ΑΕΚ

Εκπαιδευτική νοοτροπία

Εκπαιδευτική νοοτροπία
Φερέρ

"Η νοοτροπία μας είναι εκπαιδευτική" τόνισε ο Φερέρ. Φεύγει ο Σορεντίνο. Σύντομα οι εξελίξεις για Χετεμάι

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε ο τεχνικός της Ενωσης Σέρα Φερέρ στο περιοδικό "ΑΕΚ Empire".

"Στην ΑΕΚ θέλουμε πρώτα να σεβόμαστε τον άνθρωπο. Δεν μας ενδιαφέρει ο παίκτης να σκέφτεται μόνο το ποδόσφαιρο. Θέλουμε ταυτόχρονα να διευρύνεται και η κουλτούρα του. Η νοοτροπία μας είναι εκπαιδευτική. Θέλουμε να μάθουμε τους παίκτες να φέρονται καλά στο ποδόσφαιρο και να τους δίνουμε ιδέες επιθετικές, όχι αμυντικές.

Το επόμενο βήμα θα είναι να δημιουργήσουμε μια βάση που να ασχολείται με τον ποδοσφαιριστή, τη διατροφή του, την ξεκούρασή του, έτσι ώστε να μπορεί να αντέχει στους συνεχείς αγώνες. Τέλος, όταν αυτοί οι παίκτες φτάνουν στην πρώτη ομάδα, δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σχετικά με την ηλικία τους. Οι πόρτες πρέπει να είναι ανοιχτές για όλους. Ο παίκτης που αξίζει πρέπει να παίζει. Είναι σημαντικά στοιχεία πάνω στα οποία η ΑΕΚ δουλεύει. Οταν θα έχουμε και τις εγκαταστάσεις, η απόδοση θα είναι πολύ καλύτερη.

Δυστυχώς είμαστε πολύ μακριά από τα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων στα τμήματα υποδομής. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μια υποδομή από κατάλληλες εγκαταστάσεις. Εύχομαι, όπως μου έχει πει ο πρόεδρος, αυτό να γίνει σύντομα.

Δυστυχώς ακόμα δεν πλησιάζουμε καν σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Το βασικό, επαναλαμβάνω, είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις. Οταν γίνει αυτό, είναι σίγουρο πως θα εξελισσόμαστε πολύ πιο γρήγορα και θα εκμεταλλευόμαστε καλύτερα τους πόρους που μας δίνει η δουλειά.

Είναι απαραίτητο στοιχείο για να μεγαλώσει ένας σύλλογος. Αν στη συνέχεια έχουμε τις δυνατότητες να δημιουργήσουμε το δικό μας στάδιο, θα είναι μοναδικό. Στις τελευταίες συζητήσεις που είχα με τον πρόεδρο, διαπίστωσα ότι δουλεύει πολύ πάνω σε αυτόν τον τομέα, διότι και ο ίδιος γνωρίζει ότι αν αυτό που λέμε δεν πραγματοποιηθεί είναι δύσκολο να δουλεύεις με εγγυήσεις".











Ολοκληρώνεται η μεταγραφή του "Σόρε"


Τα Ιταλικά ΜΜΕ θεωρούν τελειωμένη την μεταγραφή του Στέφανο Σορεντίνο στην Τζένοα που θα έχει ως αντάλλαγμα την μετακίνηση του Αλέσιο Σκάρπι στην ΑΕΚ.

Ο ατζέντης του τερματοφύλακα της Ενωσης, Μπέπε Μπονέτο, μίλησε στην Sportday και επιβεβαίωσε τις επαφές ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο ομάδων. Παράλληλα, τόνισε πως ο "Σόρε" επιθυμεί να επιστρέψει στην Ιταλία.

"Συναντήθηκα την Τρίτη με τον Στέφανο. Συζητήσαμε και μου είπε ότι θέλει να γυρίσει στην Ιταλία, αφού εδώ βρίσκονται η σύζυγός του, η οικογένειά του και η μικρή του κόρη, την οποία υπεραγαπά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με την ΑΕΚ. Στην ομάδα όλα είναι καλά, αλλά η οικογένειά του είναι στην Ιταλία και όχι στην Αθήνα. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Ο Στέφανο ανήκει στην ΑΕΚ και δεν έχει μιλήσει με άλλη ομάδα. Γνωρίζω ότι η ΑΕΚ συζητά με την Τζένοα, αλλά δεν γνωρίζω αν επήλθε συμφωνία. Ρωτήστε γι' αυτό τους παράγοντες των δύο ομάδων. Εμείς γνωρίζουμε μόνο ότι υπάρχει το ενδιαφέρον της Τζένοα.

Εμείς θα μιλήσουμε με την Τζένοα μόνο αν μας πει η ΑΕΚ ότι έχει συμφωνήσει μαζί της και, λογικά, θα συμφωνήσουμε και εμείς διότι ο Στέφανο θέλει να γυρίσει στην Ιταλία. Αν δεν επέλθει συμφωνία με την Τζένοα ή με κάποια άλλη ομάδα, τότε ο Στέφανο θα μείνει στην ΑΕΚ και θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Και το καλοκαίρι θα επανεξετάσουμε το θέμα της μεταγραφής του"



είπε ο Μπονέτο.

Σύντομα εξελίξεις για Χετεμάι

Ο Ιταλικός Τύπος δεν μένει στον Σορεντίνο, ασχολείται και με τον Περπαρίμ Χετεμάι, για τον οποίο μάλιστα τονίζει πως ΑΕΚ και Γιουβέντους βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις.

Η "Tuttosport" σε δημοσίευμά της αναφέρει για τον 20χρονο Φινλανδό:

"Ο σκάουτερ Λουτσιάνο Μιάνι τον έχει παρακολουθήσει πρόσφατα. Γενικά, όμως, άνθρωποι της Γιουβέντους τον παρακολουθούν από καιρό, τουλάχιστον δύο μήνες τώρα. Πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις. Η Γιουβέντους ίσως και να βρίσκεται ένα βήμα από την απόκτησή του, μια και οι επαφές είναι προχωρημένες. Τον παίκτη της ΑΕΚ τον έχει δει σε βίντεο ο προπονητής των "μπιανκονέρι" Ντιντιέ Ντεσάν και έχει μείνει ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες αυτού του ποδοσφαιριστή".














TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ