ΑΡΗΣ

Είπε το δικό του "όχι"

Είπε το δικό του "όχι"
Άρης

Tο SPORT 24 αναλύει τα πολλαπλά κέρδη που αποκόμισε ο Άρης από το αποτέλεσμα του "Κλ. Βικελίδης"

Την ίδια ώρα που χθες η πόλη της Θεσσαλονίκης γιόρταζε τον πολιούχο της οι φίλαθλοι του Άρη και όλοι στις τάξεις της ομάδας χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το απόγευμα έχοντας δώσει ραντεβού για τις 19:00 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Όταν δηλαδή και ήταν προγραμματισμένη η σέντρα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι κερκίδες βέβαια είχαν αρχίσει να γεμίζουν πολύ νωρίτερα με την ατμόσφαιρα να ζεσταίνεται ολοένα και περισσότερο.
Δέκα χρόνια υπομονής



Το ξεκίνημα του παιχνιδιού εξίσου. Ο Άρης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα του Νικοπολίδη από το 18΄ με το γκολ του Χαβίτο και κατάφερε στην συνέχεια να κρατήσει αυτό το 1-0 που του χάρισε το τρίποντο της νίκης επί του Ολυμπιακού. Μία νίκη την οποία οι «κίτρινοι» αγνοούσαν από τις 21 Νοεμβρίου του 1998, δηλαδή σχεδόν 10 χρόνια, όταν είχαν κερδίσει και πάλι με το ίδιο σκορ με το γκολ του Απόστολου Λιολίδη κάτω από τις οδηγίες του Γιώργου Φοιρού.

Υπομονή και Σηφάκης



Τι είχε όμως ο Άρης χθες το απόγευμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και κατάφερε να φύγει νικητής απέναντι στον Ολυμπιακό σε αντίθεση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά και του παιχνιδιού της περασμένης εβδομάδας στην Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο; Σε δύο παιχνίδια όπου οι «κίτρινοι» είχαν προηγηθεί με 1-0 με γκολ και του χθεσινού τους σκόρερ του Χαβίτο αλλά στο τέλος ηττήθηκαν με 2-1.

Καταρχήν έδειξαν να ξέρουν τι θέλουν από την σέντρα και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Παμπορίδη όντας πολύ καλά στημένοι από τον Κίκε Ερνάντεθ. Και το σημαντικότερο δεν είχαν κενά χρονικά διαστήματα που τους στοίχισαν στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο και στην Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο μετά το 62΄ όπου έδειξαν να είναι αγνώριστοι.

Είχαν έναν τερματοφύλακα τον Μιχάλη Σηφάκη που ενέπνεε εγγύηση παρά το γεγονός ότι χθες έκανε το ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε αντίθεση με τον Μάριαν Κέλεμεν που δεν βρέθηκε τυχαία εκτός αποστολής. Ο Έλληνας τερματοφύλακας το ήθελε και με το παραπάνω το καλό χθεσινό παιχνίδι δεδομένου ότι αντίπαλός ήταν ο Ολυμπιακός στον οποίο δεν είχε τις ευκαιρίες που θα περίμενε. Ο Σηφάκης λοιπόν αποδείχθηκε «φύλακας άγγελος» του Άρη ειδικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού όπου με τις επεμβάσεις του είπε το δικό του ΟΧΙ στους Ντιόγκο και Τοροσίδη. Με την χθεσινή του μάλιστα εμφάνιση όχι απλώς κέρδισε τον Ερνάντεθ αλλά και δύσκολα θα βρεθεί εκτός βασικού στην συνέχεια αν συνεχίσει ανάλογα.

Η εγγύηση στα χαφ



Η γραμμή της άμυνας του Άρη έπαιξε όσο χρειάστηκε απέναντι στους «ερυθρόλευκους» για να μην γίνουν περισσότερο απειλητικοί με εκείνη που έκανε την διαφορά να ήταν εκείνη των χαφ. Βιτόλο, Νεμπεγλέρας και Γκαρσία μπορεί να έπαιξαν για πρώτη φορά την φετινή χρονιά μαζί ωστόσο φάνηκε στην πράξη ότι είναι η ιδανική τριπλέτα του Άρη ώστε να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Νεμπεγλέρας και Γκαρσία έπαιξαν και στα φιλικά της προετοιμασίας μαζί σε συνάρτηση με το ότι γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου και από τις προηγούμενες χρονιές στοιχείο που ήταν επόμενο να μπορέσουν να «κολλήσουν» μαζί τους και τον πολύ καλό και ουσιαστικό Βιτόλο.

Χαβίτο on fire και κόσμος

Κι όσο για την επιθετική γραμμή; Ο Κόκε μπορεί να μην σκόραρε για ακόμη ένα παιχνίδι αλλά έβγαλε την ασίστ στον Χαβίτο. Ο Ισπανός με το χθεσινό του γκολ που ήταν το τέταρτό του στο φετινό πρωτάθλημα έκανε ήδη ρεκόρ κανονικής περιόδου στον Άρη αφού στις προηγούμενες δύο είχε από τρία σε σύνολο 30 αγωνιστικών. Αν ήταν μάλιστα πιο ουσιαστικός την περασμένη εβδομάδα στην Νέα Σμύρνη στην φάση του 62΄ θα είχε φθάσει τα πέντε και όπως κυλούσε το παιχνίδι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα είχε φύγει νικήτρια. Το σίγουρο είναι ότι ο Χαβίτο με τις εμφανίσεις του δείχνει ιδιαίτερα ανεβασμένος κι ακόμα πιο ουσιαστικός και ώριμος στην τρίτη του χρονιά στον Άρη και με την άνοδο του Κόκε οι «κίτρινοι» θα γίνουν ακόμα πιο απειλητικοί στην επίθεση.

Όσο βέβαια για το σύνηθες όπλο του ο Άρης το είχε και χθες απέναντι στον Ολυμπιακό στην διάθεσή του. Αυτό ήταν οι φίλαθλοί του με 20.000 και πλέον να βρέθηκαν στις κερκίδες του «Κλεάνθης Βικελίδης» και να δημιούργησαν την δική τους ξεχωριστή ατμόσφαιρα πριν από την σέντρα και μέχρι την λήξη στον δρόμο για την κατάκτηση της νίκης. Επόμενο ραντεβού τους πλέον τo Σάββατο απέναντι στην Λάρισα.

Αντεπίθεσης συνέχεια

Όπως και να έχει κι αν η χθεσινή νίκη επί του Ολυμπιακού ισοδυναμούσε για ένα νέο ξεκίνημα για τον Άρη για τον Ερνάντεθ η εμφάνιση της ομάδας του έδωσε την δυνατότητα να καταλήξει σε ένα σχήμα που έψαχνε εδώ και καιρό. Ένα σχήμα που σίγουρα και οι τραυματισμοί που υπήρξαν δεν του επέτρεψαν να το έχει νωρίτερα με εξαίρεση την περίπτωση του Σηφάκη αντί του Κέλεμεν. Ο Ισπανός τεχνικός δείχνει να βρήκε το σχήμα στο οποίο θα στηριχθεί για την συνέχιση της αντεπίθεσης που ξεκίνησε χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με στόχο την βαθμολογική αναρρίχηση για την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί το περασμένο καλοκαίρι για μία πορεία καλύτερη από την περσινή.

Αποθεραπεία και χαλαρή προπόνηση

Στα αγωνιστικά οι ποδοσφαιριστές του Άρη ακολούθησαν σήμερα το πρωί πρόγραμμα αποθεραπείαςκαι χαλαρής προπόνησης στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου, έπειτα από την χθεσινή νίκη επί του Ολυμπιακού. Αύριο δεν θα προπονηθούν και θα επιστρέψουν την Τετάρτη με διπλή προπόνηση για την προετοιμασία ενόψει του αγώνα με τη Λάρισα.

Στη διάρκεια της εβδομάδας, ο Θόδωρος Δαλκίδης θα παρακολουθήσει τρεις από τους προσεχείς αντιπάλους της ομάδας. Μεθαύριο Τετάρτη ο σκάουτερ του Άρη θα δει τον αγώνα Παναιτωλικού-Λάρισας και την Πέμπτη τον αγώνα Απόλλωνα Καλαμαριάς-Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο hellas online και την Κυριακή τον αγώνα πρωταθλήματος Πανθρακικός-Θρασύβουλος.
























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ