SERIE A

Εκτός έδρας "τρίποντα" για Ίντερ-Γιούβε!

Εκτός έδρας "τρίποντα" για Ίντερ-Γιούβε!
Αμάουρι-Γιουβέντους-Κάλιαρι

Ίντερ και Γιουβέντους συγκατοικούν στην κορυφή του Καμπιονάτο μετά την 3η αγωνιστική(vds)!

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας πέρασε νικηφόρα από το Τορίνο επικρατώντας με 3-1 της ομώνυμης ομάδας, χαρίζοντας έτσι στον Ζοσέ Μουρίνιο την πρώτη εκτός έδρας επιτυχία του στο Καμπιονάτο, ενώ η Γιουβέντους έφυγε με το πολύτιμο "τρίποντο" από τη Σαρδηνία κόντρα στην ουραγό Κάλιαρι.
Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πήρε η Φιορεντίνα (1-0 τη Μπολόνια), η Παλέρμο μετά τη Ρόμα υπέταξε εντός έδρας και τη Τζένοα (2-1), ενώ χωρίς νικητή έληξαν οι συναντήσεις Σαμπντόρια-Κιέβο Βερόνα (1-1), Λέτσε-Σιένα (1-1) και Ουντινέζε-Νάπολι (0-0).

Στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της αγωνιστικής, η Μίλαν διέσυρε με 4-1 τη (μέχρι πρότινος πρωτοπόρο) Λάτσιο, πανηγυρίζοντας έτσι το πρώτο της "τρίποντο" στη φετινή Serie A, μετά από τις δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες που μετρούσε κόντρα σε Μπολόνια και Τζένοα.

Mίλησε η... παράδοση στο Τορίνο
Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα (μετά το 2-1 επί της Κατάνια) και πρώτη εκτός έδρας πέτυχε η Ίντερ, η οποία επιβεβαίωσε την καλή φόρμα στην οποία βρίσκεται καθώς επιβλήθηκε με 3-1 της Τορίνο.

Το εντυπωσιακό με αυτό το ζευγάρι είναι πως οι "νερατζούρι" σημείωσαν την έβδομη διαδοχική επιτυχία τους κόντρα στην "γκρανάτα" ανεξαρτήτως έδρας, ενώ αυτή ήταν η όγδοη (!) σερί επικράτησή των Μιλανέζων στην έδρα της Τορίνο, από το 1994 και μετά.

Η κάτοχος των τριών τελευταίων σκουντέτο πήρε "καθαρό" προβάδισμα στο διάστημα 24'-26', με το αυτογκόλ του Πιζάνο (τρίτο αυτογκόλ υπέρ της Ίντερ στο φετινό πρωτάθλημα) και το τέρμα του Μαϊκόν, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους γηπεδούχους με τη συμπλήρωση του ημιώρου, καθώς ο χαρισματικός άσος τους, Ροζίνα, τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει (τη θέση του πήρε ο Αμπρουσκάτο).

Η Ίντερ "κλείδωσε" ουσιαστικά το ματς στο 51', με τον Ιμπραΐμοβιτς να τελειώνει υποδειγματικά αντεπίθεση που ξεκίνησε από εκπληκτική βαθιά μπαλιά του Μανσίνι, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε... δράση ο Ζούλιο Σέζαρ.

Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ ήταν ο φύλακας-άγγελος της ομάδας του στις στιγμές πίεσης που γνώρισε στο τελευταίο ημίωρο (η Τορίνο είχε και δοκάρι), και το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Ντε Μπιάζι ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 76' με τον Αμπρουσκάτο.

Απέδρασε από τη Σικελία με Αμάουρι-Μάνινγκερ
Παρά τις σημαντικές απουσίες με τις οποίες παρατάχθηκε στο "Σεντ'Ελία" (εκτός αποστολής οι τραυματίες Τρεζεγκέ, Ντελ Πιέρο και Καμορανέζι), η Γιουβέντους απέδειξε πως φέτος είναι βγαλμένη από σκληρό... μετάλλο, καθώς νίκησε με 1-0 την Κάλιαρι και σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στον αντίποδα, η Κάλιαρι συνεχίζει την απογοητευτική της πορεία από το ξεκίνημα της σεζόν, καθώς συμπλήρωσε τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε με βαριά ήττα και από το θεσμό του Κόπα Ιτάλια.

Ο Αμάουρι είδε το γκολ που σημείωσε στο 2ο μόλις λεπτό να ακυρώνεται, καθώς ο διαιτητής Μπρίγκι υπέδειξε επιθετικό φάουλ του Ιακουίντα πάνω στον Παρόλα, όμως "πήρε το αίμα του πίσω" στο 39', όταν άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το 2ο του τέρμα του σε ισάριθμες συμμετοχές του στο πρωτάθλημα με τη φανέλα των "μπιανκονέρι".

Ο Άλεξ Μάνινγκερ πήρε τη θέση του τραυματία Τζανλουίτζι Μπουφόν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (ο βασικός γκολκίπερ της Γιουβέντους χτύπησε στον μηρό) και φρόντισε να δικαιολογήσει απόλυτα την κίνηση των διοικούντων να τον αποκτήσουν αυτό το καλοκαίρι...

O Μάτρι βρέθηκε σε μοναδική θέση για γκολ στις καθυστερήσεις, όμως ο Αυστριακός γκολκίπερ έκανε εκπληκτική επέμβαση, διαφυλάσοντας το 1-0 υπέρ της "κυρίας" του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Έσπασε το... ρόδι η Μίλαν
Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, με αντιπάλους τις Μπολόνια (1-2 εντός) και Τζένοα (0-2 εκτός), η Μίλαν "ξέσπασε" πάνω στη Λάτσιο, την οποία και φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα (4-1) στο "Σαν Σίρο", στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του φετινού Καμπιονάτο.

Το σκορ για τους "ροσονέρι" άνοιξε ο Ζέεντορφ στο 8', ο οποίος ευνοήθηκε από τις κόντρες και "κεραυνοβόλησε" μέσα από την περιοχή τον Καρίσο, ενώ η "απάντηση" από την ομάδα της "αιώνιας πόλης" ήρθε στο 25' με όμορφο αριστερό πλασέ του Ζαράτε, ο οποίος σημείωσε το τέταρτο τέρμα του σε τρεις μόλις παρουσίες του στη Serie A.

Η Μίλαν πάντως ήταν αποφασισμένη να βγει από την... κρίση στην οποία είχε περιέλθει και πήρε εκ νέου προβάδισμα πριν συμπληρωθεί το πρώτο μέρος, έχοντας μάλιστα έναν απρόσμενο... ήρωα, τον (δεξιό της μπακ) Τζανλούκα Τζαμπρότα.

Ο πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα ήταν σε απόσταση 35 μέτρων από την εστία και φαινόταν πως θα πραγματοποιήσει σέντρα, όμως αυτός επέλεξε να εξαπολύσει ένα εκπληκτικό σουτ-οβίδα, το οποίο έφυγε με ταχύτητα 103 χλμ από τα πόδια του (!) για να καρφωθεί στον ουρανό των διχτύων του γκολκίπερ των "λατσιάλι".

Ο Πάτο έκανε το 3-1 με κοντινή κεφαλιά στο 51' (σκόραρε για δεύτερο σερί ματς καθώς είχε πετύχει γκολ με εκτέλεση φάουλ και κόντρα στη Ζυρίχη μεσοβδόμαδα), ενώ ο Κακά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της ομάδας του, με ασύλληπτό σουτ από 25 μέτρα (4-1).

Ο Ροναλντίνιο πέρασε στο 71' στη θέση του συμπατριώτη του Πάτο, μέσα σε αποθέωση από τους φίλους των γηπεδούχων, ενώ στις καθυστερήσεις είχε την ευκαιρία να βάλει αυτός το "κερασάκι στην τούρτα", με το σουτ του όμως να βρίσκει στον Σιβίλια και να καταλήγει στο δοκάρι.

"Τρίποντα" για Φιορεντίνα-Παλέρμο, "γκέλα" για Σαμπντόρια
Μετά από τα δύο γκολ που πέτυχε στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λιόν στο "Ζερλάν" (2-2), ο Αλμπέρτο Τζιλαρτίνο παρέμεινε... δικτυωμένος με τα αντίπαλα δίχτυα για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της Φιορεντίνα στη νίκη της με 1-0 επί της Μπολόνια.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους "βιόλα" στο πρωτάθλημα, ενώ νεοφώτιστη Μπολόνια (τελευταία νίκη της στο "Αρτέμιο Φράνκι" το 1989) γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της, καθώς προερχόταν από εντός έδρας ήττα κόντρα στην Αταλάντα. Να σημειωθεί πως ο Βαγγέλης Μόρας δεν αγωνίστηκε στο ματς, όντας τραυματίας.

Τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Παλέρμο, καθώς μετά το εντυπωσιακό 3-1 επί της Ρόμα την περασμένη αγωνιστική, υπέταξε με 2-1 στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα" και την "ανεβασμένη" (από τη νίκη της με 2-0 επί της Μίλαν) Τζένοα.

Αν και χωρίς το μεγάλο αστέρι της στην επίθεση, Φαμπρίτσιο Μίκολι (τραυματίας), η ομάδα του Νταβίντε Μπαλαρντίνι προηγήθηκε 2-0 χάρη στα τέρματα των Καβάνι και Μπόβο, ενώ οι "γκριφόνι" μείωσαν απλά το σκορ στο 89' με τον Ντιέγκο Μιλίτο (σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική).

Η Σαμπντόρια παρατάχθηκε στο "Λουίτζι Φεράρις" με τις... δάφνες από το 5-0 επί της λιθουανικής Κάουνας για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το θεωρητικά χαμηλό εμπόδιο της Κιέβο Βερόνα.

Ο Φραντσεσκίνι άνοιξε το σκορ για τους "μπλουτσερκιάτι" στο 49', όμως η ομάδα του Μπέπε Ιακίνι κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 μέσα σε δύο λεπτά, χάρη στο γκολ του Λαντζέλα, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι το τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ισχυρή καταιγίδα έπληξε το γήπεδο μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκειά του, με αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος να είναι πολύ "δύσκολος" για τους ποδοσφαιριστές.

Ισόπαλο 1-1 έληξε και το ματς στο "Βία Ντελ Μάρε" μεταξύ της Λέτσε και της Σιένα, με την ομάδα της Τοσκάνης να προηγείται στο σκορ στο 38' με τον Φικάνια, και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 56' με τον Καζέρτα.

Ιδιαίτερο το συγκεκριμένο ματς για τον τεχνικό της Λέτσε, Μάριο Μπερέτα, καθώς τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα με την οποία εξασφάλισε τις δύο προηγούμενες σεζόν την παραμονή.

Μετά από τις σπουδαίες ευρωπαϊκές τους νίκες για το Κύπελλο UEFA, Ουντινέζε (2-0 εκτός τη Ντόρτμουντ) και Νάπολι (3-2 εντός την Μπενφίκα) διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο "Φρίουλι", με την μεταξύ τους κόντρα να μην έχει νικητή και γκολ.

Οι "παρτενοπέι" ολοκλήρωσαν μάλιστα το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σαντακρότσε στο 72' (με δύο κίτρινες κάρτες).

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κατάνια-Αταλάντα 1-0 (59' Παολούτσι)

Ρόμα - Ρετζίνα 3-0 (45' Πανούτσι, 51' Ακουιλάνι, 93' Περότα)

ΚΥΡΙΑΚΗ


Κάλιαρι-Γιουβέντους 0-1 (39' Αμάουρι)

Φιορεντίνα-Μπολόνια 1-0 (37' Τζιλαρντίνο)

Λέτσε-Σιένα 1-1 (57' Καζέρτα / 39' Φικάνια)

Παλέρμο-Τζένοα 2-1 (39' Καβάνι, 58' Μπόβο / 89' Μιλίτο)

Σαμπντόρια-Κιέβο 1-1 (49' Φραντσεσκίνι / 51' Λαντζέλα)

Τορίνο-Ίντερ 1-3 (76' Αμπρουσκάτο / 24' (αυτ.) Πιζάνο, 26' Μαϊκόν, 51' Ιμπραΐμοβιτς)

Ουντινέζε-Νάπολι 0-0

Μίλαν-Λάτσιο 4-1 (8' Ζέεντορφ, 35' Τζαμπρότα, 49' Πάτο, 60' Κακά / 26' Ζάρατε)

Τορίνο-Ίντερ (1-3)



Κάλιαρι-Γιουβέντους (0-1)



Φιορεντίνα-Μπολόνια (1-0)



Ουντινέζε-Νάπολι (0-0)



Παλέρμο-Τζένοα (2-1)



Σαμπντόρια-Κιέβο Βερόνα (1-1)



Μίλαν - Λάτσιο (4-1)



















































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ