέναντι στον Ολυμπιακό;
" Ο Ολυμπιακός θα ήταν ευχαριστημένος και με την ισοπαλία. Η αλήθεια είναι πως τους... φάγαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν τους αφήσαμε καμία στιγμή να κάνουν το παιχνίδι τους και γι αυτό νικήσαμε δίκαια".

Ηταν το καλύτερο παιχνίδι σου στο πρωτάθλημα;
" Πέρασα μερικούς άσχημους μήνες εξαιτίας του τραυματισμού μου. Ακόμη έχω κάποιες ενοχλήσεις, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να έχω συνέχεια στην απόδοσή μου. Στα πέντε τελευταία παιχνίδια έχω παίξει καλά και δείχνω να επιστρέφω σε καλή κατάσταση. Στο γκολ έκανα μια κλειστή σέντρα, βρήκε σ’ έναν παίκτη και κατέληξε στα δίχτυα. Ξεσηκώθηκε όλο το γήπεδο και οι οπαδοί μας το πανηγύρισαν πάρα πολύ έντονα".

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα σου;
" Πρέπει να σφίξουμε τα δόντια, έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας. Στο πρωτάθλημα είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ, στην Ευρώπη έχουμε δύο νίκες και ουσιαστικά έχουμε προκριθεί".

Για τη δουλειά του κ. Μουνιόθ, τι πιστεύεις;
" Ο ερχομός του έχει προκαλέσει θεαματικές αλλαγές. Η ομάδα μεταμορφώθηκε. Επιπλέον όλοι οι παίκτες θαυμάζουν το ισπανικό πρωτάθλημα και ήταν καλοδεχούμενο το γεγονός ότι ήρθε ένας Ισπανός προπονητής".

Για το αν το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων;
" Θα μπορούσε κανείς να πει ότι υπάρχουν δύο πρωταθλήματα. Στο ένα παίζουν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και στο άλλο όλοι οι υπόλοιποι. Υπάρχουν διαφορές ποιότητας, χωρίς να σημαίνει ότι είναι εύκολο να κερδίσεις τις υπόλοιπες ομάδες. Σε όλα τα γήπεδα τα ματς είναι δύσκολα, οι αντίπαλοι προσπαθούν πολύ και έχουν επιθετική νοοτροπία. Είμαι ευτυχισμένος εδώ και απολαμβάνω να παίζω ποδόσφαιρο".

Πως είναι η συμπεριφορά του συλλόγου απέναντι στους ξένους παίκτες;
" Είναι όμορφη η εμπειρία. Απανατες μου φέρονται πολύ καλά. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ οργανωμένος σύλλογος, στελεχωμένος από άψογους επαγγελματίες που σε βοηθούν για να προσαρμοστείς γρήγορα. Οι εγκαταστάσεις του συλλόγου είναι τέλειες, οι προπονήσεις είναι κλειστές και είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας".

Ισπανικό πρωτάθλημα προλαβαίνεις να βλέπεις;

" Ναι, όσο περισσότερο μπορώ. Δεν είδα χθες το Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα Βίγκο επειδή παίζαμε την ίδια ώρα. Και, φυσικά βλέπω πάρα πολύ την Ντεπορτίβο, όπου πέρασα επτά υπέροχα χρόνια" .



Αλέξανδρος Τζιόλης: "Η ομάδα σιγά-σιγά ανεβαίνει"

Η έκπληξη του ντέρμπι... έστω και αν προήλθε την ύστατη ώρα, Αλέξανδρος Τζιόλης μίλησε για την αλλαγή που έχει έρθει στο "πράσινο στρατόπεδο" δηλώνοντας αρκετά αισιόδοξος. "Το πρώτο ημίχρονο για μας δεν ήταν τόσο καλό. Στο δεύτερο ανεβήκαμε. Το λάθος μας ήταν ότι στο πρώτο μέρος δεν κρατήσαμε καθόλου την μπάλα. Γι’ αυτό κουραζόμασταν. Στο δεύτερο αυτό το διορθώσαμε και κερδίσαμε", είπε αρχικά ο νεαρός μέσος και ακολούθως απάντησε σε ερωτήσεις, απαντώντας.

Θεωρείς ότι είναι δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα;
"Νομίζω 100% δίκαιο"



Τον Ολυμπιακό τον περίμενες έτσι;
"
Νομίζω, πως ο Ολυμπιακός, κατά την προσωπική μου άποψη δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο. Είχε την κατοχή της μπάλας σε ένα μεγάλο διάστημα, αλλά έκανε μία κλασσική ευκαιρία, αυτή στο τέλος του ματς".



Η διαφορά έπεσε στους δύο πόντους. Τι αλλάζει από εδώ και πέρα;
" Αλλάζουν πολλά. Είμαστε στους δύο πόντους, υπάρχουν άλλα 20 παιχνίδια, που είναι πολλά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος".

Ο Παναθηναϊκός δείχνει μία βελτίωση. Τρέχει περισσότερο, κάνει ευκαιρίες. Τι έχει αλλάξει στην ομάδα;
" Έτσι ακριβώς είναι. Φαίνεται στο γήπεδο ότι η ομάδα σιγά-σιγά ανεβαίνει. Παίζει ρόλο και το ότι βελτιώσαμε αρκετά τη φυσική μας κατάσταση. Με την κατάλληλη ψυχολογία θα πάμε ακόμη καλύτερα".

Λίγο πριν το τέλος, όταν ο Ολυμπιακός είχε την διπλή ευκαιρία, φοβήθηκες;
" Δε φοβήθηκα σε κανένα σημείο. Νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι και άξια πήραμε τη νίκη".

Το γεγονός ότι τελευταία στιγμή κλήθηκες να παίξεις στη θέση του Μπίσκαν, σου δημιούργησε κάποιο ψυχολογικό βάρος;
"Όχι κανένα. Ετοιμάστηκα και μπήκα κι έπαιξα"

Κέρδισε η ομάδα που είχε ψυχή και ήθελε περισσότερο το παιχνίδι;
"Αυτό ακριβώς και το μεγαλύτερο πάθος"

Πιέρ Εμπέντε: "Δυνατά στη μάχη του τίτλου"

Ο Πιερ Εμπεντε έχει... "αρπάξει" κυριολεκτικά την ευκαιρία από τα μαλλιά (από τον τραυματισμό του Γκαλίνοβιτς) και απλά αποδεικνύει συνεχώς πόσο μεγάλος τερματοφύλακας είναι. Τελευταία του στιγμή η φάση που σταματάει την "βολίδα" του Οκκά μέσα από την περιοχή που διατήρησε το μηδέν στην εστία του...

Πως περιμένατε το ματς κι από τι στιγμή που πήρατε τη νίκη πως περιμένετε τη συνέχεια;
" Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, μας προκάλεσε κάποια προβλήματα στο πρώτο μέρος. Σε αυτό το διάστημα παρόλα αυτά δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρούς κινδύνους γιατί ενώ είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, δεν απειληθήκαμε καθόλου".

Τι σημαίνει η νίκη αυτή για τον Παναθηναϊκό;
" Προσωπικά θεωρώ ότι επιστρέφουμε στο πρωτάθλημα. Ηταν μία πολύ μεγάλη νίκη, τη θέλαμε πάρα πολύ για να ξαναμπούμε δυνατά στη μάχη του τίτλου".

Για την συμπαράσταση των φιλάθλων σου και την αποθέωση προς το πρόσωπό σου;
" Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την τιμή που μου έκανε να φωνάξει το όνομά μου. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Εγώ προσπαθώ πάντα για το καλύτερο και για να έχει επιτυχίες η ομάδα".

Ποιοι λόγοι οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη νίκη;
" Είχαμε ψυχή και ο Θεός ήταν μαζί μας. Η νίκη αυτή μας δίνει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια".

Ρικάρντο Μπόβιο: "Το πρωτάθλημα πλέον αρχίζει από την αρχή..."

Για μια σημαντική νίκη που δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση πρωτάθλημα μίλησε ο Ρικάρντο Μπόβιο, ο οποίος εκτός από την φανέλα του Ριβάλντο που πήρε στο ημίχρονο, μίλησε για αγωνιστική ισορροπία του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Ρικάρντο, πρώτη νίκη σε ντέρμπι και μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό.
" Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη! Η ομάδα βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο και η σκληρή δουλειά που κάνουμε βγαίνει πλέον και στον αγωνιστικό χώρο. Η νίκη είχε μεγάλη σημασία βέβαια γιατί έγινε σε ένα ντέρμπι".

Ο καινούργιος προπονητής έχει συμβάλλει περισσότερο σε αυτή τη βελτίωση;
" Κοίτα, κάθε προπονητής κάνει αυτό που πιστεύει και δουλεύει με τον δικό του τρόπο. Εμείς κάνουμε αυτό που μας λέει ο «μίστερ» και αποδίδει στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε αφομοιώσει την τακτική και κυρίως ότι ο κάθε παίκτης ξέρει πλέον τι να κάνει στον αγωνιστικό χώρο".

Φοβηθήκατε κάποια στιγμή και ειδικά στην ευκαιρία του Ολυμπιακού στο τέλος, ότι μπορεί να μην κερδίσετε το ματς;
" Δεν φοβηθήκαμε. Σίγουρα θα μπορούσε να γίνει ζημιά εκεί αλλά σε ολόκληρο το παιχνίδι ήμασταν καλύτεροι και με τις ευκαιρίες που κάναμε θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ".

Πιστεύεις ότι με την διαφορά στους δύο βαθμούς, το πρωτάθλημα αρχίζει από την αρχή;
" Βέβαια. Το πρωτάθλημα πλέον αρχίζει από την αρχή, όλες οι ομάδες που πάνε για τον τίτλο είναι πολύ κοντά και όποια ομάδα έχει την καλύτερη αγωνιστική ισορροπία θα φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Σεμπάστιαν Ρομέρο: "Μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα"

Μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Σεμπαστιάν Ρομέρο ήταν και πάλι ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο Αργεντίνος μέσος με το ίδιο πάθος στον αγωνιστικό χώρο μίλησε και στα ΜΜΕ λέγοντας ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα μετά την αλλαγή εικόνας στο "τριφύλλι".

Σεμπάστιαν μεγάλη νίκη. Το πρώτο σου σχόλιο;

" Νιώθω πραγματικά ευτυχισμένος. Είχαμε ανάγκη αυτή τη νίκη, έπρεπε να κερδίσουμε για να πλησιάσουμε στην κορυφή και τα καταφέραμε".

Για την προσωπική σου απόδοση;
" Είμαι σε καλή κατάσταση και φυσικά όταν παίζεις καλά σε ένα τόσο μεγάλο ματς, φαίνεται και περισσότερο η καλή σου απόδοση. Όμως έχω ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και από παιχνίδι σε παιχνίδι θα αποδίδω καλύτερα. Σημασία πάντως έχει ότι όλη η ομάδα έπαιξε πάρα πολύ καλά και αγώνα με αγώνα ανεβάζουμε την
απόδοσή μας
".

Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού η διαφορά μειώθηκε στους δύο βαθμούς. Τι βλέπεις από εδώ και πέρα;
" Πριν το ματς ξέραμε ότι με νίκη θα πλησιάζαμε πολύ κοντά, στους δύο πόντους. Το πετύχαμε και από εδώ και πέρα συνεχίζουμε και πιστεύω ότι θα προσπεράσουμε τον Ολυμπιακό με τη φόρμα που έχουμε και μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα".

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η συμβολή του Βίκτορ Μουνιόθ;
" Ο προπονητής κατάφερε να μας περάσει το μήνυμα για το πώς πρέπει να παίζουμε. Ο καθένας μας ξέρει καλά τι ζητάει ο κόουτς και τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο. Η ομάδα ανεβαίνει συνέχεια και βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι".

Στο τέλος με την ευκαιρία του Ολυμπιακού, φοβήθηκες μήπως δεν κερδίσετε το ντέρμπι;
" Γενικά όχι, αλλά σε εκείνη την ευκαιρία αν έμπαινε γκολ θα με πόναγε πολύ. Και αυτό γιατί ήμασταν κυρίαρχοι σε ολόκληρο το ματς και ακόμα και η ισοπαλία θα ήταν πολύ άδικο αποτέλεσμα".











































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ