ΑΡΗΣ

Εκλογές στον Άρη στις 22 Μαΐου

Εκλογές στον Άρη στις 22 Μαΐου
INTIME SPORTS

Στην έκτακτη γενική συνέλευση αποφασίστηκε να γίνουν οι εκλογές στον Άρη στις 22 Μαΐου, με τις κάλπες να ανοίγουν στο κοινό στις 9.00 το πρωί.

Περίπου έξι ώρες χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί η έκτακτη γενική συνέλευση στον Άρη, στην οποία συμμετείχαν περίπου 4.500 φίλοι της ομάδας.

Ο κύριος Κυριάκος Χαμούζας, ανέλυσε την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ομάδα, λαμβάνοντας υπόψιν κάθε έτος από την υπαγωγή των "κιτρινόμαυρων" στο άρθρο 44 έως και τον επόμενο μήνα όπου θα τελειώσει και τυπικά η χρονιά.

Ο Θανάσης Αθανασιάδης μαζί με τον υπεύθυνο του λογιστηρίου, Χαράλαμπο Κωτσιόπουλο, έδωσε την πλήρη εικόνα αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι, ενώ αναφέρθηκε και σε υποθέσεις ποδοσφαιριστών.

Το θέμα του Κάμπορα και η δικαίωση της ΠΑΕ στη FIFA είναι μία από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως ακόμα περιμένουν το πόρισμα για την υπόθεση Βιτόλο και τη συμφωνία που υπήρχε με την Σανταντέρ, ενώ η υπόθεση του Παλαθουέλος θα εκδικαστεί φέτος, καταθέτοντας τα αντίστοιχα έγγραφα στο διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης.

Από το... μενού δεν έλειπε και ο Χαβίτο, με τον Αθανασιάδη να αναφέρει πως υπήρχε όφελος πάνω από 300.000 ευρώ αφού γλύτωσαν τα χρήματα που θα εισέπραττε και βάσει της συμφωνίας με την Λα Κορούνια μπήκαν άλλα 60.000 ευρώ στα ταμεία από τα συμφωνηθέντα 150.000. Στα συν ανήκει και η αποχώρηση του Κόκε από την ομάδα, καθώς η ΠΑΕ ωφελήθηκε κατά 1.000.000 ευρώ.

Στη συνέχεια ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Κόντης, ανέφερε κι άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ο Άρης απαλλάχτηκε και γλίτωσε παράλληλα αρκετά χρήματα.

Οι εν λόγω παίκτες και τα χρήματα που γλίτωσε η ΠΑΕ είναι:

Ντελόρτε - 600.000
Σανσόν - 150.000
Αμορόζο - 1.000.000
Αμπρέου -620.000 (στοίχισε συνολικά 180.000 ευρώ)
Λέμπο - 300.000
Βλοντάρτσικ - 150.000
Ρουίζ - 250.000
Γκρασιάν - 250.000

Επίσης υπογράμμισε πως το ΣΔΟΕ ελέγχει τον ίδιο και θα αποδειχθεί πως δεν έχει καρπωθεί χρήματα με παράπλευρο τρόπο από τις μεταγραφές, όπως και για τον Μανέλ Φερέρ ότι δεν έχει πληρωθεί προμήθεια από 10 παίκτες που έφερε.

Ο... εμπρηστικός Σκόρδας, ο Αθανασιάδης κι ο ειρηνευτικός ρόλος του Στεφανίδη

Ο Λάμπρος Σκόρδας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκιά του για τη διοίκηση του κύριου Αθανασιάδη, ενώ χαρακτήρισε τη διαδικασία " προσχηματική που αβαντάρει τη διοίκηση". Παράλληλα, κατηγόρησε το νυν πρόεδρο και τους συνεργάτες του πως χωρίς να διακινδυνεύουν τις περιουσίες τους μπήκαν στη διοίκηση.

Το συγκεκριμένο γεγονός εξόργισε τον Αθανασιάδη που απάντησε πώς η σύζυγός του έχει μπει εγγυήτρια για 1.500.000 ευρώ.

Οι συνεχείς κατηγορίες του Λάμπου Σκόρδα σε πρόσωπα και θεσμούς ανάγκασαν τον πρόεδρο της Λέσχης, Γιάννη Γρανούζη να πει: " Φτάνει το θέατρο, συμμέτοχοι στη γελοιότητα δεν θα γίνουμε". Η δυσφορία του κοινού έγινε εντονότερη όταν κανένας από τους συνυποψηφίους, Θεοχάρης Σκόρδας, Άννα Παπαξάνθη και Κώστας Ελευθεριάδης, δεν ανέβηκαν στο βήμα για να τοποθετηθούν.

Ο επικεφαλής του σχήματος "Άρης Ενότητα", παρουσίασε την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει, θέλοντας παράλληλα να ρίξει τους τόνους. Σημείο αναφορά των δηλώσεων του το σημείο που είπε ότι: " Θα απλώσουμε τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα". Φράση με την οποία τόνισε ότι η θα γίνουν περικοπές.

Ο Μιχάλης Ιατρού από την πλευρά του ανέλυσε πως η κατανομή των εσόδων θα γίνει ως εξής: Σε ποσοστό 15% και όχι κάτω από 1.200.000 ευρώ θα δίνονται για παλιές οφειλές, 22% για τα λειτουργικά έξοδα και το υπόλοιπο 63% για το αγωνιστικό μπάτζετ χωρίς του φόρους. Οι Φουρλίγκας και Μυσιρλής παρουσιάστηκαν και αυτοί στον κόσμο παραθέτοντας σε σύντομο χρόνο στοιχεία του βιογραφικού τους.

Τελευταίος παρουσίαστηκε ο νυν πρόεδρος της ομάδας ο οποίος και εκείνος ανέφερε ότι η από δω και πέρα η πολιτική της ΠΑΕ θα είναι πιο σφικτή, ενώ στάθηκε σε κάποια νέα πράγματα που έρχονται άμεσα όπως:

- Η προετοιμασία της ομάδας θα γίνει σε Καρπενήσι και Ζέεφελντ, ενώ θα ακολουθήσουν μια σειρά φιλικών αγώνων στην Ιταλία με τα έξοδα πληρωμένα και τα τηλεοπτικά δικαιώματα πουλημένα σε εταιρία.

- Η δημιουργία νέας ιστοσελίδας, η οποία θα είναι στον αέρα την επόμενη εβδομάδα.

- Σύναψη συνεργασίας για την πώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων ενώ θα τοποθετηθούν τουρνικέ στις εισόδους του γηπέδου για μεγαλύτερη ασφάλεια κι έσοδα.

- Αξιοποίησης της στέγης του γηπέδου με φωτοβολταϊκά τα οποία θα αποφέρουν έσοδα 300.000 ευρώ περίπου το χρόνο.

- Πρόθεση για κατασκευή προπονητικού κέντρου για τις ομάδες Κ20 και Κ17 σε έκταση με κτήριο η οποία έχει εντοπιστεί στην Αγία Παρασκευή ενώ με τη χορηγία του βετεράνου Γιάννη Βένου οι ομάδες θα έχουν το δικό τους λεωφορείο για τις μετακινήσεις.

- Συμφωνία που υπάρχει με την εταιρία ένδυσης για την επετειακή φανέλα που θα φορά η ομάδα το 2012 με τον Λευκό Πύργο και τα Κάστρα με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Η αποχώρηση του Λάμπρου Σκόρδα και των υποψηφίων από την αίθουσα λίγη ώρα πριν την έναρξη της διαδικασίας των ερωτήσεων προς τα υποψήφια διοικητικά σχήματα προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Οι δύο επικεφαλής Αθανασιάδης και Σεφανίδης έδωσαν διευκρινήσεις σχετικά με τις απορίες που είχε ο κόσμος.

Με σχετική ψηφοφορία αποφασίστηκε πως η εκλογές θα διεξαχθούν στις 22 Μαΐου στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Σύμφωνα με τις προβλέψεις θα στηθούν πάνω από 10 κάλπες ενώ θα ισχύσει και η επιστολική ψήφος. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Λέσχης Φίλων Άρη. Δυνατότητα νέων εγγραφών και τακτοποίηση συνδρομών θα έχουν μέχρι την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 21.00.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ