ΕΥΡΩΠΗ

Ελεύθεροι και ωραίοι

RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL.Hamburg's Dutch forward  Ruud van Nistelrooy reacts during the German first division Bundesliga football match FC Schalke 04 vs Hamburger SV in the western German city of Gelsenkirchen on January 15, 2011. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ (Photo credit should read PATRIK STOLLARZ/AFP/Getty Images)
RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL.Hamburg's Dutch forward Ruud van Nistelrooy reacts during the German first division Bundesliga football match FC Schalke 04 vs Hamburger SV in the western German city of Gelsenkirchen on January 15, 2011. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ (Photo credit should read PATRIK STOLLARZ/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Το Sport24.gr παρουσιάζει τους 14 από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη που μένουν ελεύθεροι σε τέσσερις μήνες και μπορούν να υπογράψουν σε όποια ομάδα επιθυμούν από τώρα (videos).

Το θέμα δεν είναι καινούργιο αφού πριν από ενάμιση περίπου μήνα κάναμε ένα παρόμοιο. Όμως η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου έχει τελειώσει, οι παίκτες δεν ανανέωσαν, το καλοκαίρι πλησιάζει, οπότε η ευκαιρία παραμένει.

Υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες που μπορούν να υπογράψουν ακόμα και στην Ελλάδα και δεν τα έχουν βρει με τις ομάδες τους.

Κάποιοι είναι σε λίγο τσιμπιμένη ηλικία, ενώ άλλοι φαίνονται με μία πρώτη ματιά λίγο ακριβοί για το δικό μας πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά είναι όλοι τους εφικτοί στόχοι για μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Το θέμα είναι να υπάρχει χρήμα και όρεξη να χτίσεις μία ομάδα γύρω τους, αφού οι περισσότεροι αποτέλεσαν μεγάλες προσωπικότητες στο παρελθόν και σπουδαίους ποδοσφαιριστές.

Έιντουν Γκούντγιονσεν: Ανήκει στην Στόουκ, παίζει στην Φούλαμ

Είναι 32 χρονών και κάτι μηνών με τεράστια εμπειρία από την Αγγλία και την Ισπανία. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και σίγουρα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα, ενώ το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό. Επίσης διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο...

Ομπαφέμι Μάρτινς: Ανήκει στην Ρουμπίν, παίζει στην Μπέρμιγχαμ

Ναι είναι ακόμα 26! Η καριέρα μου όμως έχει πάρει την κάτω βόλτα τα τελευταία χρόνια, αλλά στην Ελλάδα είναι βέβαια πως θα κάνει τη διαφορά. Το κασέ του είναι στα μέτρα μας και μοναδικό αρνητικό που μπορεί να βρει κανείς είναι το μη κοινοτικό διαβατήριο.

Μίκαελ Φορσελ: Παίζει στο Ανόβερο

Και αυτός έχει εμπειρία από τα αγγλικά γήπεδα, αλλά τα τελευταία δυο χρόνια παίζει την Γερμανία. Δεν είναι ο μεγάλος σκόρερ, όμως όποια ομάδα τον αποκτήσει θα έχει ένα σιγουράκι στην μηχανή της.

Μίροσλαβ Κλόζε: Παίζει στην Μπάγερν Μονάχου

Σίγουρα μεγάλο όνομα, αλλά με τσιμπιμένη ηλικία (33 στα 34) οπότε αν του κάνεις μία ελκυστική πρόταση και μεγάλο συμβόλαιο θα έρθει. Εγγύηση και κίλερ μέσα στην περιοχή.

Σάντα Κρουζ: Ανήκει στην Σίτι, παίζει στην Μπλάκμπερν

Σε άλλες εποχές το όνομα του για την Ελλάδα θα προκαλούσε γέλιο αφού θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να έρθει. Όμως τα χρόνια πέρασαν και οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να κάνει την καριέρα που θα ήθελε. Στα 30 του χρόνια μπορεί να κάνει πλάκα στο πρωτάθλημα μας.

Ραουλ Ταμούδο: Ανήκει στην Ρεάλ Σοσιεδάδ

Ο άλλοτε αρχηγός της Εσπανιόλ και ηγέτης της ομάδας πλέον είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Στα 33 του χρόνια όμως και με την ποιότητα που διαθέτει μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Το κασέ του στα μέτρα μας...

Γιον Νταλ Τόμασον: Ανήκει στην Φέγενορντ

Είναι λίγο μεγάλος (34 στα 35), όμως όπως δείχνει η ηλικία δεν έχει επηρεάσει την απόδοση του. Με την Φέγενορντ τα τελευταία δυο χρόνια έχει βάλει πάνω από 28 γκολ, οπότε για 1-2 χρόνια στην Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Ισμαέλ Μπλάνκο: Ανήκει στην ΑΕΚ

Δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. 28 ετών κίλερ μέσα στην μεγάλη περιοχή και κασέ καθόλου απαγορευτικό. Μοναδικό ελάττωμα το ότι έχει περιορισμένα χαρακτηριστικά και το μη κοινοτικό του διαβατήριο.

Νταβίντ Σουάζο: Ανήκει στην Ίντερ, παίζει στην Τζένοα

Ακούστηκε πριν λίγα χρόνια για τον Παναθηναϊκό, όμως δεν προχώρησε η περίπτωση του. Πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος και μπορεί να υπογράψει όπου θέλει. Στα 31 του χρόνια αποτελεί εξαιρετική επιλογή και με χαμηλό κασέ.

Κριστιάνο Λουκαρέλι: Ανήκει στην Πάρμα, παίζει στην Νάπολι

Είναι 35 ετών. Ε και; Μιλάμε για μεγάλο μπόμπερ ακόμα και σε αυτή την ηλικία, αφού τα δυο τελευταία χρόνια στο Καμπιονάτο έχει πετύχει 28 γκολ. Για μία σεζόν είναι φοβερή λύση και το κασέ του είναι στα μέτρα μας.

Ρουντ Φαν Νίστελρόι: Ανήκει στον Αμβούργο

Και αυτός στα 35 του χρόνια με πολλούς τραυματισμούς στην πλάτη. Και μόνο το γεγονός όμως ότι τον ήθελε ο Μουρίνιο στην Ρεάλ τα λέει όλα. Το καλοκαίρι είναι βέβαιο πως δεχθεί προτάσεις από Κατάρ και Αμερική μεριά, όμως αν τον χτυπήσει ομάδα που θα παίζει την Ευρώπη γιατί να μην έρθει;

Μάικλ Όουεν: Ανήκει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μεγάλωσε και αυτός... Στα 31 του χρόνια και με πολλούς τραυματισμούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και το κασέ του είναι αρκετά μικρό, λόγω των πήλινων ποδιών του, οπότε μπορεί να έρθει στην Ελλάδα. Αξίζει όμως το ρίσκο;

Κάρλος Βέλα: Ανήκει στην Άρσεναλ, παίζει στην Γ. Μπρόμγουιτς

Και όμως το ταλέντο της Άρσεναλ που κάποτε γινόταν σφαγή για το ποιος θα τον πάρει έμεινε ταλέντο... Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιο του και η αλήθεια είναι πως οι κανονιέρηδες θα προσπαθήσουν να το ανανεώσουν, όμως δεν θα ξοδευτούν. Στα 21 του χρόνια αξίζει να τα σκάσεις για να τον πάρεις.

Χαβιέ Σεβαντόν: Ανήκει στην Λέτσε

Πόσες φορές ακούστηκε για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό; Άπειρες... Μήπως ήρθε η ώρα όμως να έρθει τελικά στην Ελλάδα; Στα 30 του χρόνια και χωρίς ομάδα μπορεί να αποτελέσει μία καλή λύση. Μοναδικό πρόβλημα ο περίεργος χαρακτήρας και οι συχνοί τραυματισμοί.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ