CHAMPIONS LEAGUE

Έκλεισαν θέσεις Ρεάλ και Μίλαν

Real Madrid's Karim Benzema (L) scores against Ajax Amsterdam during their Champions  League Group G soccer match in Amsterdam November 23, 2010. REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos (NETHERLANDS - Tags: SPORT SOCCER)
Real Madrid's Karim Benzema (L) scores against Ajax Amsterdam during their Champions League Group G soccer match in Amsterdam November 23, 2010. REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos (NETHERLANDS - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Η Ρεάλ νίκησε με 4-0 τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ και εξασφάλισε την 1η θέση ενώ προκρίθηκε στους "16" και η Μίλαν επικρατώντας με 2-0 της Οσέρ στην Γαλλία.

Ιμπραχίμοβιτς και Ροναλντίνιο σκόραραν για τους "ροσονέρι" στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ δύο γκολ πέτυχε για την "βασίλισσα" ο Κριστιάνο Ρονάλντο και από ένα οι Μπενζεμά και Αρμπελόα.

Άγιαξ - Ρεάλ 0-4

Σκόρερς: 36' Μπενζεμά, 44' Αρμπελόα, 70' και 81' πέν. Κρ. Ρονάλντο
Γήπεδο: "Άμστερνταμ Αρίνα", Άμστερνταμ
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

Ο Τσάμπι Αλόνσο έκανε την μακρινή μπαλιά στο 36' βρίσκοντας τον Μεσούτ Εζίλ στην περιοχή και Τουρκογερμανός με φανταστικό "τακουνάκι" στην κίνηση έκανε ασίστ στον Καρίμ Μπενζεμά και Γάλλος με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ.

Πανέμορφο ήταν και το δεύτερο γκολ της "βασίλισσας" με τον Άλβαρο Αρμπελόα να σκοράρει με σουτ-κεραυνό αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να του "στρώνεται" μετά από εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο και κόντρα στο τείχος.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία πέρασε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο στην θέση του Πέδρο Λεόν και δημιούργησε το 3ο γκολ. Ο Αργεντινός έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, έκανε την ατομική προσπάθεια και την ασίστ στον Κριστιάνο Ρονάλντο, για να σκοράρει ο Πορτογάλος με κοντινό διαγώνιο σουτ στο 70'.

Στο 81' με εκτέλεση πέναλτι ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε για δεύτερη φορά για το τελικό 0-4, ενώ στο 87' αποβλήθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο και στο 91' ο Σέρχιο Ράμος.

Αμφότεροι επεδίωξαν την 2η κίτρινη κάρτα έπειτα από εντολή του Ζοζέ Μουρίνιο. Μάλιστα, ο Πορτογάλος τεχνικός έστειλε τον Ζέρζι Ντούντεκ να μιλήσει στον Ίκερ Κασίγιας και αυτός εν συνεχεία μετέφερε την εντολή στον Ράμος!

ΑΓΙΑΞ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ανίτα, Εγιόνγκ Ενό, Σιμ ντε Γιονγκ (76' Λίντγκρεν), Σουλεϊμάνι (88' Έρικσεν), Εμάνιουελσον, Λουΐς Σουάρες, Ελ Χαμνταουΐ (46' Ντε Ζέεουβ).
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Αρμπελόα, Ραούλ Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Λασανά Ντιαρά (81' Ματέος), Μεσούτ Εζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Πέδρο Λεόν (65' Ντι Μαρία), Μπενζεμά (82' Κανάλες).

Οσέρ - Μίλαν 0-2

Σκόρερς: 64' Ιμπραχίμοβιτς, 91' Ροναλντίνιο
Γήπεδο: "Αμπέ-Ντεσάμπ", Οσέρ
Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε στο ματς ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς άνοιξε το σκορ για την Μίλαν στο 64'.

Η αντεπίθεση ξεκίνησε από εντυπωσιακό "τακουνάκι" του Σουηδού στο κέντρο, τροφοδοτώντας τον Ζέεντορφ, ο Ολλανδος έψαξε τον Ρομπίνιο δεξιά, η άμυνα έδιωξε αλλά η μπάλα "στρώθηκε" στον "Ιμπρα" και αυτός την έστειλε στα δίχτυα με άπιαστο σουτ λίγο έξω από την περιοχή.

Ο Ροναλντίνιο μπήκε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να σκοράρει στο 91', με σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από εντυπωσιακή προσπάθεια του Ρομπίνιο από δεξιά.

ΟΣΕΡ: Σορέν, Ενγκμπάρ (59' Σαφνί), Κουλιμπαλί, Γκρίχτινγκ, Ντούτκα, Ντινγκά, Πεντρετί, Όλιεκ, Μπίρσα, Σαμαριτανό (65' Κερσιά), Κοντού (82' Τραορέ).
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Τζαμπρότα, Αμπροζίνι, Γκατούζο (72' Στράσερ), Φλαμινί, Ζέεντορφ (76' Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ), Ρομπίνιο, Ιμπραχίμοβιτς (85' Ροναλντίνιο).

Η βαθμολογία

1. Ρεάλ 13 (11-2)
2. Μίλαν 8 (7-5)
3. Άγιαξ 4 (4-10)
4. Οσέρ 3 (3-8)

Τελευταία αγωνιστική (8/12)


Ρεάλ - Οσέρ
Μίλαν - Άγιαξ

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

7 γκολ
Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

6 γκολ
Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)

5 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

4 γκολ
Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

* ΑΣΙΣΤΣ: 5 Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα). 3 Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Σαμουελ Ετο'ό (Ίντερ), Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ), Χουάν Κούλιο (Κλουζ) και Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ)

Άγιαξ - Ρεάλ 0-4 (goals)









Άγιαξ - Ρεάλ 0-4 (highlights)



Οσέρ - Μίλαν 0-2 (goals)






Οσέρ - Μίλαν 0-2 (highlights)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ