ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Έμερσον: "Γεννημένος νικητής ο Καπέλο"

Real Madrid players Roberto Carlos, right, and Emerson, from Brazil, have fun during a training session of his team at Valdebebas stadium, in Madrid, Wednesday, June 13, 2007. Real Madrid will win the 2006/2007 Spanish soccer league if they beat Mallorca on Sunday. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
New Image AP

Η διοίκηση της Ρεάλ ετοιμάζεται να κουνήσει μαντήλι στον Καπέλο, την ώρα που οι παίκτες του πλέκουν το εγκώμιο. "Άλλαξε όλο το κλίμα στην ομάδα", τονίζει ο Έμερσον.

Ένας από αυτούς είναι και ο Έμερσον, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βραζιλιάνικο περιοδικό "Placar" κάνει έναν απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε και αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι στον Φάμπιο Καπέλο, στον άνθρωπο που έβαλε τέλος στους "γκαλάκτικος", μαζί και στην περίοδο αποτυχιών της ομάδας.
"Ο Καπέλο άλλαξε το πνεύμα της ομάδας με τους κανόνες του, με το που ήρθε απαγόρευσε την χρήση κινητών τηλεφώνων στην διάρκεια της προετοιμασίας, πριν έρθει οι ποδοσφαιριστές επέστρεφαν μετά από εκτός έδρας ματς με ιδιωτικές πτήσεις, με τον Καπέλο αυτό σταμάτησε", τόνισε ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος και συνέχισε:

"Σε κάποιον μπορεί να μην αρέσει το στυλ του, ο τρόπος που εργάζεται, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο Καπέλος είναι γεννημένος νικητής".

Για τον Έμερσον, ένα από τα πολλά "καλά"που έκανε στην ομάδα ο Ιταλός τεχνικός ήταν ότι έβαλε τέλος στην εποχή των "γκαλάκτικος", όρος που είχε καθιερωθεί να αποδίδεται στην ομάδα μετά την πραγματοποίηση των εντυπωσιακών μετεγγραφών από την έναρξη του 21ου αιώνα, κυρίως επί προεδρίας Φλορεντίνο Πέρεθ.

"Όταν έπαιζα ως αντίπαλος της Ρεάλ, για μένα αυτός ο χαρακτηρισμός ήταν ένα έξτρα κίνητρο, έδινε κίνητρο στους αντιπάλους και όχι στη Ρεάλ. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες και εξαιρετικοί παίκτες, όμως δεν υπάρχουν γαλαξιακές ομάδες, και συνεπώς οι "γκαλάκτικος" δεν κέρδιζαν".

Όσο για το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν πως το μέλλον του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μέλλον του Καπέλο, καθώς έχουν συνεργαστεί κατά σειρά σε Ρόμα, Γιουβέντους και Ρεάλ, ο Έμερσον αρκέστηκε να πει ότι "το ποδοσφαιρικό μου μέλλον δεν εξαρτάται από αυτό του Καπέλο".








TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ