ΑΡΗΣ

Έκπτωτη η ΠΑΕ στους πιστωτές της

Έκπτωτη η ΠΑΕ στους πιστωτές της
Άρης - ΟΦΗ INTIME SPORTS

Αρνητική ήταν η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης την Δευτέρα για την προστασία της ΠΑΕ Άρης από τους πιστωτές της στην έκδοση προσωρινής διαταγής.

Η απόφαση που πήρε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για την προστασία της ΠΑΕ Άρης από τους πιστωτές της την Δευτέρα ήταν αρνητική στην έκδοση προσωρινής διαταγής. Μία απόφαση που ήρθε παραμονή της συμπλήρωσης ενός αιώνα ζωής που συμπληρώνει σε λίγες ώρες η ομάδα της Θεσσαλονίκης και που σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με το ότι το δικαστήριο μέτρησε την αγωνιστική πορεία της ομάδας.

Και ουσιαστικά τον κίνδυνο του υποβιβασμού που πλέον φαντάζει περισσότερο ορατός από ποτέ στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Super League.

Για αυτό και το δικαστήριο έκρινε πως η ΠΑΕ Άρης δεν θα μπορέσει να είναι βιώσιμη ακόμη κι αν υπαχθεί στο άρθρο 99. Είναι χαρακτηριστικό πως η αρνητική εξέλιξη είχε αρχίσει να διαφαίνεται από νωρίς καθώς η έδρα, με συνεχείς ερωτήσεις προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Λάμπρο Σκόρδα, είχε δείξει ότι προβληματίζεται έντονα για την βιωσιμότητα της ΠΑΕ.

Η ΠΑΕ νομικά εκπροσωπήθηκε από τον Κώστα Παπαδόπουλο, ενώ παρών ήταν και ο Κώστας Γεωργιάδης, ο οποίος εκπροσώπησε εργαζόμενους της ΠΑΕ με τους δύο να παρουσίασαν έγγραφα διάφορων πιστωτών που συναινούσαν στην υπαγωγή της στο άρθρο 99.

Όπως και η παρέμβαση του δικηγόρου Γιώργου Ζελελίδη (για λογαριασμό των πρώην ποδοσφαιριστών της ομάδας, Ντίκο, Καστίγιο, Φατί και Σανκαρέ), ενώ παρόντες ήταν κι αρκετοί δικηγόροι πιστωτών της ΠΑΕ.

Ως μάρτυρας εξετάστηκε ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας, που όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος δεν κατάφερε να πείσει με τις τοποθετήσεις του την δικαστή, ότι η νέα αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 περιείχε κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη. Κι όσον αφορά το πλάνο βιωσιμότητας προφανώς και δεν μπορεί να στηριχθεί αφού σε περίπτωση υποβιβασμού δεν θα υπάρξουν τα έσοδα που αντιστοιχούνε στις ομάδες της Super League.

Μία απόφαση που ήρθε μία μέρα πριν από την συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής για την ομάδα του Άρη κι ενώ για την Τετάρτη έχουνε προγραμματιστεί να εκδικαστούν στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ οι υποθέσεις των Σανκαρέ και Κουλουχέρη που βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο της επιβολής των ποινών.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ