ΑΡΗΣ

Εκρηκτικό μείγμα

Εκρηκτικό μείγμα
Ερνάντεθ MOTIONTEAM

Ο Κίκε Ερνάντεθ σε αποκαλυπτική συνέντευξη του δηλώνει: "Θέλω τον Άρη πρωταγωνιστή"

Ο 48χρονος Ισπανός τεχνικός επιχειρεί μια μίνι αναδρομή στο χρονικό αυτών των δέκα ημερών, μιλά για τις πρώτες εμπειρίες του στον πάγκο των “κίτρινων” και θυμάται το καθοριστικό τηλεφώνημα του Μανουέλ Φερέρ, που σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό του στην Θεσσαλονίκη. Ο Κίκε Ερνάντεθ κατάφερε να συνδυάσει με νίκη το ντεμπούτο του στον Άρη και να “κλέψει” μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις καρδιές όλων εκείνων με τους οποίους συνεργάζεται, χάρη στην εργατικότητα και την προσωπικότητα του.

“Κλείνω και έρχομαι...”

“Την ίδια μέρα που έμαθα για τον Άρη και το ενδιαφέρον του, έγινα και κομμάτι της οικογένεια του…”, ήταν τα πρώτα λόγια του Κίκε Ερνάντεθ, που άρχισε να εξιστορεί το πώς κατέληξε κάτοικος Θεσσαλονίκης. “Ο Μανουέλ (σ.σ. Φερέρ) μου τηλεφώνησε και μου είχε πως έχει μια πρόταση για μένα, από μια ελληνική ομάδα, τον Άρη.

Του ζήτησα στοιχεία, μου ανέλυσε την φιλοσοφία της ομάδας και κλείνοντας το τηλέφωνο είχα ήδη συμφωνήσει. Τηλεφώνησα στον συνεργάτη μου, τον Ράφαελ και του ζήτησα να με ακολουθήσει στην Ελλάδα. Λίγη ώρα μετά και οι δύο ετοιμάζαμε τις βαλίτσες μας…”, θυμάται ο Ισπανός τεχνικός.

Με τον Ράφαελ Γκομάρ τους συνδέει γνωριμία πολλών χρόνων και συνεργασία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αποτελούν ο ένας για τον άλλο ένα στήριγμα σε αυτή τη νέα σελίδα που άνοιξαν στην καριέρα τους και ευελπιστούν πως μέσα από την συνεργασία τους θα προκύψει ένα… εκρηκτικό μείγμα, ικανό να στείλει τον Άρη στην κορυφή!





- Ράφαελ, πώς γνωριστήκατε και πώς προέκυψε η συνεργασία σας;

- “Έχουμε κοινή καταγωγή από τη Βαλένθια. Γνωριστήκαμε το διάστημα που ο Κίκε ήταν προπονητής της Καστεγιόν και εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο στη γενέτειρά μας, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα στη γυμναστική ακαδημία. Έτσι κάποια στιγμή που οι συνθήκες ήταν πρόσφορες, προέκυψε η πρώτη μας συνεργασία σε ομάδα, που ήταν πριν από 4 χρόνια στη Νουμάνθια. Από τότε τον ακολουθώ σε κάθε ομάδα που εργάστηκε”.



- Πώς θα σκιαγραφούσε ο ένας το προφίλ του άλλου...

- ΚΙΚΕ: “Αυτό που χαρακτηρίζει τον Ράφαελ είναι η γνώση του αντικειμένου με το οποίο ασχολείται. Το έχει σπουδάσει και το εξασκεί με μεγάλο μεράκι, ενώ παράλληλα φροντίζει να ενημερώνεται συνεχώς για κάθε τι νέο πάνω στη δουλειά του. Παράλληλα, μεγάλο πλεονέκτημά του θεωρώ το γεγονός πως έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής και γνωρίζει την ψυχολογία των παικτών με τους οποίους δουλεύει σε καθημερινή βάση. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό προσόν του είναι η αξιοπιστία που έχει στην εργασία του, στοιχείο για το οποίο τον εμπιστεύομαι απόλυτα”.

- ΡΑΦΑΕΛ: “Ο προπονητής είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει αυτό που κάνει. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του και αποτελεί την πρώτη του προτεραιότητα. Είναι σοβαρός επαγγελματίας και του αρέσει η ποιότητα στη δουλειά του, την επιδιώκει σε όλες τις μορφές της. Συνεργαζόμαστε αρμονικά, οι μέθοδοί μας συμπίπτουν, ενώ αντιλαμβανόμαστε με χαρακτηριστική ευκολία ο ένας τις προθέσεις του άλλου. Ως χαρακτήρας είναι ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, με πολύ χιούμορ και χαμόγελο στην καθημερινότητά του...
Αυτό το τελευταίο στοιχείο στον χαρακτήρα του, το χιούμορ, ο Ισπανός τεχνικός έσπευσε να το επιβεβαιώσει, καθώς μόλις ο συνεργάτης του ολοκλήρωσε την αναφορά του, αστειευόμενος έβγαλε από την τσέπη του μερικά χαρτονομίσματα να του δώσει, για τα καλά λόγια που είπε (γέλια...)



“Αλλαξα “τσιπ” στον εγκέφαλό μου...”

Ζητήσαμε από τον Κίκε Ερνάντεθ να γυρίσει τον χρόνο λίγες μέρες πίσω και να μας δώσει το χρονικό των διαπραγματεύσεών του με τον Άρη, το οποίο αποδείχθηκε ιδιαίτερα σύντομο, μέχρι να αναλάβει το τιμόνι της ομάδας...

“Στις επαφές που είχα με τον Άρη δεν χρειάστηκαν σχεδόν ούτε 24 ώρες για να πω το ναι και να πάρω το αεροπλάνο, για να έρθω στην Ελλάδα. Δέχθηκα την πρόταση, συζήτησα με τον Μανουέλ Φερέρ για την ομάδα, τη φιλοσοφία, τους στόχους και το μοντέλο λειτουργίας της και αφού καλύφθηκα με τα όσα άκουσα, πήρα την απόφασή μου”.

- Υπήρξε κάποιος ενδοιασμός, από τη στιγμή που βγαίνατε για πρώτη φορά εκτός συνόρων;

- “Όχι, δεν είχα ενδοιασμούς. Είδα την πρόταση ως μια πρόκληση για την καριέρα μου, ως μια ευκαιρία να αποκομίσω μια νέα εμπειρία, σε ένα περιβάλλον άγνωστο και διαφορετικό. Πλέον αυτό που θέλω είναι να προσαρμοστώ εδώ, να ζήσω με τους ρυθμούς και τις απαιτήσεις της δουλειάς μου και να προσφέρω στην ομάδα που με εμπιστεύτηκε και με κάλεσε”.



- Υπάρχει κάτι που αφήσατε πίσω σας και σας λείπει;

- “Ήταν μια απόφαση που αφορούσε το επαγγελματικό μου μέλλον και δεν μπορώ να τη συνδέσω με την προσωπική μου ζωή. Όταν μπήκα στο αεροπλάνο άλλαξα “τσιπ” στον εγκέφαλο και έβαλα αυτό του επαγγελματία. Κάθε πράγμα στη ζωή είναι σημαντικό και κάθε τι που αφήνεις πίσω, σου λείπει, όμως για μένα αυτή την περίοδο δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μου πέρα από τη δουλειά. Γι αυτό και αξιοποιώ κάθε στιγμή, για να μαθαίνω περισσότερα πράγματα γύρω από την ομάδα”.

Οραματίζομαι τον Άρη πρωταγωνιστή

Ο 48χρονος Ισπανός αναφέρθηκε στο μοντέλο διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, τη συνεργασία του με τους ποδοσφαιριστές, το σύστημα που θέλει να εφαρμόσει, τη φιλοσοφία και τη συνταγή της επιτυχίας:

“Όταν παίζεις επιθετικό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις στη νίκη…”



- Ποιο είναι το στοιχείο που σας προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη στις πρώτες μέρες παρουσίας στον Άρη;

- “Πιστεύω ότι ο Άρης έχει το πλεονέκτημα να απαρτίζεται από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μας παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση και να μας βοηθούν στο έργο μας. Είναι σημαντικό να νιώθεις διαρκώς ότι κάποιοι συμπαραστέκονται σε αυτό που κάνεις”.


- Σας απασχολεί η σύγκριση που είναι εύλογο να γίνει μεταξύ της ομάδας που παρουσίασε ο Γκιγέρμο Όγιος και σε αυτή που δημιουργείτε εσείς;

- “Όχι, δεν με επηρεάζει. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι ενδεχομένως να κάνουν αυτή τη σύγκριση, όμως εγώ δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική. Δεν μπορώ να δω πεδίο ανταγωνισμού σε αυτό το θέμα. Όλοι για το καλό του Άρη ενδιαφερόμαστε. Σε ό,τι με αφορά, σέβομαι απόλυτα τη δουλειά που έγινε από τον προκάτοχό μου και αυτό που με απασχολεί είναι να εφαρμόσω στην ομάδα αυτά που έχω στα πλάνα μου, ώστε να παίζει σύμφωνα με τον τρόπο που επιθυμώ”.

- Είστε ικανοποιημένος από το υλικό που έχετε στα χέρια σας;

- “Ο Άρης είναι μια ομάδα με ταλέντο. Αυτό μπορώ να το πω με σιγουριά, έστω και αν δεν έχω πολλές μέρες δουλειάς μαζί με την ομάδα Όσο περνά ο καιρός, διαπιστώνω ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης και μέσα από την κοινή προσπάθεια θα μπορέσουμε να βγάλουμε καλύτερα αποτελέσματα, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο”.

- Πώς οραματίζεστε τον Άρη στην εξέλιξη της παρουσίας και της δουλειάς σας;

- “Αποδέχθηκα την πρόταση, γιατί διέκρινα στα στοιχεία που μου παρέθεσαν οι άνθρωποι του Άρη την πρόθεση να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα σε στέρεες βάσεις. Πιστεύω στο εγχείρημα και ήρθα για να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει ψηλά, να γίνει πρωταγωνίστρια. Για να φτάσουμε εκεί όμως, χρειάζεται πολλή δουλειά και προσπάθεια από όλους”.

“Οι παίκτες βγάζουν το σύστημα”

- Η ομάδα αγωνίζεται σύμφωνα με τη δική σας φιλοσοφία ή θα χρειαστούν μεγάλες παρεμβάσεις για να συμβαδίσει;

- “Είμαι κατά των ραγδαίων αλλαγών. Δουλεύω με την ομάδα πολύ μικρό διάστημα, για να μπορώ να κρίνω με σιγουριά πιο είναι το κατάλληλο σύστημα. Αυτό θα φανεί στη διάρκεια και αφού δουλέψουμε μαζί με τους παίκτες. Σίγουρα έχω στο μυαλό μου έναν τρόπο παιχνιδιού, που θα ήθελα να ακολουθεί η ομάδα, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Ο προπονητής δεν πρέπει κατά την άποψή μου να επιβάλλει ένα σύστημα και να επιμένει, αλλά οφείλει να προσαρμόζει τα πλάνα του βάσει του υλικού που έχει στα χέρια του. Προσωπικά, στις περισσότερες ομάδες που εργάστηκα με επιτυχία εφάρμοσα το 3-4-3. Σταδιακά θα επιδιώξω να διαπιστώσω, αν ο Άρης μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις αυτού του συστήματος, διαφορετικά θα ακολουθήσουμε την τακτική που είναι πιο κοντά στις δυνατότητες των παικτών”.


- Είστε ικανοποιημένος από τον βαθμό αφομοίωσης των οδηγιών από τους ποδοσφαιριστές σας;

- “Ναι, είμαι ευχαριστημένος από τη στάση των παικτών. Δείχνουν διάθεση να ακούσουν και να εφαρμόσουν αυτά που ζητάω. Βέβαια μέχρι τώρα δεν έχω παρέμβει ουσιαστικά, δεν έχω ζητήσει απαιτητικά, πράγματα από αυτούς, μιας και είναι λογικό να χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής. Επίσης, μου έχει προκαλέσει θετική εντύπωση το κέφι που έχουν, η ομάδα να φτάσει σε νίκες. Θέλουν να φέρνουν επιτυχίες και να τις μοιράζονται με τον κόσμο, κάτι που δείχνει ότι είναι φιλόδοξοι”.

- Τι μπορεί να σας εκνευρίσει στη συμπεριφορά ενός ποδοσφαιριστή;

- “Από τη στιγμή που καθένας ξέρει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ από την πλευρά μου εξηγώ στον ποδοσφαιριστή τι θέλω από αυτόν και εφόσον το εκτελεί, η συνεργασία είναι αρμονική. Από εκεί και πέρα, αυτό που θέλω είναι οι παίκτες να πειθαρχούν στις υποχρεώσεις και τα ωράριά τους και να προσέχουν τον εαυτό τους”.

- Είστε άνθρωπος που συγχωρεί;

- “Κάθε άνθρωπος αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Γι αυτό και συγχωρώ. Άλλωστε όποιος κάνει μια δουλειά, μπορεί να κάνει και λάθη. Αρκεί να τα εντοπίζει και να τα διορθώνει”.


“Καλή κυκλοφορία, ταχύτητα στο παιχνίδι”

- Ποια στοιχεία έχετε θέσει ως προτεραιότητα να εφαρμόσουν οι παίκτες σας στο παιχνίδι;

- “Το πρώτο και βασικότερο που ζήτησα ήταν να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Θέλω να έχουμε κατοχή της μπάλας, να κάνουμε εμείς το παιχνίδι και να παίζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Κάθε προπονητής έχει μια άποψη για το πώς η ομάδα του θα φτάσει στη νίκη. Κάποιοι κρίνουν ότι η επιτυχία περνά μέσα από την άμυνα για παράδειγμα. Εγώ πιστεύω ότι η νίκη έρχεται παίζοντας επιθετικό και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Όταν αγωνίζεσαι έτσι, έχεις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις, ενώ παράλληλα μπορείς να ικανοποιήσεις και τον κόσμο. Μέσα από οργανωμένη δουλειά, βάσει προγράμματος, θα έρθουν τα αποτελέσματα”.

Πρωταγωνιστές οι ποδοσφαιριστές

- Τι σχέσεις διατηρείτε με τους ποδοσφαιριστές που συνεργάζεστε;

- “Καθένας έχει τον ρόλο του στην ομάδα και την προσωπικότητά του. Για να υπάρχει ομαλή συνύπαρξη, προς όφελος της ομάδας, απαιτείται σεβασμός εκατέρωθεν. Προσωπικά, η δική μου φιλοσοφία πάνω στο ποδόσφαιρο θέλει τον ποδοσφαιριστή πρωταγωνιστή. Αυτός πρέπει να έχει τον πρώτο ρόλο και μέσα από αυτόν η ομάδα να διακρίνεται”.

- Πώς επιτυγχάνεται αυτό;


- “Αυτό που προέχει είναι η καλή συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές. Ποτέ δεν επιχειρούμε να επιβάλλουμε κάτι στους ποδοσφαιριστές, αλλά συζητάμε μαζί τους για κάθε τι που αφορά την ομάδα και το αγωνιστικό κομμάτι, προκειμένου να αντιληφθούν αυτό που ζητάμε και να το εφαρμόσουν”.



Δοκιμασμένο μοντέλο

- Ποια η γνώμη σας για το μοντέλο διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, με τον τεχνικό διευθυντή να προϊσταται;

- “Στο εξωτερικό, το μοντέλο αυτό γνωρίζει μεγάλη εφαρμογή, ακόμη και στα μεγαλύτερα κλαμπ. Προσωπικά δεν επηρεάζει το έργο μου. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του και έχει τις αρμοδιότητές του. Σε κάθε τι που προκύπτει βέβαια μέσα από συνεργασία, είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεννόηση και καθένας να σέβεται τον ρόλο του άλλου. Ήμουν ενήμερος από την πρώτη στιγμή για την παρουσία του Μαζίνιο ως τεχνικού διευθυντή της ομάδας και είναι χαρά μου να συνεργάζομαι μαζί του, για να πετύχει ο Άρης τις φιλοδοξίες του”

Στόχος το ΟΥΕΦΑ, όχι αυτοσκοπός

- Από τι θα κριθεί τελικά, αν η φετινή χρονιά είναι επιτυχημένη ή όχι;

- “Η έξοδος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ είναι ο βασικός στόχος που έχει τεθεί από τη διοίκηση. Και εγώ πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να τον υλοποιήσουμε. Από εκεί και πέρα αυτό δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο. Όλοι θα κριθούμε από την ποιότητα που θα βγάλει η δουλειά και η προσπάθειά μας μέσα στο γήπεδο. Αν όλες οι πλευρές και ο κόσμος είναι ικανοποιημένοι, τότε μπορούμε να πούμε ότι κάναμε ένα βήμα”.

Προσωπικότητα ο Μαζίνιο, παθιασμένος ο Σκόρδας

“Ο Μαζίνιο είναι μια μεγάλη μορφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με μεγάλες διακρίσεις στην καριέρα του και είναι σημαντικό για τον Άρη που συνεργάζεται μαζί του. Διαθέτει εμπειρία στον ποδοσφαιρικό χώρο, όσο λίγοι και παράλληλα ενημερώνεται διαρκώς για τα τεκταινόμενα. Όσο για τον Λάμπρο Σκόρδα, είναι ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, που λατρεύει σε υπερβολικό βαθμό τον Άρη και αφιερώνει πολύ χρόνο, για να ασχολείται με τις υποθέσεις του”.


Εντυπωσιασμένος από τον κόσμο

- Για τον κόσμο του Άρη τι έχετε να πείτε;

- “Έχω μείνει εντυπωσιασμένος. Είναι φοβερά εκδηλωτικός και θερμός. Είχα την ευκαιρία να νιώσω την ατμόσφαιρα που δημιουργεί στον αγώνα μπάσκετ με την Μπενετόν, πριν από το ντεμπούτο μου στο παιχνίδι με το Αιγάλεω. Είναι ωραία εμπειρία να παίζεις μπροστά σε τέτοιο κοινό και υπόσχομαι πως θα κάνω ό,τι μπορώ, προκειμένου να δίνω χαρά στους φίλους του Άρη και κίνητρο να πανηγυρίζουν και να συμπαραστέκονται στην ομάδα”.

- Το ντεμπούτο σας ήταν αυτό που περιμένατε;

- “Νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο. Τα πάντα κύλησαν τέλεια. Η ομάδα κέρδισε, σκόραρε τρία γκολ και ικανοποίησε τον κόσμο που ήρθε να τη δει. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι και να πανηγυρίσουμε πολλές νίκες ακόμη”.

H εφημερίδα ΣΠΟΡ του Βορρά αναφέρεται στην συνέχεις για τα 1ο πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον ΚΙΚΕ:

1. Γεννήθηκε στην πόλη Άνα, που βρίσκεται κοντά στη Βαλένθια στις 30/10/1958. Είναι χωρισμένος, δεν έχει παιδιά και αυτό το διάστημα μοιράζεται τη ζωή του με τη νέα του σύντροφο, την οποία περιμένει σήμερα να τον επισκεφθεί στη Θεσσαλονίκη.

2. Έπαιξε ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής και την β΄ ομάδα της Βαλένθια, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να σταματήσει σε ηλικία 24 ετών και να στραφεί στην προπονητική.

3. Οι δύο σημαντικότερες επιτυχίες στην καριέρα του είναι η άνοδος και η πορεία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τη Χέρκουλες, κάτι που πέτυχε και με τη Νουμάνθια, την οποία όμως εγκατέλειψε λίγο μετά την επίτευξη της ανόδου.

4. Αιτία ήταν η ασυμφωνία στον σχεδιασμό της χρονιάς στην Πριμέρα, αφού οι φιλοδοξίες ήταν μικρές, μιας και η διοίκηση δεν ήθελε να κάνει μεταγραφές, αλλά να χρησιμοποιήσει τα κέρδη, για να καλύψει χρέη προηγούμενων ετών.

5. Μια από τις ποδοσφαιρικές βραδιές που θα του μείνει αξέχαστη, είναι η νίκη επί της Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νόου με τη Χέρκουλες, όταν, παρότι είχε βρεθεί να χάνει με 2-0, επικράτησε με 3-2, στερώντας το πρωτάθλημα από τους Καταλανούς.

6. Κατά τη θητεία του στην Καστεγιόν συνεργάστηκε με τον Γκαϊθκα Μεντιέτα, τον οποίο βοήθησε στην ποδοσφαιρική ανέλιξή του.

7. Δηλώνει οπαδός της Βαλένθια, ενώ συμπαθεί και την Μπαρτσελόνα. Είχε ως ποδοσφαιρικά πρότυπα τους Γιόχαν Κρόιφ και Αλμπέρτο Ντι Στέφανο, ενώ θεωρεί καλύτερο σύγχρονο ποδοσφαιριστή τον Ροναλντίνιο.

8. Παραδέχεται για το προπονητικό έργο τους τον Ράφα Μπενίτεθ και τον Ζοσέ Μουρίνιο, όμως θεωρεί κορυφαίο τεχνικό τον Γκους Χίντινγκ, με τον οποίο τους συνδέει φιλία από τον καιρό που ο Ολλανδός εργαζόταν στη Βαλένθια (1991-1994).

9. Τον ελεύθερο χρόνο του τον περνά ακούγοντας μουσική και παρακολουθώντας σινεμά. Αγαπημένος του ηθοποιός είναι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Βέβαια, όπως σημείωσε με χιούμορ, αυτό τον καιρό τον ελεύθερο χρόνο του τον διαθέτει παρακολουθώντας αγώνες του Άρη και των αντιπάλων του!

10. Πιστεύει στον Θεό, είναι Χριστιανός Καθολικός και αποφεύγει τους φανατισμούς σε θρησκευτικά ζητήματα, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του καθενός να πιστεύει αυτό που τον πρεσβεύει.

11. Η μεγάλη του αδυναμία είναι το κάπνισμα, μια κακή συνήθεια που δεν μπορεί να κόψει, αλλά όπως σημειώνει καταφέρνει να την ελέγχει και κυρίως να την κρατά μακριά από την δουλειά του, από τη στιγμή μάλιστα που το κάπνισμα στον πάγκο απαγορεύεται.






















































































































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ