ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ελευθερόπουλος: "Όμορφο αν γυρνούσα στον Ολυμπιακό"

Ελευθερόπουλος: "Όμορφο αν γυρνούσα στον Ολυμπιακό"
Δημήτρης Ελευθερόπουλος

"Θα ήταν πολύ όμορφο αν γυρνούσα στον Ολυμπιακό", είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε

Ο Έλληνας τερματοφύλακας του συλλόγου των Ιωαννίνων φιλοξενήθηκε στη συχνότητα του "ARRENA 89,2" όπου επίσης απάντησε και στο αν υπάρχουν σκέψεις να επιστρέψει κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό.
Αρχικά ο Ελευθερόπουλος ερωτηθείς για την πολύ καλή εμφάνιση του στο παιχνίδι με την Καβάλα, απάντησε: " Πήγε καλά το παιχνίδι. Άμα είναι σε καλή μέρα ο τερματοφύλακας, το είδαμε και με τον Αντώνη κόντρα στην Αρσεναλ. Αν είσαι σε καλή κατάσταση, είσαι γυμνασμένος σου πάει και η μέρα όλα παίζουν το ρόλο τους. Το σημαντικότερο βέβαια σε έναν ποδοσφαιριστή είναι η ψυχολογία. Από εκεί και πέρα όλα παίζουν ρόλο. Παίζει ρόλο η ζωή που κάνεις, η διατροφή, η προπόνηση κυρίως".

Για την καλή εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΣ, αλλά και για το γεγονός ότι η ομάδα φαίνεται να το απολαμβάνει αυτό, είπε: " Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολύ κλίμα στα αποδυτήρια, σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το γεγονός ότι είμαστε πολύ έλληνες χωρίς αυτό να είναι ρατσιστικό, απλά η αλήθεια είναι ότι και ο οπαδός αλλιώς ταυτίζεται με τον έλληνα και αλλιώς με τον ξένο. Από τη άλλη είναι και η διαφορά νοοτροπίας. Συμφωνώ ότι η ομάδα έχει ποιότητα, δηλαδή όταν η πρώτη σου αλλαγή έρχεται από τον πάγκο και είναι ο Ανδράλας με 600 συμμετοχές στην πρώτη εθνική είναι πολύ σημαντικό. Έχει πολύ καλό υλικό στα χέρια του ο προπονητής, ο οποίος είναι πολύ καλός και έχει προσφέρει πολλά. Αν κοιτάξετε τον πάγκο της ομάδας θα δείτε κάτι το οποίο δεν το έχουν πολλές ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Κοντογουλίδης, Μπακαγιόκο, Ανδράλας, έχει πολλές λύσεις".

Σε ερώτηση για το πώς τον αντιμετωπίζουν οι συμπαίκτες του, ο Ελευθερόπουλος τόνισε: " Τα παιδιά μου έχουν δείξει πολύ μεγάλη αγάπη και εκτίμηση. Στην αρχή λίγο παγωμένοι από την άποψη ότι “εντάξει τώρα θα έρθει η βεντέτα, πως θα είναι και αυτά”, αλλά πολύ γρήγορα αυτό άλλαξε. Έρχονται δίπλα μου με ρωτάνε για τον ρυθμό των προπονήσεων στο εξωτερικό, για εμπειρίες, ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι προσπαθούν με έξυπνο τρόπο να ρουφήξουν πράγματα".

Όσον αφορτά το τί ήταν αυτό που τον έκανε να γυρίσει πίσω και να παίξει μπάλα και πάλι στην Ελλάδα υπογράμμισε: " Κυρίως η Ιωάννα, η κόρη μου, η οποία έχει μεγαλώσει αρκετά και αν έμενα και άλλο στο εξωτερικό το κενό ανάμεσα μας θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Από τι στιγμή που εξέφρασα την επιθυμία μου να γυρίσω μίλησα με κάποιες ομάδες, τιμητικές οι προτάσεις τους όλων αλλά τα Γιάννενα με κέρδισαν αφού ακούμπησαν στο ευαίσθητο σημείο μου που είναι η ψυχή. Αυτός ήταν και ο λόγος που έπαιξα και χθες αφού είχα ένα πρόβλημα από το παιχνίδι με τον Αρη και το παλεύαμε όλες αυτές τις εβδομάδες".

Για τον τραυματισμό που έχει υποστεί, δήλωσε: " Την ώρα του αγώνα δεν το υπολογίζεις αυτό. Το κακό είναι όταν δεν είσαι καλά στην υγεία σου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στις προπονήσεις που δεν κάνεις αυτό που θα ήθελες. Για αυτό τώρα περιμένουμε τη διακοπή για να φτιάξουμε το πρόβλημα για να μπω και πάλι δυνατά στις προπονήσεις και είμαι όπως θέλω εγώ αλλά και ο κόσμος".

Για τους συνειρμούς που δημιούργησε η εμφάνιση του Νικοπολίδη στην Αγγλία με την εμφάνιση που είχε κάνει ο Ελευθερόπουλος παλιότερα κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανέφερε: " Τότε είχα παίξει με σπασμένο δάχτυλο. Ήξερα ότι θα μπω χειρουργείο την επόμενη μέρα. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Το έκανα τότε το έκανα και χθες. Κακώς βέβαια ρισκάρω ορισμένες φορές αλλά έτσι είμαι. Αναφορικά με το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο Αντώνης μέχρι κάποιο σημείο κρατούσε μόνος του την ομάδα. Δεν μου άρεσε η ομάδα έτσι όπως έπαιξε κόντρα στην Αρσεναλ αλλά για μένα η ομάδα ξεκινάει από τον τερματοφύλακα. Το Α και το Ω είναι ο τερματοφύλακας. Όχι μόνο αυτά που πιάνει αλλά και η σιγουριά που δίνει στους υπολοίπους. Και μου αρέσουν οι τερματοφύλακες που είναι ήρεμοι, που μεταδίδουν την ηρεμία. Δεν υπάρχει λόγος να ζορίσω έναν συμπαίκτη μου μετά από κάποιο λάθος. Το ξέρει πως έχει κάνει λάθος να πάω και εγώ να του φωνάξω και να τον κάνω χειρότερα; Αυτό που χρειάζεται εκείνη τη στιγμή είναι υποστήριξη".

Αναφορικά με τον ρόλο που παίζει η εμπειρία και το ρόλο που παίζει στη θέση του τερματοφύλακα, είπε: " Τον τερματοφύλακα τον βοηθάει η εμπειρία πάρα πολύ και σε συνδυασμό με το να γυμνάζεται καλά και να κρατάει τα αντανακλαστικά του σε εγρήγορση η εμπειρία είναι πάρα πολύ σημαντική".

Σχετικά με το αν ισχύει η άποψη ότι, όσο μεγαλώνει ένας τερματοφύλακας τόσο καλύτερος γίνεται, τόνισε: " Εξαρτάται πολύ και από το είδος του τερματοφύλακα. Όσοι παίζουν σε μεγάλη ηλικία διατηρούνται σε καλή κατάσταση, δουλεύουν πάρα πολύ, κάνουν πολύ καλή ζωή, κοιμούνται νωρίς, τρώνε σωστά… όλα παίζουν σημασία, Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν μπορείς να παρατήσεις τον εαυτό σου ούτε μια βδομάδα. Εγώ για μένα πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνω καλύτερα τα όρια του εαυτού μου, παίρνει καλύτερη θέση κάτω από τα δοκάρια και με καλή ζωή και καλή προπόνηση μπορείς να παίξεις μέχρι αρκετά μεγάλος και να είσαι μάλιστα και στο κορυφαίο επίπεδο. Όχι απλά να παίζεις".

Τέλος σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να γυρίσει κάποια μέρα στον Ολυμπιακό, απάντησε: " Χαίρομαι πολύ που ο κόσμος μου δείχνει την αγάπη του. Υπάρχει αναγνώριση από όλους και από τον κόσμο του Ολυμπιακού που είναι ιδιαίτερη η σχέση μου, αφού από εννιά-δέκα χρονών παιδάκι βρισκόμουν στην ομάδα. Όπου και αν έχω πάει να παίξω δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα αφού με σέβονται όλοι και τους σέβομαι όλους. Μου αρέσουν οι συναισθηματίες, αρκετοί επαγγελματίες μπήκαν στο χώρο. Θα ήταν πολύ όμορφο αν γυρνούσα στον Ολυμπιακό αλλά το έχω ξαναπεί ότι τώρα είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του ΠΑΣ. Το σημαντικό είναι να νιώθεις αγάπη εκεί που είσαι. Εμένα μου δείχνουν πολύ αγάπη εδώ που είμαι και προσπαθώ να τους το ανταποδώσω. Δεν έχω κρύψει όμως ποτέ τα συναισθήματα μου".
















TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ